Vettel a câştigat Marele Premiu al Coreei de Sud!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 16.10.2011
Sebastian Vettel a câştigat cursa de la Seul după ce l-a depăşit la start pe Lewis Hamilton şi a adus al doilea titlu mondial al constructorilor pentru Red Bull.

Marele Premiu al Coreei de Sud a tranşat şi lupta pentru titlul mondial al constructorilor, la numai o săptămână după ce Sebastian vettel şi-a asigurat matematic trofeul rezervat piloţilor.

Chiar dacă pleca din postura de favorit la victorie după pole position-ul realizat sâmbătă, Lewis Hamilton nu a rezistat decât câteva viraje în faţa lui Vettel înainte că pilotul echipei Red Bull să treacă la conducere.

Ulterior, germanul a reuşit să se distanţeze suficient de mult pentru ca cea de-a 10-a victorie din acest sezon să reprezinte o simplă formalitate, chiar dacă avansul a fost anulat la jumătatea cursei de intrarea Safety Car-ului pe circuit.

Poziţia a doua a podiumului i-a revenit lui Hamilton, care după ce a fost depăşit de Vettel la start a fost nevoit să reziste în ultima treime a cursei în faţa atacurilor lui Mark Webber. Chiar dacă a avut permanent la dispoziţie sistemul DRS, australianul nu a izbutit să aducă dubla pentru Red Bull şi s-a mulţumit la final cu locul trei. În spatele celor doi s-a poziţionat Jenson Button, care a pierdut trei poziţii la start în fata piloţilor Ferrari, însă a revenit pe locul patru după intrarea Safety Car-ului pe circuit.

În urma acestor rezultate, Red Bull Racing şi-a asigurat matematic al doilea titlu mondial consecutiv la constructorilor, întrucât echipa are un avans de 145 puncte în faţa rivalilor de la McLaren cu numai 126 de puncte rămase în joc.

Ferrari nu a contat nici de această dată în lupta pentru victorie şi a terminat pe locurile cinci şi şase prin Fernando Alonso şi Felipe Massa, spaniolul renunţând pe final să-l mai atace pe Button pentru a câştiga o poziţie.

Imediat în spatele celor trei echipe de top s-a poziţionat pe locul şapte Jaime Alguersuari, care a produs surpriza după ce l-a depăşit în ultimul tur pe Nico Rosberg. Germanul a avut parte de o cursă liniştită cu excepţia unui duel spectaculos cu Button în turul 14, când a fost depăşit de britanic chiar pe linia de ieşire de la boxe după primul schimb de pneuri.

Coechipierul său Michael Schumacher a fost nevoit să abandoneze în turul 17 din cauza unui accident provocat de Vitaly Petrov.

Pilotul echipei Renault l-a depăşit Fernando Alonso datorită sistemului DRS, însă a frânat mult mai târziu şi l-a izbit în spate pe Schumacher. Din cauza avariilor majore la partea dreapta-spate a monopostului, pilotul Mercedes GP a fost nevoit să se retragă prematur din cursă, la fel ca şi Petrov, în ciuda încercărilor mecanicilor de a remedia defecţiunile la partea frontală a monopostului Renault.

Sebastien Buemi a completat performanţa lui Alguersuari cu un loc 9 pentru Toro Rosso, în timp ce Paul di Resta (Force India) şi-a adjudecat ultimul punct pus în joc.

În ciuda temerilor de la începutul cursei privind un număr exagerat de opriri la boxe, primii 14 piloţi au încheiat Marele Premiu cu numai două schimburi de pneuri, întrucât atât cauciucurile supersoft, cât mai ales cele soft au rezistat mai mult decât estimările făcute de ingineri după antrenamentele de vineri.

Pastor Maldonado (Williams) a completat lista piloţilor care au abandonat, în timp ce Vettel a stabilit în turul 55 cel mai bun timp al cursei cu 1:39.605.

Coreea de Sud - Rezultate cursa

 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1h30:01.994
 2.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    12.019
 3.  Webber        Red Bull-Renault           +    12.477
 4.  Button        McLaren-Mercedes           +    14.694
 5.  Alonso        Ferrari                    +    15.689
 6.  Massa         Ferrari                    +    25.133
 7.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +    49.538
 8.  Rosberg       Mercedes                   +    54.053
 9.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +  1:02.762
10.  Di Resta      Force India-Mercedes       +  1:08.602
11.  Sutil         Force India-Mercedes       +  1:11.229
12.  Barrichello   Williams-Cosworth          +  1:33.068
13.  Senna         Renault                    +     1 lap
14.  Kovalainen    Lotus-Renault              +     1 lap
15. 
Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 lap 16. Perez Sauber-Ferrari + 1 lap 17. Trulli Lotus-Renault + 1 lap 18. Glock Virgin-Cosworth + 1 lap 19. Ricciardo HRT-Cosworth + 1 lap 20. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 1 lap 21. Liuzzi HRT-Cosworth + 3 laps Fastest lap: Vettel, 1:39.605 Not classified/retirements: Driver Team On lap Maldonado Williams-Cosworth 31 Petrov Renault 17 Schumacher Mercedes 16 World Championship standings, round 16: Drivers: Constructors: 1. Vettel 349 1. Red Bull-Renault 558 2. Button 222 2. McLaren-Mercedes 418 3. Alonso 212 3. Ferrari 310 4. Webber 209 4. Mercedes 127 5. Hamilton 196 5. Renault 72 6. Massa 98 6. Force India-Mercedes 49 7. Rosberg 67 7. Sauber-Ferrari 40 8. Schumacher 60 8. Toro Rosso-Ferrari 37 9. Petrov 36 9. Williams-Cosworth 5 10. Heidfeld 34 11. Sutil 28 12. Kobayashi 27 13. Alguersuari 22 14. Di Resta 21 15. Buemi 15 16. Perez 13 17. Barrichello 4 18. Senna 2 19. Maldonado 1


Comentarii (49)

  • Vettel castiga si ...liniste.
    14 12
  • Frumoasa cursa ..
    Duel frumos Button cu Rosberg .. Frumos duel intre cei de la Ferrari .. dar mai ales .. Hamilton cu Webber .. super tensionante momentele mi-au placut .. piloti adevarati .. Vettel duca-se la azil ..

    PS: Pacat de Schumi ..

    Cheers !
    31 20
  • Frumoasa cursa!! Bravo Hamilton, ieri le-ai luat pole-ul, azi le-ai stricat dubla celor de la Red Bull!! A rezistat asa de fain in fata lui Webber!! Inca odata si-a dovedit talentul!! HE'S THE FASTEST MAN ON THE TRACK :)
    26 35
  • @Cursa
    Vettel nimic special...
    Hamilton Cursa buna pentru moralul sau.
    Webber ma dezamagit... putea mai mult...chiar sa castige cursa.
    Button Puncte bune pt locul 2.
    Alonso la omul asta poti sa ii dai si un trabant si tot iti termina in puncte.
    Massa n-am mai vazut de mult o cursa asa de buna de la el.

    Inca ceva felicitari pilotilor de la Torro Roso si deasemenea lui Kovalainnen care a batut 2 Saubers cu acel Lotus

    O zi buna!
    33 14
  • @Coreea 2012
    Bestial Vettel, baiatul asta face ce face si tot pe locul 1 termina :P Red Bull sunt campioni si la constructori, bravo lor!. Baietii de la Ferrari au mers mult mai bine decat ma asteptam dar din pacate, prima intrare la boxe a fost cel putin neinspirata, sa vedem anul viitor, poate invata ceva nou pana atunci. Cu o masina slaba Alonso reuseste lucru fenomenale, mult curaj are baiatul asta.
    33 9
  • simona
    Vettel nu are egal, este de neinvins!
    Si acum sa ii aud pe postacii-fani Hamilton, dupa ce a plecat din pole s-a chinuit sa castige locul doi care e nu important, exista doar locul intai !!!
    Dezamagitor Button si Alonso!
    21 27
  • @ovidiurusnac
    clar :) HE IS THE FASTEST MAN ON THE TRACK :) Mi-am imprimat deja pe tricou "he is the fastest man on the track" :) Asta sa fie deviza noastra a fanilor Mclaren si tot cu asta sa le dam peste flit la adversari: nici o filosofie, doar un sec "he is the fastest man on the track" :)))
    17 44
  • cursa
    o cursa interesanta si chiar frumoasa, mi-a placut duelul , se pare ca torro roso a primit ceva cadouri de la RBR altfel nu stiu cum au mers asa de bine, slaba cursa lui button si bravo alonso si de ce nu ham, in rest numai bine la toti
    19 4
  • he is the fastest man on the track
    :)
    15 37
  • andrey_1293
    Korea 2011
    O cursa frumoasa...Vettel a plecat determinat la inceput si imediat la atacat pe Hamilton...Dupaia plictiseala (ca de obicei :))).Pe Webber il vroiam kamikaze (sincer)...vroiam sa vad cum risca sa se lupte acolo cu Hamilton...dar e de inteles avand in vedere ca in joc era titlul constructorilor. Button am avut impresia ca putea si mai mult - cel putin in ultimele tururi cand erau toti 4 acolo pt locul 2 - putea sa se arunce si el peacolo, iar Alonso - cum zicea si Davidenko - cu orice masina face lucruri bune (as vrea sal vad intrun Lastun rosu :))). Massa mai bine ca de obicei, insa pacat de Schumacher - ucis de rus. Cu toate ca ambele campionate s-au incheiat - tot vrem lupte frumoase si spectacol. Asteptam India :X. Numai bine
    22 4
  • Bravo Vettel
    Mult ham ham dar pana la urma cine a trebuit sa muste a facut- o. Nu ma mira ca Hamilton nu era prea fericit ieri in calificari. Stia el ceva... hi hi hi !
    21 13
  • SUPERSPECIAL
    Ce cursa,ce depasire,ce ultim tur,ce pilot,ce echipa.ce d....,.S-a imtamplat ce am zis ca o sa se intample:probleme psihice pt.cei anti Vettel(vedeti mai sus)Forza Vettel.Bravo.Ma simt asa de bine.Pe bune.
    18 11
  • @simona
    Comentariile tale nu au nici-o valoare....si se vede ca poate nici nu te-ai uitat la cursa.Si daca consideri ca tu faci o treaba mai buna decat Hamilton sau oricare alt pilot de ce nu te apuci Tu de F1?
    13 22
  • Bv Vettel! Bv Red Bull!
    O cursa frumoasa. Chiar daca unii spun ca "Vettel nimic special..." acesta a facut ce a trebuit sa faca si anume sa il depaseasca pe hamilton iar apoi sa castige cursa. In ceea ce il priveste pe Hamilton bv lui ca a reusit sa reziste in fata atacurilor lui Webber(cel mai frumos duel din aceasta cursa dupa parerea mea). Imi pare rau pentru schumacher, cred ca ar fi putut scoate un rezultat bun, dar asta e... Acum ca red bull au castigat si capionatul la constructori chiar e terminat (oficial ca sa zic asa) sezonul de anul acesta. mai ramane de vazut lupta pentru locul 2.
    O zi buna!
    18 3
  • Mircea & Fastest man in his mind
    The most stupid man on this forum
    32 17
  • @Mclaren_Mircea_1984
    omule gandesti prea subiectiv....inteleg ca esti fan Mclaren Si Hamilton dar comentariile tale sunt pur si siplu lipsite de gandire. incearca sa gandesti inainte sa scrii. Tu desconsideri toti pilotii de pe grila de start mai putin hamilton bineinteles. Da-le credit si celorlalti fie ca iti place fie ca nu.
    Si ca sa fiu putin ironic as spune ca in cursa de azi se poate aplica "he HAD BEEN the fastest man on the track!" ce mai rapid in cursa fiind Vettel ;)
    22 11
  • @altair19
    ma rog a fost parerea mea personala....a devenit deja o rutina ca Vettel sa castige...daca nu intra SC pe circuit Gap-ul ar fi fost mult mai mare intre el si urmaritori.
    15 5
  • ctlnmihai
    Mclaren
    Bravo Mclaren .bravo Hamilton ,bravo Button
    14 19
  • Ham-ham
    Ham-Ham
    the third man on the track.
    12 10
  • ctlnmihai
    voturi negative
    chiar nu înțeleg de ce primesc voturi negative când nu fac altceva decât să-mi încurajez favoriții..Dacă-l vorbeam de rău pe Alonso sau pe Vettel aș mai fi înțeles....
    10 9
  • Pentru Fanii McLaren
    “Să fii al doilea înseamnă să fii primul care pierde.”

    Ayrton Senna
    18 9
  • ctlnmihai
    schubler
    Asta ai fi spus-o și dacă favoritul tău ar fi fost al doilea ??
    9 12
  • F 1
    ce ne mai poate place la f1 , doar talentul pilotilor si "avanguardia tehnicii constructorilor" dar eu nu am auzit de nici un constructor RED BULL, a devenit si F1 ca fotbalul "BUSINES"
    8 9
  • ctinmihai
    All the others are losers... inclusiv favoritul meu. Vettel is the King! Fie ca ne convine fie ca nu. RBR sunt No 1! Plus sah mat la Hamilton azi, dupa Modelul Alonso - Monza. Asta e realitatea... There can be only One! I rest my case!
    14 6
  • ctlnmihai
    Schubler
    Atunci trebuia să elimini dedicația către fanii Mclaren :) Cât despre Vettel îi voi acorda titlul de rege când va alerga în echipă cu un campion mondial nu cu un etern pilot 2..
    8 16
  • Hakkinen
    @ctlnmihai
    Ce ii acorzi tu nu conteaza. Inca nu te-ai prins ca Vettel este campion mondial pentru a doua oara. Inca nu te-ai prins ca doar frustrarea ta nu te lasa sa-l apreciezi. Hamilton are talent, poate ii lipseste concentrarea, poate motivarea, poate il lipseste exact ceea ce-i face pe Alonso, Vettel si Schumacher sa fie mari campioni. Vettel nu are nevoie sa alerge cu un etern pilot 2 decat daca crezi ca chiar asta conteaza. Ceea ce conteaza in realitate si in orice facem noi sunt rezultatele. Vettel are rezultate, are victorii, are titluri si sincer, personal cred ca are ceva ce Hamilton nu va avea niciodata iar aia este pacea interioara. La fel ca si Schumacher si Alonso, cand Vettel se urca in masina, o face pentru ca vrea sa fie cel mai bun, vrea sa fie primul si vrea rezultate. Unii poate piloteaza pentru spectacol, altii in schimb piloteaza pentru a ramane in istorie. Dar din pacate nu vei inteleg nimic din ce spun, pentru ca din pacate nu esti capabil de asa ceva.

    P.S. Primesti voturi negative pentru ca nu ai fost niciodata in stare sa spui ceva bun despre Vettel sau Alonso sau cam orice alt pilot in afara evident de Button si Hamilton. Esti atat de limitat incat este chiar pacat cand cineva incearca sa discute ceva cu tine.
    23 4
  • ctlnmihai
    Hakkinen
    Limitat ești tu când jignești și nu-ți asumi răspunderea pentru jignirile aduse.. Eu cel puțin mi-am asumat și comentariile și voturile negative care apartin unor persoane cu frustrări mai mari decât ale mele.. Din nou mă vezi doar pe mine și pe ceilalți îi omiți
    4 22
  • Hakkinen
    @ctlnmihai
    N-am jignit pe nimeni. Nu sunt genul. Si nici nu ajuta la nimic. Iar daca voturile negative aparatin unor persoane frustrate sincer... stiu o categorie de fani care corespunde perfect... sunt fanii McLaren de care eu personal sunt dezamagit si scarbit. Si, da te numeri printre ei, il gasesti si pe nebunul "Bla Bla Bla Mircea_1984" si inca cativa care isi bat joc de fanii altor echipe si nu fac decat sa arunce cu noroi atat in fanii altor echipe dar si in fanii echipei cu care cica (se amagesc ei) tin.
    As putea si eu la fel de bine ca de fiecare data cand postez sa incep cu "Bai ce retardat este Vettel, a condus singur... saracul cand putea sa plece ultimul de pe grila", "Ce prost este Alonso ca nu a reusit sa-l depaseasca pe Massa si conduce asa de prost caruta aia". Dar vezi tu... idea este ar trebui sa-mi fie rusine de cum conduce Hamilton si nu sa ma stresez cu ce fac alti piloti. Dar adevarul este ca Hamilton si-a batut joc de cursele din acest sezon si nu Vettel sau Alonso, care sincer cred ca nu au facut decat putine greseli sau nici una, iar aici chiar nu stiu ce sa le reprosez. Si Schumacher a fost impresionant acest sezon, B. Senna la fel, chiar daca mai are multe de invatat. Si sunt inca multe de spus, sunt multi piloti de urmarit, si as face o greseala impardonabila daca m-as concentra doar pe favoritii mei. Esti mult prea neputincios in a respecta si a te bucura de rezultatele altor piloti. Sa stii ca Hamilton in 2008 avea coleg tot un etern pilot Nr. 2 dar cred ca nu te-a deranjat atunci. Uite ca de cand are coleg un fost campion mondial... s-a cam pierdut cu firea. How about that?
    24 4
  • @victor_18
    http://blogs.motortrend.com/inside-bulls-pen-small-glimpse-f1s-red-bull-racing-operation-16041.html Red Bull Racing este un constructor si inca unul foarte bun din moment ce cu acelasi motor renault ei au rezultate de top in comparatie cu ceilalti ce folosesc motoare renault.
    6 2
  • ctlnmihai
    Hakkinen
    Tu de câte ori te-ai bucurat când a câștigat Hamilton?? Îți spun eu :niciodată..Ești la fel de neputincios ca și mine în concluzie, în a aprecia alți piloți ::Da în 2008 Hamilton a avut un pilot slab în persoana Lui Kovalainen, dar în în 2007 a fost egalul lui unui dublu campion mondial..Cât despre faptul că Button este peste Hamilton în niciun caz..poate în clasament dar ca pilot niciodată.. Și astea fiind spuse am încheiat discuția ..Nu ești decât o altă mărie cu o altă pălărie
    6 20
  • Ciulama F1
    Everyone
    RedBull are o smekerie. Vetel este foarte talentat dar este favorizat de echipa. Smekeriaria se leaga de temperatura la care lucreaz[ ~podeaua~. Bishuc mi-a zis asta. La rece poate s[ verifice orice, podeaua lucreaz[ la temperatura. Bishuc m-a informat ca Webwr este obligat tehnologic sa fie nr. 2. Am incredere ]n zapacitu' de Bishuc... Distractie placuta
    1 10
  • Andrei Alexandru
    se face ca erau unii postaci proAlonso care sustineau in primavara cum ca idolul lor va lupta pentru titlu in ultima cursa si asta pe o masina inferioara. Asta DOAR pentru ca asa a fost anul trecut. Daca li se spunea verde in fata ca nu exista nicio garantie sa se repete istoria anul acesta, ba din contra chiar, ca Vettel nu pare sa mai lase mititeilor sanse ..... ei stiau mai bine .....
    3 5
  • @Hakkinen
    Duteeeeeeeeeeeee!!!!! Lasaneeeeeeee!!!!!! De unde a mai aparut si individul asta????? Tot imi vine mie aicea cu filosofiile. Lasa abureala asta ieftinca ca esti fan Mclaren, ii fi fost poate acum 10-15 ani, acuma faci pe primadona obiectiva stimuland cu neuronul fanii Ferarri intr-un vezi doamne discurs obiectiv.
    5 34
  • *ieftina ca esti fan Mclaren
    ..
    5 22
  • he is the fastest man on the track
    Not Mika Hakkinen, but ...he... LEWIS HAMILTON
    6 31
  • Balada
    Cat fu` Lewis imparat/ Ferarristii n-au prea respirat/ Nici la masa nu au mancat/ Nici in pat nu s-au culcat/ Cat fu Lewis capitan/ Alonso purta suman/
    5 31
  • Popicul
    aici e loc si de poeme ?
    Regret mult ca pentru unii fani sa stai n-sprezece ture cu Weber in spate pe un circuit unde este o line dreapta cat o zi de post si sa nu poti sa te desprinzi desi ai o masina cu 30-40 CP mai puternica, este o performanta!
    Daca favoritul lor e asa de staralucit de ce nu era el in spatele lui Vettel Weber cu o masina sub cea a lui Vettel a aratat ca Ham a invatat ceva, sa se apere.
    Poate asta a fost tema in programul de pregatire pentru campania 2012 !?
    9 8
  • DalaiLamaspeed
    Sanatate spirituala
    Are cineva o bricheta? A mea s-a finit.
    2 2
  • excelent Vettel!
    Ce lectie i-a predat Vettel lu lewsi, musculita de-o musca de-o zi alonso avea doua titluri mondiale cand mandea isi tragea izmenele pe el ca sa intre in meclada
    9 4
  • CTinahai
    Excelenta cursa mandea buton si meclada!Brava!
    5 7
  • ctlnmihai
    F 1 - Zone
    Vor veni și timpurile când Vettel nu va mai avea la dispoziție un monopost performant , dar în momentul acela tu vei deveni fanul altui pilot așa că n-are rost să deschidem această discuție.. Și încă ceva dacă vrei să-ți mai răspund încearcă să-mi tastezi numele corect.
    2 4
  • Vettel
    ...din pacate le-a pus pumnul in gura la toti circotasii si clevetitorii lui.Stie sa si depaseasca,stie sa-si mentina pozitia cistigata,stie sa si vorbeasca spre deosebire de Ham,si nu se pierde cu firea ca altii.Asa ca lasati-l fratilor in pace,nu vedeti ca alearga in alta competitie ?.Daca are norocul ca Red Bull sa-i ofere in anii urmatori o masina buna-adio titlu Alonso,Button ,Schumi sau Ham.In rest numai de bine pentru toti ca nu v-a mai ramas decit sa clevetiti......poate la anul o sa-i dea Red Bull un Ferrari sa mai iasa si el pe locul 5 sau 6 ca Alonso,sau sa-l angajeze pe Domenicali sa ii distruga cursele ca e bun la asta.....
    4 2
  • Andrei
    @IndyCar
    A murit Dan Wheldon, odihneasca-se in pace!
    4 0
  • felicitari
    o cursa frumoasa cu dueluri de mult asteptate. vettel - mai e ceva de spus? dublu campion mondial (la fel ca si anu trecut - nici un rival direct). sa fie la anul? ................... lupta e mai incinsa ca niciodata pentru titlul de vicecampion. nu il vad bine pe webber in cele 3 curse ramase. sper ca locul doi sa se decida intre mclaren si ferrari. bft tuturor.
    P.S. @indycar - Dumnezeu sa-l odihneasca. urat final de cariera. oribil accident.
    4 0
  • Alonso
    Pacat ca a fost incetinit de rosberg si masa. Alonso e pe bune o valoare
    2 0
  • @fanii Hamilton(cei infocati)
    Admir fanatismul vostru ... va sfatuiesc sa porniti o fundatie cu care sa strangeti fonduri pentru ca Mircea&Company sa se incline live la fiecare cursa la idolul vostru. Locul vostru este in spate la padock sa-i urmariti si sa-i traiti intens fiecare miscare al lui (in sens negativ in stil "stocker"). Lumea intreaga al F1 merita sa se distreze pe acest fenomen "lumea lui Lewis" din care voi faceti parte. Mergeti, alergati pe pista goi cu pancarde "I love you Lewis!!!! I wanna' have your baby!!!!" (Eu as contribui la fundatie sa-l vad pe Mircea cu o astfel de pancarda live on TV). Luati legatura cu restul fanaticilor Lewis din lume, din GB, din Ungaria, din Zimbabwe ... de unde vreti voi ... si inchinati-va in sincron la idolul vostru "cel mai rapid de pe pista". Va doresc mult noroc in continuare.

    P.S. Sper ca nu v-am jignit foarte tare(nu acesta este scopul acestui cooment). Noi restul fanilor McLaren(care in mod miraculos il include si pe Button si pe Lewis) vom ramane in Romania bineinteles "frustrati" (al 2-lea slogan al vostru pe care-l folositi intr-o veselie), eventual va vizitam la Hungaroring si de ce nu chiar si la alte curse, si vom purta discutii plictisitoare pe acest forum cu alti fani de F1, vom posta un plictisitor "bravo Vettel", "bravo Button", "bravo Alonso" ... sau de ce nu, un miraculos "bravo Kobaiashi".
    Astept si accept raspunsurile voastre (si voturile negative bineinteles)despre cat de "frustrat" sunt, inclusiv de la alter ego-ul meu mai putin politicos.
    6 3
  • hellboy
    @Mclaren_Mircea_84
    Si eu sunt fan Schumi(la piloti) si fan Ferrari (constructori).
    Tu ai impresia ca fanii Ferrari nu sunt indignati de felul cum evolueaza cursele!!?
    Sunt in spatele celor de la McLaren, ca sa nu mai vb de RBR.
    Dar chiar si asa.... spiritul dominant la Ferrari e putin peste celor de la McLaren.
    Nu mai fa comanetarii din care sa reiese faptul ca pacaliciul frustrat e zeu in F1.... nu e nici pe departe, mai ales in anul asta in care l-a cam ingropat Button.
    Nu e nici Schumi zeu , nici Alfonso.... e Vettel, impreuna cu o masina fenomenala, care e proiectata la limita regulamentului.
    E chiar asa mult sa recunosti faptul asta?
    Daca vine vb de cine e mai bun.... sunt 16 puncte intre pacalici si Alfonso, care are o masina mult mai slaba.
    Mai taci cu balivernele celui mai rapid pilot, uita-te si tu la timpi si incearca sa lasi comportamentul de stadion acolo....
    6 3
  • sabotajul tehnic al lui webber din acest sezon nu va ramane nepedepsit.

    Este prea evident.

    Culegi ce semeni.

    Astept revirimentul ferrari desi nu-s prea fan Alonso

    Bravo Schumi
    4 5
  • intrebare (pur si simplu o intrebare)
    Ma crede cineva cand zic ca am tinut cu Vettel din prima cursa in care l-am vazut, fara sa stiu ceva de el pana atunci? (Umbla pe la Torro Rosso) Sunt chiar curios, mie mi se pare cam incredibil.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru