Valencia, antrenamente 3: Probleme tehnice pentru Vettel

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 22.08.2009
Adrian Sutil a realizat cel mai bun timp in ultima sesiune de antrenamente de la Valencia, insa punctul de referinta este reprezentat de probleme tehnice majore intampinate de Sebastian Vettel, care au condus la suspendarea sesiunii pentru 30 de minute.

Ultima sesiune de antrenamente libere de pe circuitul de la Valencia a fost intrerupta pentru aproape o jumatate de ora in urma unor incidente neprevazute.

Red Bull Racing a inregistrat prima problema tehnica majora a weekendului, dupa ce motorul monopostului pilotat de Sebastian Vettel a cedat in timp ce germanul efectua un tur rapid de pista. Pista a fost impregnata cu ulei de motor, determinand organizatorii sa intrerupa timp de aproape 30 de minute sesiunea de antrenamente. De asemenea, nu este exclus ca problemele pilotului german sa aiba legatura si cu cutia de viteze a monopostului RB5.

In functie de natura exacta a defectiunii tehnice, Vettel ar putea fi obligat sa suporte o penalizare pe grila de start, fapt ce i-ar periclita serios sansele la victorie si, implicit, la titlul mondial. In plus, mecanicii au la dispozitie putin peste doua ore pentru a remedia problemele tehnice inaintea sesiunii de calificari din aceasta dupa-amiaza.

Sesiunea fost reluata cu numai 5 minute inainte de expirarea timpului, provocand un adevarat haos pe circuit si schimbari majore in clasament.

In cele din urma, prima pozitie in clasament i-a revenit in mod surprinzator lui Adrian Sutil, pilotul echipei Force India fiind cronometrat cu 1:39.143.

Germanul a fost urmat de Kazuki Nakajima si Robert Kubica, in timp ce Heikki Kovalainen si-a adjudecat locul 4.

Jenson Button, liderul clasamentului general, a terminat doar pe locul 7, coechipierul sau Rubens Barrichello multumindu-se cu locul 12. In urma incidentului in care a fost implicat, Vettel a obtinut doar al 18-lea timp al diminetii, fiind insa cu numai o pozitie mai jos fata de coechipierul sdau, Mark Webber.

Campionul mondial Lewis Hamilton a terminat pe locul 8, in timp ce Ferrari a dezamagit din nou, terminand pe locurile 14 si 20 prin Kimi Raikkonen si Luca Badoer. Debutantul Romain Grosjean a continuat evolutiile promitatoare incepute vineri, francezul ocupand de data aceasta locul 10 in clasament, la mai putin de o secunda in urma liderului Sutil.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

Calificarile pentru Marele Premiu al Europei vor incepe la ora 15:00, ora Romaniei.

Comentarii (7)

  • Lewis a avut aripa fata?
    Din cate se vede in timpi, nu a avut aripa fata fiind cu -400 decat Kovalainen, desi Kova a facut doar 8 tururi iar Lewis.
    0 0
  • +400 mai lent
    am vrut sa zic
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Timpii din antrenamente nu sunt aproape niciodata relevanti, asa ca nu se pot trage concluzii de genul asta.
    0 0
  • :)
    Stiu domnule Daniel Popescu ca nu sunt foarte relevanti, dar diferenta dintre Lewis si Kova este cam de aproape o jumatate de secunda in favoarea lui Lewis daca au masini identice. Efectiv Kova ii moale si lent, nu are ritm deloc, Lewis din punct de vedere calitativ al pilotajului este de o acuratete de jumatate de secunda peste Kova. Si sunt ingrijorat faptul daca Kova a reusit sa fie cu -400 mai rapid decat Lewis, ba mai mult inultimul tur, Lewis a fost cu o secunda mai lent decat Kova. Sper din tot sufletul sa aveti dreptate si sa nu fie asa, si Lewis sa aiba aripa fata si el, pentru ca in calificari atunci va face o treaba buna.
    0 0
  • McLaren
    de unde stii draga ca masina lui Kova este la fel cu a lui Ham?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mclaren_Mircea_1984
    Si tu spui ca te pricepi la Formula 1? Daca da, iti spun ca nu ai observat niste modificari la ambele monoposturi, dupa aia nu ai observat ca aripa era inclinata altfel decat ieri si evident nu ai observat ca au modificat o parte la "double diffuser" :) Nu mai studia timpii astia si incearca sa observi mai mult ceea ce conteaza.
    0 0
  • Force India
    foarte util update-ul celor de la Force India:),abia astept sa-i vad in calificari si cursa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru