Vettel a câştigat în Brazilia! Red Bull, campioană la constructori!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 07.11.2010
Sebastian Vettel a câştigat cursa de la Interlagos, iar Red Bull a devenit matematic campioana constructorilor după ce Mark Webber a completat performanţa germanului cu un loc 2.

Red Bull Racing a câştigat pentru prima oară în scurta sa istorie titlul mondial al constructorilor, după ce Sebastian Vettel şi Mark Webber au ocupat primele două poziţii în Marele Premiu al Braziliei.

Ierarhia a fost stabilită în primele două tururi, după ce piloţii RBR l-au depăşit cu lejeritate pe Nico Hulkenberg, pilotul echipei Williams obţinând în cele din urmă doar locul 8 după ce a plecat din pole position.

În schimb, lupta pentru titlul piloţilor rămâne deschisă oricărui rezultat, întrucât Fernando Alonso rămâne lider cu un avans de 8 puncte după ce a obţinut ultima poziţie a podiumului. În schimb, Lewis Hamilton va avea nevoie de o minune pentru a câştiga trofeul, locul 4 obţinut în Brazilia împingându-l la 24 de puncte în urma liderului.

El a fost urmat de coechipierul său Jenson Button, însă locul 5 obţinut de britanic la capatul unei strategii excelente de schimbare timpurie a pneurilor nu a fost suficient pentru a-l menţine în cursa pentru trofeu. Mercedes GP şi-a trecut în cont locurile 6 şi 7 prin Nico Rosberg şi Michael Schumacher, ultimul aflat la o nouă evoluţie bună la volanul monopostului W01, chiar dacă a fost depăşit de coechipierul său spre finalul cursei.

Între timp, Robert Kubica (Renault) şi Kamui Kobayashi (BMW-Sauber) şi-au trecut în cont ultimele puncte puse în joc.

FILMUL CURSEI

HULKENBERG FACE LOC RIVALILOR LA TITLU

Conştient că nu dispune de un monopost suficient de rapid, Hulkenberg a încercat la start să-i blocheze traiectoria ideală lui Vettel, însă pilotul echipei Red Bull a preluat conducerea cursei chiar în primul viraj. Un singur tur mai târziu, pilotul echipei Williams a fost depăşit şi de Webber după ce a frânat târziu în primul viraj, pentru ca după numai câteva secunde Alonso să-l depăşească pe Hamilton în lupta pentru locul 4 la capătul liniei drepte. Dacă piloţii Red Bull au trecut cu o lejeritate dezarmantă de Hulkenberg, Alonso a fost nevoit să aştepte până în turul 7 pentru a găsi locul ideal de depăşire, urcând astfel pe locul 3.

NICIO SCHIMBARE DUPA INTRARILE LA BOXE

Următoarea confruntare pe care a avut-o germanul a fost Hamilton, însă a reuşit să-i închidă de fiecare dată calea până în turul 15, când a intrat la boxe pentru schimbul obligatoriu de pneuri. Printre alţi piloţi care au apelat la o strategie asemănătoare, cu o schimbare timpurie a cauciucurilor, au fost Button şi Massa, însă pilotul Scuderiei Ferrari a fost nevoit să revină în scurt timp la standuri în urma unei probleme la pneul dreapta-fata.

Brazilianul a revenit pe circuit doar pe locul 23, însă a început o ascensiune rapidă datorită faptului că în faţa să se aflau numeroşi piloţi de la Lotus, Virgin şi Hispania.

Strategia adoptată de Button de a intra foarte rapid la boxe a început să-şi arate roadele în turul 21, când britanicul a urcat pe locul 7 după ce Michael Schumacher a intrat la boxe, chiar dacă septuplul campion mondial reuşise să-l depăşească în primele tururi ale cursei. În acelaşi timp cu Schumacher, Hamilton a efectuat la rândul său oprirea la boxe, urmat in turul 25 de Alonso şi de Vettel şi Webber în următoarele două tururi.

RED BULL, ÎN ALTA LIGA

În urma opririlor la boxe efectuate de piloţii de top, clasamentul a rămas practic neschimbat în partea superioară, cu cei 5 candidaţi la titlu, Vettel, Webber, Alonso, Hamilton şi Button, pe primele 5 poziţii. Diferenţa de valoare intre echipe s-a conturat însă spre jumătatea cursei, atunci când Vettel şi Webber au avut un avans de aproximativ 15 secunde faţă de Alonso, în timp ce Hamilton concura la 10 secunde în spatele pilotului Ferrari.

În turul 35, Barrichello a fost nevoit să intre la boxe după o defecţiune la pneul stanga-fata cauzată de un acroşaj cu Alguersuari în primul viraj, în timp ce coechipierul său Hulkenberg a coborât între timp până pe locul 10, în spatele lui Schumacher.

PREFIGURAREA UNUI DUEL VETTEL-WEBBER

Diferenţa de 3 secunde dintre Vettel şi Webber s-a redus constant cu aproximativ 0.3 secunde pe tur, ceea ce i-a permis australianului să se apropie la numai 1.5 secunde de lider. Situaţia s-a complicat în momentul în care cei doi piloţi Red Bull au ajuns din urmă un pluton compact de 8 piloţi întârziaţi. Primul dintre ei a fost Massa, iar Webber a pierdut 0.3 secunde până a reuşit să-l depăşească pe brazilian.

În turul 51, Liuzzi a avut parte de un accident în virajul 2 care a necesitat intervenţia Safety Car-ului, comprimând astfel diferenţele dintre piloţi. McLaren a schimbat din mers strategia în încercarea de a termina pe podium, astfel că Hamilton şi Button au intrat la boxe pentru a schimba pneurile, revenind pe circuit tot pe locurile 4 şi 5,în faţa lui Schumacher. Cursa s-a reluat în turul 56, iar Vettel s-a distanta rapid la 3 secunde în Webber şi 8 secunde de Alonso, în timp ce Rosberg l-a depăşit pe Schumacher în lupta pentru locul 6.

Strategia adoptată de McLaren nu a avut efectul scontat, iar finalul cursei a fost lipsit de incidente majore în prima parte a clasamentului, dubla Red Bull aducându-le austriecilor primul titlu mondial al constructorilor.

Iată clasamentul complet al Marelui Premiu al Braziliei:

Classified:

Pos Driver Team Time

1.
Vettel Red Bull-Renault 1h33:11.803
2. Webber Red Bull-Renault + 4.243
3. Alonso Ferrari + 6.807
4. Hamilton McLaren-Mercedes + 14.634
5. Button McLaren-Mercedes + 15.593
6. Rosberg Mercedes + 35.300
7. Schumacher Mercedes + 43.400
8. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1 lap
9. Kubica Renault + 1 lap
10. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 lap
11. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
12. Sutil Force India-Mercedes + 1 lap
13. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
14. Massa Ferrari + 1 lap
15. Petrov Renault + 1 lap
16. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap
17. Heidfeld Sauber-Ferrari + 1 lap
18. Kovalainen Lotus-Cosworth + 2 laps
19. Trulli Lotus-Cosworth + 2 laps
20. Glock Virgin-Cosworth + 2 laps
21. Senna HRT-Cosworth + 2 laps
22. Klien HRT-Cosworth + 6 laps

Fastest lap: Hamilton, 1:13.851

Not classified/retirements:

Driver Team On lap

Di Grassi Virgin-Cosworth 63
Liuzzi Force India-Mercedes 50


World Championship standings, round 18:

Drivers: Constructors:

1. Alonso 246 1. Red Bull-Renault 469
2. Webber 238 2. McLaren-Mercedes 421
3. Vettel 231 3. Ferrari 389
4. Hamilton 222 4. Mercedes 202
5. Button 199 5. Renault 145
6. Massa 143 6. Williams-Cosworth 69
7. Rosberg 130 7. Force India-Mercedes 68
8. Kubica 126 8. Sauber-Ferrari 44
9. Schumacher 72 9. Toro Rosso-Ferrari 11
10. Barrichello 47
11. Sutil 47
12. Kobayashi 32
13. Hulkenberg 22
14. Liuzzi 21
15. Petrov 19
16. Buemi 8
17. De la Rosa 6
18. Heidfeld 6
19. Alguersuari 3

 

Comentarii (91)

  • Bravo lui Vettel totul se amana pentru u ltima cursa... ;) Bravo RBR pacat Hulkenberg dar s-a descurcat bine
    18 4
  • Vettel @ Red Bull
    Yes baby!! Inca mai poate deveni campion mondial.
    14 17
  • bai, deci sa va fie clar!
    alonso nu l-a depasit pe hamoaca, acesta pur si si simplu a pierdut aderenta si ............... stiti voi :) alonso campion mondial!
    22 20
  • ally_great
    Vise,
    nu avea sanse decat Webber
    Acum nu mai le are nici el.
    Gandire proasta de echipa.
    24 6
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Red Bull ----> Well done :PPPPPP Bestiali baietii, bravo lor :P Alonso a condus bestial, Vettel la fel, ne pregatim pentru ultima cursa :))))
    26 4
  • Made in Brazil
    Super cursa! Taurul e campion sper ca si Germanul o sa fie!!
    Go Vettel
    Thank you guys!
    14 13
  • Teoretic da Vettel castiga in Abu Dhabi Webber iese pe locul 2 si ... Alonso pe locul 5 toti sunt la egalitate de puncte si Vettel iese campion mondial ....
    8 11
  • Fernando Ferrari
    O cursa exceptionala pentru Fernando.Bravo!De Red Bull ce sa mai zic, o echipa merituoasa, de 5 stele, felicitari pentru titlul la constructori!!Inca o data bravo Ferrari si Fernando.In carti pentru titlul mondial la constructori!
    20 6
  • Brazilia 2010
    Felicitari Fernando pt. locul 3. Suntem in grafic.
    Felicitari Redbull pt titlu.
    Mi-a placut: atitudinea lui Hulk la debutul cursei; super baiatul; negriciosul murea de ciuda ca nu trecea....; mi-a mai placut depasirea lui Alonso asupra lui ham; dar cea mai tare a fost replica ing afumatului la smiorcaielile acestuia ca nu functioneaza f-ductul....:))
    Nu mi-a placut: impotenta lui Massa.
    27 8
  • m.p. brazilia
    alonso are 8 puncte avans din care 7 din germania.

    red bull pefera sa piarda campionatul la pilotii decat sa il castige webber?


    miki si viki: atatea prostii pe minut nu am auzit niciodata, astazi si probabil duminica viitoare trebuie sa isi debiteze tampeniile pt. cel putin urmatoarele 3 sezoane.
    19 5
  • erat
    ..titlul mondial la piloti
    10 4
  • RE(d)BU
    ne-am pus streangu in jurul gatului
    vrea cineva sa traga scaunu'
    Altii fura la inceput de campionat
    Noi nu outem nici cand sunt clare lucrurile, nici cand s-a legalizat furtu'. Sa castige altii. Noi vrem doar sa nu castige Webber .....
    18 4
  • Bravo Red Bull si Alonso
    Cursa inteligenta facuta de Alonso, i-a depasit pe cei doi mai lenti (Hamilton greseste a 2 oara in fata lui) in rest cursa previzibila in care eventual lipsa fiabilitatii putea sa schimbe ceva. Hamilton chiar si pe cauciucuri noi nu a fost mai rapid decat Alonso, turul rapid e pt ca ceilalti nu au mai fortat dar asta pt ca McLaren e echipa nr 3 in momentul de fata. Vettel matematic mai are sanse la titlu si mai mult decat atat distanta dintre Alonso si Weber e de 6 puncte adica 1 punct mai putin decat diferenta dintre locul 1 si 2 deci cursa viitoare daca va fi aceeasi ordine Vettel va schimba locul si Weber si atunci sa-i aud pe contestatarii cursei din Germania. In rest un sezon minunat indiferent de castigator.
    12 5
  • Felicitari celor de la R.B.
    Este o echipa ce-mi aduce aminte de perioada in care Ferrari obtinea atatea victorii, atatea duble si-n calificari si la sf.curselor. Red Bull-CAMPIOANA! Scriu asta cu litere mari ca sa se inteleaga ca merita din plin.Felicitari si pentru Alonso care,dupa cum vedem,munceste si se mentine in fruntea clasamentului. Massa-dezamagitor.........
    25 5
  • @Calin
    246 - 238 = 8 nu 6
    6 1
  • Brasil
    Felicitari Vettel! Sper ca unul dintre cei doi tauri sa castige si titlul la constructori. Sper ca la Abu Dhabi sa se faca dreptate. Ma tot asteptam sa-i pocneasca motorul lui Alfonso...chiar ma mir c-a scapat si cursa asta. Anyway, runda viitoare sigur ii bubuie motorul.....>:) Imi pare rau de McLaren, dar dupa cursa de la Monza au fost pe o panta descendenta, chiar daca au introdus o sumedenie de update-uri....Asta este....Sper ca la anul sa revina in frunte....
    9 23
  • au mai ramas 3..
    Pilotii Mclaren au iesit din carti.Red Bull ar fi trebuit sa mearga cu Webber in P1 astazi.Fernando piloteaza impecabil fara greseala, motorul Ferrari de astazi, cu multi km a rezistat perfect.Saptamana viitoare va fi un motor putin uzat asa ca Red Bull va avea de lucru.Pacat, Felipe n-a facut o cursa prea buna, a avut si ghinion.
    24 4
  • Sper ca unul dintre cei doi tauri sa castige si titlul la constructori.
    Sper ca unul dintre cei doi tauri sa castige si titlul la *piloti*
    16 14
  • KaNe
    Iti dau o veste proasta:), la Abu Dhabi Alonso va avea cel mai bun motor din cele 6 ramase.
    24 9
  • @gt40
    Si Marmota, domnule si Marmota iar ramane pe dinafara dupa ce magarii de la Milka au inventat ambalajul resigilabil, trebuie sa scoata si ea pe cineva......
    12 4
  • Stoner
    cursa
    Alonso a fost omul cursei!Hami, invizibil, doar team-radio-urile l-au facut remarcat.Vremuri grele la meclada.la anu nu-i vad bine.Nema injineri buni, ca-s dusi la adversari.Tonele de update-uri sunt dejaba:))..unde-s guristii de pe site?Hulkenberg..doar o scanteie in calificari.
    18 8
  • Shumi1969
    Scuze, ai dreptate, ideea era ca diferenta dintre 1 si 3 e 10 puncte adica mai mult de 8 cat e acum.
    8 1
  • BlueEnergy
    F1
    La Abu Dhabi , daca Webber castiga si Alonso termina pe 2 sau Webber pe 2 si Alonso e pe 3 , Alonso iese campion mondial. Banuiesc ca saptamana viitoare daca Vettel va fi in fata lui Webber si in cursa ordinea va fi Vettel, Webber, Alonso, Vettel ii va ceda locul lui Webber ca sa fie campion mondial, sansele sale fiind nule avand in vedere ca Alonso ar fi 2 pozitii in spatele sau. Se anunta una din cele mai interesante curse.
    14 3
  • @BlueEnergy
    ai dreptate...cel mai corect ar fi ca Alonso sa castige pt. a-i scuti pe cei de la RBR de magarii... ;)
    18 6
  • ciprian
    ferari
    Fratilor nu inteleg de ce tot il injura lumea pe alonso!Si va si spun de ce nu inteleg.....daca avea aproape orice pilot masina pe care au avuto cei de la R.B. era campion de acum 5 etape...dar faimosul Vettel si chiar experimentatul Webber au avut grija sa se suie cu monopostul cand pe un pilot cand pe altul si cand nu a putut sa se suie pe altii sa lovit unul pe altul.Asa ca alonso cu o masina mai putin buna a apelat si la alte mijloace.
    22 8
  • hami inginer sef la meclaren
    Pai mclaren nu are nevoie de ingineri, hami dezvolta monopostul, in vacanta de vara asa spunea, c-o sa le dea idei inginerilor:)
    14 6
  • pt fani McLAren si nu numai
    ... mai echipa McLaren si Ham Ham nu-s religie ... nu-i mai adorati in halul acesta ...anul acesta au ramas in urma, asta e ... titlul se joaca intre pilotii RedBull si Alonso ... dc nu aveti nimic de spus despre acesta atunci pregatiti-va de sezonul urmator.

    P.S. Pe la mijlocul sezonului doi fani Ham ham au pus la rece o sticla de sampanie ... dc nu-l dati peste gat pt RedBull sau Ferrari at puteti sa-l beti pt ham ham ... locul 4 e un rezultat frumos :)))))))))))
    15 5
  • @ll_her
    citeste comentariile de aici:
    http://formula1.automarket.ro/stiri/brazilia-antrenamente-3-kubica-cel-mai-rapid-pe-ploaie-34389.html
    4 0
  • Titlu la constructori
    Ma bucur nespus pentru dubla!Si pt TITLU!Pt mine valoreaza cel mai mult!Bravo baieti!Ma bucur si pentru Alonso, ca e un pilot care imi place.Si ma mai bucur ca Ham si But au iesit din joc.Gata cu Meclaren.Mai departe..sper sa fie o lupta cat mai spectaculoasa saptamana viitoare si cel mai bun sa castige.Care-o fi ala.Vet, Web sau Alo.Ne-au oferit un spectacol bun, noroc cu Alo ca altfel baietii mei erau demult campioni si era, poate, putin monoton.Alo a incurcat putin.Asa ca bafta la toti.
    17 4
  • Automarket
    Sa nu uit.Alo m-a incurcat inclusiv pe mine, decisiv se pare.Asa ca de pe acuma il felicit pe crasmar, constant si inspirat.
    15 2
  • aurelio
    vettel
    complimente celor de la red bull in special lui vettel,dar o decizie proasta di partea echipei sunt fan inrait vettel dar trebuia sa castige cursa aceasta weber asa avea mai putine sanse asturianul pu....i sa castige campionatul care nu il merita deloc este in fruntea clasamentului datorita erorilor de pilotaj a celor de la r.b.
    4 9
  • Schumi fan(adevarat)
    hell
    Stii ce e comic?Ca userii logati cu particula "Schumi" sunt cei mai inraiti si mai critici la strategia Ferrari!Ei tuna si fulgera:)Pai sa nu te tavalesti pe jos de ras?Stii ce cred?Ca sunt "fani" Schumacher..:)de fapt sunt travestiti, ca multi altii de-aici.
    12 1
  • ALONSO vs REDBULL
    ... desi tin cu Ferrari, dar nu si cu Alonso, trebuie sa recunosc ca acesta va lua titlul mondial ( al 3-lea ), iar RdB o sa se uite lung si bine la Alonso cand va ridica trofeul si va face gestul acela insuportabil ( pt mine ): 'CIOCUL MIC ŞI JOC DE GLEZNE'. Bravo lui stie sa castige un campionat ( mai cu noroc, mai cu greşelile altora ) important este ca toamna se NUMARĂ BOBOCII. Sper să nu fiu criticat prea aspru, dar asa gandesc eu.
    16 5
  • aNDREI
    Ferrari
    Mai fratilor Hulkerberg e un mare jeg.sa dat la o parte cand erau cei la Red Bull in spatele lui iar cand a venit si Alonso l-a tinut 4 tururi.Si cica RedBull e cea mai cinstita echipa.Niste prosti!!!!! SA CASTIGE ALONSO
    17 14
  • Tifosi
    GRANDE ALONSO!
    Webber are nevoie de victorie.Sa vedem ce spune Vettel...pana una alta Alonso va avea si el ceva de spus.Eu cred ca o victorie.Stii, ctinmihai, tu esti unul din putinii pe care ii respect..
    Nu inteleg cum poti fi fan Ferrari si sa nu tii cu Alonso, e ca si cum ai spune ca iti iubesti nevasta da nu-ti plac urechile ei..:))
    12 3
  • RedBull
    Am vazut interviul cu Christian Horner cu cei de la BBC dupa cursa, a dat de inteles ca daca in cursa urmatoare ordinea va fi din nou Vetel, Weber si Alonso, Vetel va face ce-i mai bine pt echipa.
    Cred totusi ca a fost o decizie corecta: desi Vetel e mult in urma, cel putin vor fi 2 impotriva lui Alonso, asta in caz ca Weber are probleme cu monopostul sau face vreo greseala.

    Deci aflam in ultima cursa cine-i campionul, sa castige cel mai bun ;)
    15 0
  • Hai Ferrari
    Alonso i-a ridiculizat si pe Ham si pe Hulk cu aceeasi schema in acelasi loc!Exemplu de pilotaj.Bravo Alonso, bafta la WDC!!Tinem pumnii!
    16 5
  • !?
    cred ca red bull si-a asumat un mare risc! daca vor rata titlul pilotilor atunci inseamna ca sunt "muţunachii"F1! teoretic sunt de laudat, au principii...cel mai bun sa castige...dar daca va castiga alonso? daca echipa ar fi vrut acum Webber ar fi la un sg pct in spatele lui Alonso! oare la ce spera, un abandon al lui Alonso in ultima cursa? putin probabil!...si daca nu vor putea obtine dubla in ultima cursa?... se pare ca il vor pe VETTEL campion sau nimic... oare carcotasii s-au sesizat de "echipa muţunache"?
    ha ha oare se poate si mai mult? cu siguranta da! ce ar fi ca acelasi podium (si cu aceeasi ordine) sa fie si in ultima cursa iar Alonso sa devina campion mondial?! atunci saveyi ras...ha! ha!
    12 2
  • RedBull
    Dc ar fi fost Ferrari sau McLaren in locul lor, ar fi dat comanda ...poate k cei care suspecteaza ca RedBull nu vrea ca Webber sa castige au dreptate ???? pare un pic nesportiv (nici ordinele de echipa nu sunt foarte sportive dar macar au un scop) ... ce rationament poate sa fie in spatele faptului ca RedBull nu-l vrea pe Webber campion ...
    In sfarsit o tema care merita de discutat!!!
    12 3
  • Daca Alonso ii bate cu cele mai uzate motoare din F1 si cu a doua masina valoric inseamna ca Horner trebuie sa plece.
    18 3
  • RBR
    ... dc castiga Alonso nu cred ca Horner va fi tras la raspoundere ... desi poate ar trebui ... azi a avut sansa sa decida campionatul si totusi ... decizie ciudat din partea lui.
    7 3
  • @crismar59
    imi pare rau crismar59,ar nu cred ca ai vreo sansa sa castigi f1champ!„DEFECTIUNEA” asta dinaintea ultimelor 2 etape cred ca e cu dedicatie!oricum,felicitari!
    10 0
  • tech_nick
    Felicitari RBR...
    ...pentru titlu! Felicitari Vettel, are toate sansele sa castige campionatul, astfel Webwr ramane de buna seama plafonat ca si Bari...
    Ma bucur deasemeni si pentru prestatia lui N. Heidfeld si sper ca la anul sa-si ocupe locul meritat in F1.
    A fost un sezon bun, cu surprize multe chiar daca nu intotdeauna placute.
    Sa-l amintesc si pe Kubica-nu in ultimul rand-care a dat culoare, nu odata, circuitelor. Astept totusi finalul!
    4 7
  • salutare
    a fost cea mai relaxata cursa de anul acesta pentru mine!!!!Mclaren va termina pe 2 in fata Ferrari la constructori!!!!!Cat despre ce va fi anul viitor,nimeni nu stie,asa ca nu mai cantati prohodu Mclaren,caci s-ar putea sa aveti surprize!!!!!In paddock la Interlagos se vorbea cum ca anul viitor Ferrari va concura fara KERS,iar masinile Mercedes vor fi avantajate de acest sistem,anul trecut facand cel mai bun KERS!!!!!!!!!In orice caz nici nu s-a terminat bine sezonul si voi faceti pronosticuri aiurea-n tramvai!!
    Sa nu uit,cel care spunea ca Hamilton nu va avea un cuvant de spus in lupta pentru titlu se insala,se stiie ca intre el si Alfonso nu e mare dragoste,asa ca....
    5 16
  • Vettel
    Mi-as dori ca Red Bull sa insiste pe varianta Vettel care are sanse bune.Nu mai bune ca Webber:)
    5 6
  • mad79
    Documenteaza-te mai bine.Anul viitor kers-ul va fi obligatoriu.
    10 2
  • Hamilton, da a avut un cuvant de spus si astazi, l-a tinut 2 tururi pe Alonso.Cam atat.
    10 4
  • salut
    ps
    pentru cei care nu au vazut Forumul de pe BBC,le spun ca Horner a declarat ca cel mai important a fost titlul la constructori,iar daca va fi aceeasi ordine in cursa de saptamana viitoare,atunci echipa isi doreste sa castige si titlul la piloti,asa ca Webber e sustinut de Horner!
    7 9
  • kers
    Iar kers-ul Ferrari a fost unul foarte bun in 2009, a fost de fapt singura treaba care a functionat bine in acel monopost.Ferrari nu numai ca va avea kers dar il va da si altor echipe, deoarece va fi cel mai ieftin.
    8 2
  • salutare
    @diesel
    stiam ca e obligatoriu
    am spus ca informatiile legate de Ferrari cum ca nu ar utiliza Kers anul viitor erau niste zvonuri prin paddock!mai ales pentru ca anul trecut KERS-ul Ferrari nu a mers bine deloc in comparatie cu cel folosit de Mclaren!!
    4 12
  • Vettel
    ally_great> p.s cred ca glumesti, mai are multe de invatat acest copil al F1,in orice caz, chiar daca Alonso va deveni cred eu din nou campio mondial imi pare rau de Webber. Merita mai multa atentie din partea echipei si poate va deveni campio mondial.
    9 4
  • @mad79
    ai uitat ce tipa hamsteru de zor in casca? „I have no grip!!!”.asa ca ma gandeste-te cu mclarenu asta al tau...ca la ora asta sunt sub rbr si sub ferrari,ba s-a mai apropiat si mercedes destul de mult.Iar la anu o sa fie si mai rau,ca o sa faca schumi masina buna si o sa fie mclaren si mai jos.
    11 2
  • cursa
    Felicitari Vettel, Webber - s-au mai apropiat. Felicitari si Alonso care a obtinut maximul din cat putea sa obtina. Pentru Hamilton cred ca s-a terminat acest sezon. Sa vedem ce va fi pana in final. Oricum cursa viitoare va fi "care pe care"... iar cu nervii intinsi, cursa viitoare vom vedea cine are sangele mai rece si implicit va castiga campionatul. Cat despre F1 Champ inca nu inteleg ce se intampla... pana la urma este o defectiune de soft?!?
    10 0
  • salut
    Grip nu a avut in cursa asta,dar va avea indeajuns incat sa-l scoata pe Alfonso din joc!Daca nu Ham,atunci Button,daca nu ii va exploda motorul!!!
    3 5
  • @mad79
    pai ca sa-l scoata din joc trebuie sa-l prinda mai intai!iar la abu dhabi...pentru mclaren o sa fie cam greu sa faca asta!
    7 3
  • ccmax
    o „defectiune” este...insa am mari dubii ca e de soft!oricum,sper ca pana maine dimineata cand plec la serviciu,dupa ce o sa termin de facut diverse calcule,sa ghicesc cam pe ce loc ma aflu in realitate.bafta.
    5 1
  • @mad79
    Daca nu poate sa-l faca pe circuit ar trebui sa-l bata pe strada.
    7 0
  • @Hamilton
    traducerea este ...........................
    4 1
  • F1
    2 1
  • @f1_alonso
    Haha! Si Button a glumit anul trecut cu toata lumea, chiar si cu Barrichello, pana in ultima cursa. Un titlu e in buzunarul RB, si sper sa il ia si pe cel mai prestigios, adica acela al pilotilor. Acum chiar nu mai are importanta prin care pilot. Chiar daca in adancul sufletului il doresc campion pe invingatorul de azi. Voie buna tuturor!
    P.S. Ii iubesc pe cei care ma voteaza negativ. Continuati!
    7 14
  • .....
    mai trebuie sa intre unu sa ne povesteasca de telenovele si atunci meniul e complet...... :))))
    4 0
  • nai vazut ca ii al mai mare bulibasha la meclaran ce cercei si gajica are.Io las lua la cantare cu mine sa sa lashe de fujit in cursa ca tat umbla jaba fara parai.
    4 1
  • Tifosi
    ally_great
    Predictiile dumitale, d-soara s-au adeverit la greu:) anul asta.Sper sa ai acelasi noroc pana la final.
    7 2
  • rai oamini sinteti ca nul lasati pa fanul cel mai mare al lui luis sa zica nimic tat va legati de tigani nosti.Go LUIS!
    5 1
  • F1
    Astept cu nerabdare clasamentul modificat dupa "erorile '' suferite. Sper sa castige doar cei mai buni .
    Daca nu ;asta e .
    Mai castigi , mai pierzi , jucator de F1 furat esti .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    9 0
  • @Tifosi
    Multumesc. Va fi bine pt toata lumea :P Problemele s-au rezolvat deja pe jumatate:)
    4 5
  • ally_great
    Trebuie sa mai fie de acord cu "jumatatea" ta si Alonso, am mari dubii in sensul asta:)
    7 2
  • @diesel08
    Am fost mereu optimista :) Sunt atatea calcule in jumatatea care a ramas, cu multe necunoscute. Cel mai bun sa castige!
    4 6
  • octav71
    Hm, poate ca RedBull au pierdut titlul la piloti, dar mai este o cursa!!!
    Oricum, RedBull au demonstrat ca au caracter si nu s-au bagat intre cei 2 decat pe finalul cursei cand au lasat-o mai incet sa protejeze materialul. Pentru chestia asta, merita stima noastra ca puteau sa faca o manevra (cunoscuta si anul asta) si Webber castiga aceasta cursa, micsora distanta intre el si Alonso.
    Alonso s-a miscat bine - oricum, era singura lui sansa - si este in carti, dar nu l-as vrea campion mondial. Pur si simplu nu are fata de campion mondial in acest an. Prea a stat la mica ciupeala.
    Hamilton, acelasi pilot de moral, care daca nu are cel mai bun material de pe circuit, incepe sa scartaie. Nu am inteles de ce si-a lasat incisivitatea la boxe, putea sa o ia cu el macar cateva ture.
    Cine iese campion modial daca cei 3 lideri din clasament si-o dau cu betele peste ochi in ultima cursa? Hamilton, desi mi-e greu sa cred ca nu se va baga la lupta si va sta impasibil sa il vada pe Alonso cum castiga.
    Avem in fata o saptamana de comentarii, voturi negative si analize.
    SPor!
    10 5
  • BRAVO Red Bull !
    Desi as fi preferat sa fie in frunte sagetile argintii, nu pot sa nu recunosc superioritatea la toate capitolele in acest an a celor de la RBR. Asta e realitatea, merita titlul la constructori, e clar! Tot la fel consider ca-l merita si la piloti, dar... daca n-o sa-l castige o sa se intample din cauza lor, in primul rand (nu ca i-ar fi depasit Ferrari in termeni de performanta)! Cred ca aici Webber merit laurii, dar... vom vedea!
    McLaren si Hamilton au ramas fara sanse reale inca de la Monza dar oricum, am asistat la un SEZON-SPECTACOL (chiar daca manjit pe alocuri de ordine de echipa ce s-au vazut de pe luna). Abia astept runda finala, cu suspansul deja promis - fie ca CEL MAI BUN sa castige! Sincere FELICITARI celor de la Red Bull, au fost standardul tot sezonul!
    @diesel08: "cursa exceptionala pentru Fernando" - unde a fost el EXCEPTIONAL azi?! Banuiesc ca stim cu totii semnificatia termenului... sau nu?! :D
    7 13
  • marianescu
    Banuiesc ca ne-am uitat la curse diferite.Singurul pilot care a depasit doi piloti din primii 5 si de ce maniera.Hai sa-ti mai spun ca daca cineva nu-ti este simpatic nu inseamna ca nu face curse exceptionale.Pe Hamilton l-a umilit a doua oara consecutiv.Probabil c-ai inchis ochii.
    13 3
  • Spartanu
    FORZA ALONSO&FERRARI
    nu am vazut primele 26 de tururi.daca rog,imi poate explica cineva ce s-a intamplat la start?da,bravo lor,celor de la RBR ca au castigat la constructori,dar la piloti Ferrari mai are sanse,si imi doresc sa castige alonso.cat am vazut eu,alonso o facut o cursa buna,se vede ca e un pilot cu experienta si are o masina competitiva.multi au zis ca alonso nu o sa apuce podiumu,dar o ajuns pana la urma.bravo lui.
    14 0
  • Spartanu
    FORZA FERRARI!
    a castigat vettel cursa asa din brazilia,bravo lui,dar tot alonso e favoritul meu si sunt sigur ca alonso va castiga titlul mondial.
    12 2
  • Ieri aproape am crezut ca exista "blat" in F1. La start Hulkenberg nici nu s-a clintit sa ii tina piept lui Vettel , dar se intelege cat de cat pt ca Vettel nu avea nicio masina in fata si cum avea masina mai performanta l-a intrecut pe Hulkenberg , dar la Webber putea sa faca ceva , dar s-a vazut clar ca l-a lasat si pe el sa treaca. Cand a venit randul lui Alonso , Hulkenberg s-a pus si pe stanga si pe dreapta, peste tot doar ca sa-l tina pe Alonso, l-a tinut exact cat a fost nevoie ca cei de la R&B sa se distanteze. La Hamilton nici nu mai zic, Hamilton nu a putut sa-l depaseasca pana ce Hulkenberg nu a intrat la boxe. As fi vrut ca dupa ce a intrat Safety Car-ul as fi vrut ca Alonso sa fie imediat in spatele R&B, dar mai avea vreo 7 intarziati intre el si R&B. Oricum Alonso a fost bun, a trecut cu bine de Hamilton. Raman la parerea ca Weber merita titlul, dar si Alonso.
    10 4
  • RBR, Vettel, Webber si Alonso
    Evolutia impecabila a masinilor RBR le-a asigurat acestora titlul la constructori, dar titlul cel mai prestigios se va decide pe 14nov la Abu Dhabi.Vettel, invingator anul trecut se va descurca cu siguranta excelent si acolo, problema RBR va fi Webber care nu agreaza acest tip de circuite(vezi Valencia si Singapore).Alonso ar trebui sa fie aici mai aproape de cei doi in termen de performanta, dar sa nu-l uitam pe Hamilton, care a plecat din pole in 2009 si a condus cursa in fata lui Vettel pana a trebuit sa abandoneze datorita unei probleme tehnice.In concluzie, va fi o finala grandioasa, cel putin la nivelul celor mai dramatice din istoria F1(Mexic 1964-invingator cu noroc-un pilot Ferrari si Adelaide 1986-invingator din nou cu noroc un pilot Mclaren, de fiecare data invingatorul nefiind liderul clasamentului general).As paria pe Webber, dar in acest sezon nimic nu e sigur...
    11 2
  • bern
    De acord cu analiza ta.Webber nu agreeaza acest gen de circuit dar asta nu inseamna ca n-o poate castiga.Alonso are sanse bune la un pole position, monopostului Ferrari potrivindu-i-se destul de bine acest circuit.Sunt curios cum vor gestiona cei de la Red Bull o situatie in care Alonso pleaca la start din fata lui Webber.Mclaren ar trebui sa fie puternici acolo.Mai avem o saptamana.
    11 1
  • @marianescu si toti fanii mcdonalds
    ma baieti, voi chiar nu puteti trece peste episodul Hockenheim? daca echipa voastra ar fi cea mai corecta as intelege dar pana acum este la fel de "manjita" ca si Ferrari, daca nu mai rau.... DECI MATURIZATI-VA ODATA!!!! daca nu aveti ce comenta in afara acestui fapt, inghititi in sec si gata. dar scutiti-ne de aberatiile si ineptiile voastre...SUNTETI PENIBILI !!!!
    11 5
  • fanii lui Alonso devin plingaciosi ca si el!
    BAI!!!...ce-s cu prostiile voastre (unora), ce tot vb voi, Hulk nu sa ferit pu nimeni, se vede f clar, la start Hulk se dadea in Vett(aici plusul lui Vett era k era pe interior nemaivorb de valoarea monopostului), cu Webb a incercat la fel sa-l tina in spate, e clar de ce a fost aceste 2 depasiri mai degraba, toti se aflau f aproape unul d altul si stim cel mai bn ca la start se petrec cele mai mult depasiri, apoi distantindu-se intre ei au devenit dpasirile mai imposibile. Faceti rost de o reluare si revedeti cursa si nu mai fiti asa caci a fost egal pu toti in priv cu Hulk!
    8 8
  • hakkinen
    prostia Redbull il face pe alonso campion
    Redbull va pierda campionatul la piloti cu o diferenta de sub 7 puncte ( pt ei e Vettel sau nimic ).....Alonso va fi campion cu ajutorul acelei curse trucate
    7 7
  • Tifosi
    MR.F1
    Asa e...."au devenit depasirile mai imposibile", cum zici tu;)-eu as completa ca "mai imposibile" pt hami;)
    6 2
  • Red Hair
    Alonso WRC
    Red Bull pot sa faca ce vor ei sa dea ordine de echipa pana se satura.Alonso va castiga in Abu Dhabi.
    6 4
  • @hakkinen
    nu e totul jucat insa riscul este mare pt. rbr asa cum spui. RBR mizeaza pe un abandon al lui Alonso ca sa-l scoata pe Vettel campion. Uita-te la punctaj. Webber are fix 7 puncte in plus fata de Weber. Daca Alonso nu se claseaza suficient de prost, vor fi nevoiti sa faca rocada Webber-Vettel in caz de nevoie.
    Dar daca unu din ei abandoneaza si Alonso vine pe 2 s-au lins pe bot. Si, din nou, inevitabil, cinstea va fi tratata dept prostie.
    3 4
  • mobius
    urmeaza titlul la piloti
    Ma bucur pentru Alonso, si-a aratat din nou clasa dovedind ca stie sa gestioneze situatiile tensionate. Bravo lui are cele mai mari sanse la titlul pilotilor si il merita din plin. Sunt convins ca un motor cu care sa termine cursa va fi suficient pentru el in castigarea titlului. Sper sa fie asa cum spune "diesel08" si motorul de la Abu-Dhabi sa fie chiar mai bun decat cele cu care a alergat in ultimile curse. Cu siguranta va avea nevoie in ultima cursa sa forteze. Multa bafta Alonso si succes.
    8 5
  • RedBull
    RedBull a pierdut titlul la piloti in Brazilia ,

    Daca il sustineau pe Webber acesta era la 1 punct in urma lui Alonso , dar vor pierde titlul cu "onoarea" si incapatanarea legata de gat .
    RedBull au avut sezonul in mana si merita pe deplin titlul la constructori , dar din pacate vor pierde la piloti pentru ca nu au stiut sa gestioneze , de fapt nu au nici o experienta in aceasta situatie .

    Oricum RedBull felicitari deocamdata !!!
    6 0
  • ctlnmihai
    Red Bull
    un titlu meritat..au fost cei mai buni
    10 2
  • diesel08
    Ei, hai sa fim realisti si sinceri - exagerezi! Daca astea doua depasiri pe care le-a reusit Alonso au fost "exceptionale" in opinia ta, cum o definesti atunci pe cea facuta de Hakkinen vs M. Schumacher la Spa 2000 (sau pe cele multe altele intr-adevar EXCEPTIONALE)?! Nu poti spune ca Alonso n-a facut o cursa FOARTE BUNA, sau ca n-a facut doua depasiri ca la carte, dar pana la "exceptional"... mai e cale lunga! La fel si cursa per ansamblu: ok, daca ar fi plecat de pe... 10 si ar fi terminat primul - da, ar fi fost una EXCEPTIONALA ptr el. Altfel... doar foarte buna, cu toata consideratia.
    Si nu cred ca undeva, in sinea ta nu recunosti lucrul asta.
    Pe de alta parte, e evident ca nu-mi poate fi simpatic nici Alonso nici Ferrari, dar am pretentia ca sunt in toate comentariile cat se poate de obiectiv si Fair in aprecieri, ptr simplul motiv ca nu mi se pare normal sa exagerez in nici o directie.
    4 4
  • @RCZ
    Tinere, incerca sa-ti mai temperezi entuziasmul si sa-ti masori mai bine cuvintele! Ia reformuleaza postul tau precedent fara "aberatii, ineptii si penibilitati", sunt curios: o sa iese ceva care sa aiba sens?
    3 5
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    @marianescu: Diesel considera ca a fost exceptionala cursa lui Alonso de ieri, treaba lui. Care-i problema ta de fapt? Cred ca nu-ti citesti comentariile, pentru ca de obiectivitate nici nu poate sa fie vorba, iar de fair play sau politele... scuze dar esti strain de asa ceva. Desi este un fan McLaren care nu-si iese din tipare, asta cu siguranta.

    P.S. Toate cursele sunt la fel dar noi fanii le consideram pe unele mai bune decat altele. Lasa-ti frustrarile acasa in dulap, iti intuneca judecata.
    5 3
  • marianescu
    Intotdeauna superlativele le alegem in mod arbitrar nu de putine ori functie de starea pe care ne-o induce un anumit eveniment.Nu poti compara o cursa cu alta, nimic nu e identic, sunt evenimente UNICE si IREPETABILE.Ce poate fi de exceptie astazi, maine poate fi o banalitate.Cel putin asa vad eu lucrurile.
    3 1
  • dadada
    allez renault !
    1 0
  • AHAAAAAAAAA
    Alonso a condus foarte bine din nou. E mare tare. Bravo si Vettel lui Vettel. Mai are de invatat, dar e bun.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru