Vatanen il ataca dur pe Todt

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.07.2009
Ari Vatanen a lansat un atac dur la adresa lui Jean Todt, contracandidatul sau la presedintia FIA, afirmand ca intreaga sa campanie este sustinuta din fondurile forului mondial.

Campionul mondial din 1981 si-a reiterat temerea ca o eventuala alegere a lui Jean Todt in functia de presedinte al FIA nu va schimba cu nimic structura organizationala a forului mondial si ca francezul va continua politica predecesorului sau, Max Mosley.

Cu toate acestea, Vatanen este convins ca membrii FIA sunt nemultumiti de actuala conducere a federatiei.

"Marea majoritate a oamenilor implicati in FIA nu sunt multumiti cu actuala stare de fapt. FIA nu este intr-o stare de sanatate prea buna", a declarat finlandezul in cadrul unui amplu interviu acordat site-ului italian 422.com.

In plus, Vatanen l-a acuzat in mod direct pe Jean Todt ca isi desfasoara campania pe resursele financiare ale FIA. "Todt merge cu un avion privat impreuna cu prietena sa in diverse parti ale lumii, sub pretextul ca este un reprezentant al FIA. De fapt, face o campanie sprijinita si platita in totalitate de FIA", a mai precizat el.

Vatanen a adaugat ca se bucura deja de sprijinul cluburilor auto din Spania, Germania si Statele Unite, insa a admis ca adevarata miza este reprezentata de cluburile din Africa si Asia.

Desi echipele din Formula 1 nu au nicio influenta asupra alegerilor, Vatanen mizeaza pe o rrelatie cat mai buna cu acestea, sustinand ca intentia initiala a Scuderiei Ferrari de a organiza propriul campionat a fost una cat se poate de justificata.

"Ferrari reprezinta cel mai de succes concept de business in industria auto si trebuie sa invatam din asta. Daca ar fi organizat un campionat paralel ar fi fost un dezastru, dar asta s-ar fi intamplat pentru ca ar fi fost obligat sa o faca. Nu au vrut sa plece pentru ca ar fi avut foarte mult de munca, dar a fost rezonabil", a mai declarat candidatul.

Via | 422race.com

Taguri: Ferrari, Todt, Vatanen

Comentarii (2)

  • ... e simpatic
    ... dar din pacate e pierzator din start la alegerile astea! mai bine statea in banca lui :)
    0 0
  • mda...
    parerea mea este...nu ca tin cu todt k a fost la ferrari in anii de glorie...putea sa fie la orice alta echipa..tot il sustineam..putea sa fie in locul lui si ron dennis...pentru ca oamenii care au fost legati direct de formula 1 stiu ce sa schimbe si cum sa faca regulamentu..pe cand acest vatanen vine si el...si deodata ataca pe toata lumea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru