Verstappen, pole position în Abu Dhabi: pilotul Red Bull i-a învins pe Bottas și Hamilton

de Daniel Popescu
Sambata, 12.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a obținut pole position-ul pentru ultima cursă de Formula 1 a sezonului din Abu Dhabi, după ce i-a învins pe Valtteri Bottas și Lewis Hamilton pentru mai puțin de o zecime de secundă.

Max Verstappen a obținut sâmbătă pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi primul pole position din acest sezon și al treilea al carierei.

Pilotul celor de la Red Bull Racing a fost cronometrat cu 1:35.246 la a doua ieșire pe circuit în Q3 și a reușit să-i învingă pe ambii piloți de la Mercedes.

Diferența dintre cei trei a fost însă infimă, în contextul în care Valtteri Bottas a stabilt al doilea timp la 0.025 secunde în spate, cu Lewis Hamilton pe locul 3 la numai 0.086 secunde de lider.

McLaren a obținut locurile 4 și 6 prin Lando Norris și Carlos Sainz, în timp ce Alexander Albon (Red Bull) s-a intercalat între cei doi. Daniil Kvyat (AlphaTauri) și Lance Stroll au completat clasamentul, în timp ce Charles Leclerc a obținut doar locul 9 pentru Ferrari.

În plus, pilotul Scuderiei Ferrari va pleca de pe 12 ca urmare a unei penalizări de trei poziții primită pentru un incident petrecut în cursa precedentă din Bahrain. Cel mai lent în Q3 a fost Pierre Gasly.

Renault a fost eliminată cu ambii piloți în Q2 după ce Esteban Ocon și Daniel Ricciardo au ocupat doar locurile 11 și 12.

În ultima sa sesiune de calificări în combinezonul Ferrari, Sebastian Vettel a obținut doar locul 13 și s-a plasat în fața lui Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo). Sergio Perez (Racing Point) nu a parcursul niciun tur cronometrat în Q2, ca urmare a faptului ca oricum urma să plece din spatele grilei în urma unor penalizări pentru schimbarea componentelor unității de propulsie.

Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) a fost primul pilot sub linie în Q1 și a fost urmat de Kevin Magnussen (Haas), în timp ce George Russell a revenit în spatele plutonului la Williams după cursă excelentă din Bahrain pentru Mercedes.

Pe ultimele două locuri în calificări au fost Pietro Fittipaldi (Haas) și Nicholas Latifi (Williams). 

Cursa din Abu Dhabi va avea loc duminică cu începere de la ora 15:10.

ABU DHABI - REZULTATE CURSĂ:

Comentarii (20)

  • Adrian
    Stați liniștiți nu a câștigat nimica verstappen in cursa va câștiga ori Bottas ori Hamilton va spun sigur
    10 17
  • Cu siguranta , botas
    3 13
  • Neutru
    Depinde domnule Adrian. Dacă sosește Angela Culeen,poate,dacă nu sosește ca la prima cursă eu zic că nu. Amănuntele contează!
    8 3
  • Păi cum d-le Adrian să castige Bottas, nu e Hamilton cel mai bun?!? Va casiga Verdtappen
    4 1
  • Bravo Max, le-ai facut-o. Sigur a dat Toto cu pumnul in masa - stim asta chiar daca nu a aratat. Oricum Max, meriti sa fi vicecampion mai mult decat Bottas.
    16 5
  • Aurel Craciun
    Sincer, mie îmi este milă de Russel. Hamilton și-a arătat din nou caracterul. Dacă era un gentleman îl lăsa pe Russel și cursa asta. El nu avea nimic de pierdut sau de câștigat. Și își ștergea toată imaginea negativă creată de caracterul său. Dar ăsta e Hamilton. Nu poți să îi ceri mai mult
    24 12
  • Neutru
    Radu ,Toto a dat cu capul în masă! E pe net filmul. Dar Important cum va fi Duminică la final. Astăzi a lipsit psihologul de lângă campion(și cât a fost în izolare) și s-a văzut.
    10 9
  • penultimul samaritean
    https://youtu.be/410CisOfBKg
    10 0
  • Adrian
    Radu toto Wolff nu a dat cu pumnul în masă sunt deja campioni nu pierde nimica a luat și verstappen odată pole toto Wolff e calm nu pierde nimica Hamilton e cel mai bun dar ori Bottas ori Hamilton câștigă
    2 0
  • Adrian
    Neutru nu are treabă cu Angela Cullen Hamilton de abia și-a revenit nu e apt 100 % dacă era apt 100% lua pole oricum Hamilton e cel mai bun Angela are covid inca dar își revine la anu Hamilton ia titlul verstappen doar pe final a luat pole și fără Angela Cullen a luat 3 titluri nu are trb din joi în Paști ia și el pole pe final care Mercedes se gândește pentru 2022 că în 2021 mașinile rămân la fel și ori-cum nu va câștiga pole îl așteaptă Hamilton cu gestionarea pneurile așa că Verstappen are grea misiune
    1 1
  • hahaha
    @penultimul samaritean
    Prea tare filmuletul! I-am dat 10 like-uri:)
    1 0
  • Marmota învelea ciocolata
    Și Russell pe 18 după ce trebuia să câștige cursa trecuta, dacă nu îl oprea echipa ?! Cum mai e cu marii "campionii" din ultimii mulți ani? Din păcate contează doar "fierul" în care pui "maimuța" să "concureze"...și nici măcar "maimuța" coechipier nu este lăsat(ă) să concureze cu adevărat... :)))
    1 4
  • Adrian
    Radu nu e vicecampioan Bottas trb să termine 4 sa piardă locul 2 dacă terminată pe 3 e locul 2 Bottas e 16 puncte diferență stai calm Bottas trb sa termine mai jos de 4 sa piardă Mercedes și-a făcut datoria Red Bull se bucură doar pentru pole și pentru o victorie a lui Verstappen in 17 curse Mercedes și-a făcut datoria a luat 7 titluri la constructori consecutive și Hamilton e deja campion nu pierd nimica
    2 0
  • Adrian
    penultimul samaritean toto Wolff logic că e supărat e învățat să fie cei mai buni oricum sunt cei mai buni verstappen ia și el din joi în Paști cat un pole position că in rest numai Mercedes lea luat așa că nu are dc să fie supărat oricum dacă verstappen iar intra la boxe repede și Hamilton își gestionează pneurile iar pierde verstappen are misiunea grea de tot
    1 2
  • Cursa lui Russel la Mercedes reprezintă începutul declinului pentru Hamilton. Din toată afacerea asta Hamilton arată că un agresor iar Russel ca o victimă. Hamilton va greși, iar când o va face va fi mereu comparat cu ce ar fi făcut Russel, cum s-ar fi descurcat el în acea situație. Oricât de bun ai fi sau orice performanțe ai avea, tot apare saturația. Se satură toată lumea de tine. Iar cursa de săptămâna trecută a lui Russel marchează acest moment. Iar revenirea, cam prematură, a lui Hamilton arată că se teme. La urma urmei un puștan a făcut ceea ce face mereu Hamilton cu monopostul său și asta cu destulă lejeritate.
    11 2
  • Florin
    Cursa trecuta Russel a mers perfect. Mai bine de atat nu se putea! Nu a gresit si a aratat ca masina de la Mercedes este perfecta. Oricine poate castiga cu ea. Hamilton a fost doar constant. Ar trebui sa mearga la Mercedes sa ii plateasca el pentru un nou contract.
    1 3
  • @DRS11
    Georgica s-a suit pe borduri pana ce-a facut pana si a terminat pe 9 si a beneficiat si de prostia lui Leclerc. Hamilton a terminat toate cursele in top 7.
    Ce poate face Georgica am vazut toti : Kubica l-a batut, Latifi la batut, a facut un Grosjean sub SC, a ciocanit masina pe linia boxelor.Mare talent...sa-i multumeasca lui Toto ca l-a salvat de recordul de cele mai multe curse fara puncte.
    Nu-i mai pupati dosul acestui pusti insolent si prost crescut. N-a fost in stare sa recunoasca ca Checo merita sa castige, ataca fanii altor piloti si s-a luat inclusiv de sefii Red Bull ca sa-i tina partea Alboanei.
    Avem Verstappen, Leclerc si Norris. N-are nevoie nimeni de Georgica.
    3 8
  • Neutru
    Ce-ai mă cu Georgică de-l ataci! A făcut în Trei zile cum face Hamilton de Cinci ani! Și Hamilton a intrat(blocat) în pietriș la venirea la boxe, a oprit la standul altei echipe, care-i problema? Da sunt de acord că a rămas traumatizat de rasismul resimțit în copilărie și tinerețe cum se vaită peste tot, dar asta ține de personalitatea lui fragilă. De asta are nevoie de psiholog tot timpul.
    7 5
  • Adrian
    Hamilton cel mai bun Hamilton ce a făcut pentru Mercedes nu fac alți așa mai are de învățat Russell Hamilton și Angela Cullen și Mercedes sunt cei mai buni
    3 3
  • @DRS11 Vezi ca Russell l-a batut pe Norris in F2 si destul de rau.
    Este un pilot neslefuit care are scapari precum cele legate de situatia lui Albon, rautatile la adresa lui Perez sau ce a zis de conditiile de pe pista din Turcia dar este de inteles: e tanar si vrea sa se afirme, arata o personalitate dominanta, il vad peste ani sa conduca Grand Prix Driver Association.

    Spune lucrurilor pe nume intr-un mod nu foarte placut, are noroc ca e britanic, altfel ar fi devenit un meme ca Grosjean dupa faza de la Imola.

    Dar tu trebuie sa fii de-a dreptul cretin sa spui ca nu e nevoie de un talent ca el in Formula 1 si sa te uiti la ultimele doua sezoane cu ochelari de cal si sa vezi doar ca Robert Kubica a obtinut un punct anul trecut, iar Latifi s-a clasat mai des pe 11 anul acesta. In calificari, Russell a sters pe jos cu ambii, nu a castigat niciunul din coechipierii sai nici macar o sedinta de calificare, iar anul acesta a dus roaba de Williams de noua ori in Q2!!!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru