Vettel a câştigat Marele Premiu al Turciei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 08.05.2011
Sebastian Vettel a câştigat fără emoţii cursa de la Istanbul şi a fost secondat de coechipierul său de la Red Bull, Mark Webber, în timp ce Ferrari a obţinut primul podium al sezonului prin Fernando Alonso.

Marele Premiu al Turciei a oferit o nouă doză de spectacol în Formula 1, într-o cursă în care numărul depăşirilor a fost mult mai mare decât în sezonul precedent şi la un nivel comparabil cu cele din China. Chiar dacă piloţii au adoptat în general strategii foarte asemănătoare cu patru opriri la boxe, aripa spate ajustabilă şi sistemul KERS au asigurat spectacolul pe tot parcursul cursei.

Plecat de pe prima poziţie a grilei de start după pole position-ul realizat sâmbătă, Sebastian Vettel a avut de îndeplinit o simplă formalitate în Marele Premiu al Turciei. Campionul mondial a condus cursa fără niciun fel de emoţii şi, la capătul unei strategii cu patru opriri la boxe efectuate impecabil în care a cedat doar sporadic poziţia de lider la primul pitstop, a trecut primul linia de sosire.

Performanţa germanului a fost completată de coechipierul său Mark Webber, care a terminat pe locul doi chiar dacă la start a pierdut această poziţie în faţa lui Nico Rosberg. Australianul a revenit însă pe doi în turul şase datorită aripii spate ajustabile, pentru ca în turul 30 să fie depăşit de Fernando Alonso. Totuşi, Webber şi-a recăpătat poziţia câştigată în calificări cu numai şase tururi înainte de final, depăşindu-l la rândul său pe Alonso.

Spaniolul a adus însă primul podium pentru Ferrari din acest sezon competiţional, la capătul unei curse în care i-a depăşit pe Lewis Hamilton şi Rosberg în primele tururi, chiar dacă în cele din urmă i-a cedat poziţia a doua lui Webber.

Lewis Hamilton a terminat doar pe locul patru la capătul unei curse pline de incidente. Pilotul echipei McLaren a fost depăşit la start de Alonso şi Jenson Button, pentru ca ulterior să aibă un duel spectaculos cu coechipierul său înainte de a-l depăşi pe Felipe Massa pe linia standurilor la prima intrare la boxe.

Ulterior, britanicul l-a depăşit şi pe Rosberg şi a trecut linia de sosire pe locul patru în ciuda unui pitstop foarte lent la a patra intrare la boxe.

O cursă dezamăgitoare a avut şi Rosberg, care a terminat doar pe locul cinci chiar dacă la start l-a devansat pe Webber. Pilotul echipei Mercedes GP a fost depăşit succesiv de Hamilton, Felipe Massa şi Button, însă a terminat în fata ultimilor doi.

Renault a obţinut locurile şapte şi opt prin Nick Heidfeld şi Vitaly Petrov, în timp ce Sebastien Buemi a obţinut un loc nouă pentru Toro Rosso. Ultimul punct pus în joc a fost adjudecat de Kamui Kobayashi, care a impresionat din nou prin numărul mare de depăşiri după ce a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start şi a efectuat doar trei opriri la boxe.

Massa a terminat doar pe locul 11, în faţa unui Michael Schumacher care a avut din nou numeroase probleme, fiind nevoit să intre la boxe încă din primul tur în urma unui acroşaj cu Petrov. Ulterior, germanul a fost depăşit inclusiv de Buemi şi de fostul său coechipier de la Ferrari. Singurul abandon al cursei a fost trecut în dreptul lui Paul di Resta de la Force India, în timp ce Timo Glock nu a reuşit să ia startul în cursă din cauza unor defecţiuni la cutia de viteze. Cel mai bun timp în cursa a fost realizat de Mark Webber, care a fost cronometrat cu 1:29.703 în turul 48.

 

Marele Premiu al Turciei - Rezultate cursa

PROVISIONAL RACE RESULTS
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1h30:17.558
 2.  Webber        Red Bull-Renault           +     8.807
 3.  Alonso        Ferrari                    +    10.075
 4.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    40.232
 5.  Rosberg       Mercedes                   +    47.539
 6.  Button        McLaren-Mercedes           +    59.431
 7.  Heidfeld      Renault                    +  1:00.857
 8. 
Petrov Renault + 1:08.168 9. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1:09.300 10. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:18.000 11. Massa Ferrari + 1:19.800 12. Schumacher Mercedes + 1:25.400 13. Sutil Force India-Mercedes + 1 lap 14. Perez Sauber-Ferrari + 1 lap 15. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap 16. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 lap 17. Maldonado Williams-Cosworth + 1 lap 18. Trulli Lotus-Renault + 1 lap 19. Kovalainen Lotus-Renault + 2 laps 20. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 2 laps 21. Karthikeyan HRT-Cosworth + 3 laps 22. Liuzzi HRT-Cosworth + 5 laps Fastest lap: Webber, 1:29.703 Not classified/retirements: Driver Team On lap Di Resta Force India-Mercedes 45 Glock Virgin-Cosworth 1 World Championship standings, round 4: Drivers: Constructors: 1. Vettel 93 1. Red Bull-Renault 148 2. Hamilton 59 2. McLaren-Mercedes 105 3. Webber 55 3. Ferrari 65 4. Button 46 4. Renault 42 5. Alonso 41 5. Mercedes 26 6. Massa 24 6. Sauber-Ferrari 8 7. Petrov 21 7. Toro Rosso-Ferrari 6 8. Heidfeld 21 8. Force India-Mercedes 4 9. Rosberg 20 10. Kobayashi 8 11. Buemi 6 12. Schumacher 6 13. Sutil 2 14. Di Resta 2

Comentarii (64)

  • salut
    o cursa plina de actiune,din pacate nu si pentru locul1.Vettel e absolut fantastic,dar spre deosebire de era Schumcher,cand si el domina,cum face acum Vettel,exista spectacol si actiune in Formula1.
    Frumos duelul de la inceputul cursei dintre pilotii Mclaren!
    Felicitari si lui Kobayashi!
    Sa speram ca in Spania va fi mai spectaculoasa cursa!
    Felicitari Ferrari,care se pare ca au gasit ceva,de au reusit un loc2,nesperat dupa calificarile de ieri!
    Pacat pentru Mercedes gp si Schumacher.
    Pe data viitoare!
    20 8
  • simona
    Vettel de neoprit! cel mai bun pilot la ora actuala!
    fani McTrabant si Ham-Ham, ciocu mic! MIC DE TOT!!!
    pacaliciul de Ham v-a mai pacalit inca o data :)))
    mecanicii McTrabant cred ca sunt imprumutati de la un atelier din zona Rahova :)))
    in rest o cursa foarte frumoasa, bravo Weber, excelent Alonso :)
    22 37
  • @mad79
    ferrari au reusit un loc 3 nu 2
    19 0
  • Fantastic!!!
    Cea mai tare cursa din ultimii 3,4 ani!Absolut minunata!!Sa speram ca asa vor fi toate de acum inainte!!
    17 0
  • Cursa ca asta nu am mai avut de mult :-)
    13 0
  • corectura
    @pesso
    China a fost mai tare cursa!
    mersi schumy 1969
    8 12
  • ctlnmihai
    Vettel a câştigat Marele Premiu al Turciei!
    Un rezultat așteptat ,Red Bull confirmă din nou că este cea mai bună echipă a momentului ..Bravo Hamilton ,fără greșeala personală de la începutul cursei și fără problemele suferite la schimbul de pneuri ,probabil ar fi urcat pe podium din nou,Bravo Button și Mclaren.. Cîștigătorii zilei: Vettel ,Webber ,Alonso,Hamilton ,Button..Învinsul zilei - Nico Rosberg
    13 16
  • Frumos
    Evolutii si rasturnari de situatii fenomenale cursa aceasta. Mai putin la prima pozitie :) si asta de la start pana la final. 44 puncte avans fata de locul 2.. daca se continua in ritmul asta, lupta se va da pentru locul 2,3,4, etc. Lupte interesante in pluton.
    11 1
  • Ferrari cred ca este inca pe 3. Alonso scoate tot ce se poate din masina.
    16 3
  • Made in Turkey
    Super cursa, super weekend!!
    Well done, thank you!
    Keep on flying bulls!
    9 7
  • ctlnmihai
    Spectacolul în F 1
    Spectacol în F 1 vom avea în momentul când depășirile se vor realiza datorită performanțelor monoposturilor de F 1 , nu datorită păstrării unui set sau a mai multor seturi de pneuri ca rezervă pentru cursă..
    9 10
  • o cursa plina de frumusete-bravo Vettel!
    Felicitari echipei Red Bull! Felicitari Vettel! O cursa foarte buna pentru Fernando, pacat de Massa. Hamilton a gresit dupa primul viraj cand a iesit de pe trasa ideala, Button in nota obisnuita. Mercedes au un plus in calificari dar in regim de cursa mai au de recuperat. Depasirile si revenirile au facut din aceasta cursa una din cele mai spectaculoase vazute de mine in ultima vreme. DRS isi face treaba foarte bine. Michael a avut ghinion(din nou).
    10 0
  • obs.
    Spre deosebire de China in Turcia strategiile au fost similare, s-au facut multe depasiri in acelasi stinturi cu piloti care aveau pneuri similare(ex. Button-Hamilton, Alons-Webber).O mentiune pentru comentatori care incep sa gafeze cam mult.
    14 0
  • Istanbul 2011
    Vettel va ucide campionatul! Nici nu ma mai gandesc tilurile stiu unde se duc. Ferrari pe drumul bun, Alonso foarte bun si spectaculos. La fel Webber. Rosberg s-a stins precum o lumanare..Petrov cam naravas. Cea mai faina cursa si ma astept ca specatcolul sa creasca pe masura derularii campionatului.
    14 4
  • F1 = Wacky RACES
    cele mai artificiale depasiri . DRS e un device demn de Wacky RACES si Dick Dastardly.
    13 15
  • salut
    am o veste pentru fanii Schumacher:acesta a declarat pentru BBC,ca entuziasmul de a conduce masina,a cam disparut!
    De aici poate intelege fiecaare ce vrea!
    11 6
  • @mad79
    Aici oricum fiecare intelege cam ce vrea :))
    9 7
  • nelu 98
    se face de ras cu fiecare cursa care trece - daja a inceput sa fie penibil
    11 11
  • Mda...
    Interesanta cursa. RB are cea mai buna masina, asta e clar. Ferrari e pe drumul ce l bun. N-am inteles de ce Massa s-a chinuit cu Rosberg atat de mult. Nici nu mai stiu daca l-a depasit. Ma asteptam ca McLaren sa faca mai mult. Oricum e o diferenta enorma intre locul 3 si 4: 30 de secunde. Ar fi fain daca depasirile sau ,ma rog, spectaculozitatea curselor sa nu fie date de DRS,Kers,Pirelli samd. E artificiala toata treaba. Parerea mea, vorba aia.
    17 4
  • *ERATA
    cel nu ce l (greseala de tastat)
    2 2
  • ovidiu150882
    cursa fabuloasa
    mp al turciei a fost una dintre cele mai spectaculoase curse ale ultimilor ani, daca nu cea mai spectaculoasa !! as dori sa remarc cursa excelenta facuta de kobayashi care a plecat ultimul si a terminat in puncte, duelul spectaculos dintre pilotii mclaren, evolutia f buna a lui alonso si cea a lui rosberg precum si restul depasirilor din pluton, probabil a fost cursa cu cele mai multe depasiri, neexistand pilot care sa nu deplaseasca poate doar schumacher si cei de la lotus, virgin si hispania.
    ca de obicei schumacher a avut o evolutie modesta fiind depasit de toata lumea ca sa nu mai pomenin de acrosajul cu petrov de la inceputul cursei. a luat cea mai proasta decizie cand a decis sa se intoarca in formula 1 crezand ca la 42 de ani se poate intrece cu un pilot de 25.
    referitor la discutia comentatorilor digi sport privind sondajul referitor la cel mai bun piilot din istoria f1, raspunsul meu este unul singur ayrton senna.
    senna ar fi avut palmaresul cel mai bogat din f1 daca nu ar fi avut accidentul tragic de la imola.schumacher nu ar fi luat niciodata 7 titluri daca ar fi avut o competitie acerba ca in anii 80, si nu ar fi beneficiat de o masina ferrari imbatabila in perioada 2000 - 2004, o masina cu care orice pilot cu un pic de talent ar fi devenit campion mondial. in perioada respectiva erau doar doi piloti valorosi schumacher si hakkinen iar restul erau piloti de pluton, nu ca azi cand avem un vettel, hamilton , alonso, button, kubica, kobayashi etc.
    pt fanii schumacher care ma indeamna sa vad nu stiu ce curse din anii 90 le voi spune ca le-am vazut, dar nu poti compara niciodata un pilot genial precum senna cu un pilot doar talentat precum schumacher.
    pt fanii senna le recomand tuturor documentarul senna beyond the speed of sound, un film fabulos despe cariera celui mai mare pilot de f1 !!!
    3 2
  • ovidiu150882
    P.S.
    stiu ca prin postarea anterioara voi starni furia fanilor lui schumi care il preaslavesc pe idolul lor si ii iau apararea de fiecare data spunand ca de fapt masina mercedes e de vina si nu schumi care e un pilot genial dar atunci sa-mi explice cum rosberg cu aceeasi masina il bate de-i suna apa in cap atat in calificari cat si in cursa, o sa va spun io datorita faptului ca schumacher e prea batran si nu mai face fata ritmului si atacului lupilor tineri, iar daca e sa vb despre caracterului lui schumacher si lipsa de fair play pe pista le voi aduce aminte fanilor de episoadele adelaide 94, jerez 97, monaco 2006 sau hungaroring 2010. si senna a avut destule episoade mai ales duelurile cu prost dar stia sa si piarda spre deosebire de schumacher.
    este o parare personala si nu ma astept sa fiti de acord cu ea asa ca va astept cu argumente mai ales pe latraii lui schumi ! pe curand !!
    2 2
  • depasiri
    ..o sa vina un moment in care ne vom plictisi de aceste depasiri ,, ARTIFICIALE ,, , acum sunt foarte frumoase. schumi dezamagitor, mai e timp sa-si revina, iar ferrari au demonstrat ceva azi ,,TOYOTA-FERRERI,,.... SPER SA VINA CU INOVATII DE LA TOYOTA DACA TOT LE FOLOSESC TUNELUL DE VANT...
    6 8
  • HBratu
    curse fenomenale in 2011!
    Ma bucur ca un Ferrari a devansat ambele monoposturi Mclaren. Bravo Ferrari! La mai mare! Vettel da, o clasa peste Webber.
    3 2
  • opriri la boxe
    Cate opriri spunea Mama Omida(ham) c-or sa fie in Turcia?El de cate ori a oprit?Maaare champ baiatu asta...
    9 8
  • Marius
    Vettel campion 2011?
    N-as miza pe Vettel neaparat. Un Alonso intr-un Ferrari ceva mai capabil in calificari ar sa putea revina usor in cursa pentru titlu. Eventual si Hamilton. Depinde de viteza de reactie a echipelor Ferrari si Mclaren. Mercedes sunt subtiri in cursa. Deocamdata
    7 4
  • @diesel08
    Mai au pana il ajung pe Miki! Oricum , cu Doru in studio a fost un aer de "F1 la TVR". Sa speram ca-si revin.
    9 0
  • @Dpp
    Am urmarit cu mare atentie comentariul si au fost cateva momente in care mi-au adus aminte de gafele "raposatului" Miki.Nu stiu, ceva le lipseste baietilor astia, au o chestie "teleghidata" in comentarii. Miki enerva dar era mai "spumos":)
    7 0
  • era
    baietilor astora
    1 0
  • @AS , @simona
    imi place de voi...cursa trecuta nu ati binevoit sa postati dar acum va bateti cu pumnul in piept si dati de baut la tot orasul cand Lewis nu iese in top3 . Oricum , asta nu e motiv de a posta aici si de a va arata limitele . Una peste alta m-am cam saturat sa-l vad pe Vettel si mi-e chiar antipatic uneori (cum era Schumi in perioada sa de glorie) . E un pilot foarte bun , dar nu cred ca se compara in momentul de fata cu Hamilton sau Alonso si eu cred ca nu merita toate recordurile pe care le doboara (sau le va dobori) . Sper ca Mclaren , Mercedes sau Ferrari sa gaseasca antidotul cat mai repede .
    10 6
  • @diesel08
    :) Hai ca si GP trecute s-au mai gafat : mai un comentariu despre fundul lui Kyle Minogue , in general Miki stuff , peste care am fost dispus sa trec pentru ca au comentat OK , in proportie de 90% . Insa cursa asta , parca a adus Doru niste "Miki Fever" pentru ca au comentat foarte haotic : ba au ratat niste depasiri destul de interesante , ba au comentat reluarile , ba si-au dat cu parerea completa aiurea (vezi pneul dreapta spate a lui Hamilton la care se invartea pentru ca ramasese blocata cutia de viteze , desi roata stanga spate complet oprita) . Mi s-a parut de un foarte prost gust toata interventia despre prietana romanca a pilotului din GP2 : "dar cum s-au cunoscut astia doi?" . Urma sa-l intrebe pe Doru daca e buna. A fost un deja-vu la discutia dintre Miki si Mihai Marinescu referitoare la prietena lui Button. Doru a fost foarte anost , majoritatea remarcilor fiind la mintea cocosului. Prezenta lui in studio n-a adus nici un beneficiu , ci , mai rau , am impresia ca i-a adus la nivelul lui(de comentator) si i-a batut prin experienta.
    Bottom line : au loc de crescut , promit mult , dar cateodata dau cu mucii in fasole ... ceva de speriat. Speram ca isi revin in Spania.
    9 2
  • MP al Turciei
    Vettel-ireprosabil, a administrat cursa perfect, aducandu-mi din nou aminte de maxima lui Fangio-"sa castigi cu cea mai mica viteza posibila".In mod normal va castiga campionatul la pas cu cel putin 8-9 victorii in acest sezon
    Webber-cursa solida, dar mai lipseste ceva pana sa ajunga la nivelul lui Vettel
    Alonso-cea mai buna cursa facuta de spaniol de la MP al Coreei de Sud din 2010
    Hamilton-locul 4 a fost maximul pe care il putea obtine, McLaren a fost in regres fata de primele 3 curse
    Rosberg-o cursa intortocheata pentru el, Mercedes mai avand de lucrat la ritmul de cursa
    Button- a incercat o strategie diferita ce nu a dat rezultate
    Mentiune pt Schumacher-destul de mult ghinion, fara acrosajul cu Petrov ar fi terminat pe 6-7
    Ca o parere personala:pneurile Pirelli si DRS fac specatcol, dar acest spectacol pare un pic artificial
    P.S. Asteptam cu interes comentariile marelui fan Mclaren Mircea_Mclaren ;))
    11 2
  • Addenda
    Foarte intersante comentariile marelui nostru pilot Dorulet Sechelariu, urmasul de drept al lui Petre Cristea referitor la evolutia lui Schumacher din ultimile sezoane cu Ferrari(2005-2006) pe care a considerat-o dezamagitoare, pentru ca germanul nu s-a retras in glorie(a castigat numai 7 curse in 2006 facand o demonstratie de pilotaj in ultima cursa din Brazilia, dar acesta e un standard prea jos dupa parerea lui Dorulet-am ales aici exprimarea lui Miki Alexandrescu de acum cativa ani)
    6 4
  • @Dpp
    Nici vorba sa fiu pesimist:), si niciun dubiu ca baietii astia nu vor corecta pe viitor. Una peste alta, recunosc, transmisia prin Digi este un plus. Astept curse cu comentarii din ce in ce mai bune.
    4 0
  • mobius
    Vettel a castigat Mp al Turciei...
    ... enervant de previzibil. Nu stiu pentru ce ar trebui felicitat, nu a facut altceva decat sa mentina o masina dubios de buna pe trasa. Toate aceste victorii care nu aduc nici pe departe spectacol, nu fac altceva decat sa arunce in derizoriu munca tuturor acelora din urma, iar satisfactia acestor victorii suspecte, va disparea chiar si pentru fanii cei mai infocati ai "asului". Pacat chiar si pentru Vettel, in alte circumstante ar fi putut dovedi ca are talent.
    2 2
  • Turcia
    daca n-ar fi Newey ar fi F1 mult mai interesanta... Jocurile, teatrul pe care il joaca ei ba ca nu merge in teste sau mai multe care le mai arata toate sint prostii, orcum in calificari si cursa sint OK.. asa ca ei se mai farima citeodata pentru a ne duce in eroare pe toti... Ei probleme n-au!!!
    Vad ca Webber e alaturi din nou... nustiu cit timp, cred ca pina cind va fi iar aproape in punctaj de Vett. Imi pare ca problemele care le-a avut pin acum Webb. au fost de la ekipa pentru al tine pe el mai in spate de Vettel pentru ca acesta sa-si faca un avans de puncte fata de Webb. A spus cineva intr-un coment. cindva ca nu crede ca ekipa ar face asemenea lucru pentru ca ekipa are nevoie de puncte... insa nu cred, ei deja stiu ca titlurile sint in miinile lor, Newey este de NEINVINS. Asa cum cursa trecuta-China, asa si azi Webber a aratat ca e destul de bun (minusul lui de astazi la avut la start, a fost pe partea murdara). Ei stiu ca Webb e bun si doar el poate face dueluri cu Vett odata ce au aceeasi masina. Vett e mult mai tinar si fierbe in el adrenalina poate si de asta el scoate si timpii mai buni din calificari iar in cursa face treba doar daca porneste din frunte.
    Jenson Button a artat ca poate mult, asa cum si anul trecut in l jumat de sezon, iar spre sfirsit de sezon nu incerca sa-l depaseasca pe Ham pentru ca acesta avea mai multe sanse la titlu. Altfel nu vad explicatia aici. E bravo sa continuie asa, astazi i-a cam dat gres strategia...
    MercedesGP daca in calificari mai stralucesc din cind in cind orcum in cursa e rau, vedem asta si prin Rosberg chiar daca cineva mi-ar reprosa ceva de Schumacher. Poate de aici si acea replica a lui ca i-a disparut entuziasmul de a conduce... cind nu te ajuta masina si gurele rele te vorbesc de rau e clar ca n-ai de unde sa mai ai si chef... Daca ar merge foarte bine MercedesGP precum RBull nu cred ca ar face asemenea afirmatii. Astazi la costat mult nerabdarea pe care a avut-o in momentul depasirii lui Petrov.
    6 6
  • de bucurie...
    "this is what WE TALKING about"..:))..ii trebuie un text mai bun..hey, Mr Horner!
    2 5
  • Ferrari
    bv ferrari
    Ce frumos arata un Ferrari in fata celor doua mclaren!
    9 10
  • @Ferrari
    "Ce frumos arata un Ferrari in fata celor doua mclaren!" - Nu-i chiar corecta atitudinea asta, de a intepa fanii McLaren.

    Mai corect si mai bine ar fi
    "Ce bine este cu ambele Ferrari pe podium"
    5 4
  • ...
    ...Ca sa fim impartiali si sa nu jignim pe nimeni ;)
    6 5
  • ctlnmihai
    pentru fanul Ferrari care s-a bucurat că Ferrari i-au întrecut pe cei de la Mclaren
    .....................................................................................................................................(nu merită nicio replică)
    7 4
  • Ferrari
    dubla ferrari?haaa..si asta nu-i jignire?
    @Cyrus, ce spui tu e cea mai mare jignire pt fanii mclaren:))..gata cu duiosia. Ei nu s-au sfiint si n-au nicio jena sa dea in ferrari sau in pilotii ferrari, vezi zecile de comentarii "prietenoase", oricand au ocazia. Uita ca roata se invarte.
    5 4
  • Ferrari
    @ctlnmihai
    Ma doare-n cot de replicile tale, mestere.
    3 8
  • ctlnmihai
    Ferrari
    Eu am spus-o primul (că mă doare-n cot ) dar tu nu te-ai prins.. Te las să-ți exprimi bucuria ta platonică...că Ferrari a prins un podium... în fața celor de la Mclaren..Și să-ți spun ceva fanii Mclaren cel puțin eu au lăsat-o în pace pe Ferrari.. sunteți deja ,,pedepsiți,,pentru aroganța dovedită la începutul sezonului
    3 5
  • @Dpp @Diesel08
    Eu unul i-am dus lipsa lui Florin Ion, insa Doru Sechelariu cred ca nu a reusit sa gaseasca un echilibru, intre ce va face el in cariera sa si cursa din Turcia. Insa au dus comentariu pana la cap si totusi sunt la inceput, nu au ucis total comentariul, desi pe pe ici pe colo intr-adevar au gresit, au reusit sa se concentreze pe cat posibil pe cursa. Nici mie nu mi-a prea placut remarca lui Antal cu prietena tipului din GP2, insa peste tot trebuia sa intalnim o asemenea paranteza , din fericire in cazul celora de la Digi mai scurta. Urmaresc si cursele de MotoGP din cand in cand, acolo se simte un aer de prosperitate , o experienta acumulata pe parcursul anilor (3 sau 4 cati or fi) de cand Digi transmite MotoGP, asa ca poate pana la sfarsitul anului vor reusi sa aiba o transmisie curata. Sincer sunt placut surprins de initiativele pe care le au cei de la Digi, cum a fost cu cel mai iubit pilot in opinia romanilor aduc un aer de secolul 21 , practic comentariile celor de la TVR erau invechite asa puteai comenta si in 1991.Insa ele vor fi placute de fani , pana cand nu va capta atentia de la cursa. Sa recunoastem ca Digi au o misiune grea si poate nu vor confirma din prima, cea de a inlocui stilul invechit de la TVR si pe mult criticatul Miki Alexandescu, trebuia sa aduc ceva nou si trebuia sa le acordam rabdare , iar apoi sa putem sa ii criticam.
    6 1
  • ctlnmihai
    comentatori
    Arnold Cobilanschi ar trebui adus lângă Antal Putinică..S-ar reface cuplul de comentatori de pe vremea când Pro Tv-ul transmitea F 1..
    5 2
  • Cristi Gheorghe
    Schumacher
    Ce ghinion a mai avut frate Schumacher? Ca nu stie cand sa renunte si intra in ceilalti ca gloaba? Ce credea, ca poate trece prin Petrov sau cum? Omul pusese jumate de masina in fata si el tot nu se simte... asta e nestiinta, de vreme ce cand a condus pentru Ferrari nu prea trebuia sa faca depasiri... in afara de cele "planificate". E un pilot slab in momentul de fata, puteti zice ce vreti, putea sa se retraga frumos in glorie, sa ii ramana nestirbit numele, dar nu, el a crezut ca inca mai poate. Nu mai poate si pace, dar am impresia ca nimeni din anturajul sau nu are curajul sa ii spuna in fata. Cand Rosberg te bate tot anul trecut cu regularitate, cand esti mai lent cu o secunda decat el in calificari nu mai ai nici o scuza. Eu unul cred ca cineva precum Kobayashi sau Buemi ar face o treaba mult mai buna in Mercedesul lui Schumacher.
    11 2
  • Turcia
    Red Bull merge ceas , Vettel e greu de oprit , doar strategia geniala a lui Lewis din China l-au oprit pe campionul mondian en-tritre sa aiba suta dupa 4 etape, probabil ca pana in Canada lucrurile nu cred ca vor mai arata asa. Nu mi se pare stupid ce fac cei de la Red Bull , au un geniu si anume Adrian Newey si trebuie folosit, Formula 1 nu a va ramane niciodata pe loc lucrurile se schimba de la an la an si inovatiile si tot ce au adus cei de la Red BUll pe langa schimbarile de regulament (DRS, KERS). Red Bull ii provoaca pe ceilalti sa inainteze sa faca un pasi inainte , daca nu ii fac si raman in urma. Si la cum ii lumea asta in ziua de azi si cum cazuri de spionaj am avut, cei la Red Bull incearca pe cat posibil sa ascunda reteta succesului si bine fac, de fapt orice echipa ar fi fost in locul celor de la Red Bull la fel ar fi facut. Alonso a reusit imposibililul si a obtinut locul 3 , jos palaria, probabil Ferarri repeta scenariul de anul trecut merg prost in primele 5-6 etape dupa care revin furtunos. Button consevator ca de obicei, consider ca mai mult de atat nu ar fi putut, Hamilton putea mai mult daca nu gresea in primul viraj si nu aparea accea problema la boxe. Nu stiu cum se explica, ca esti al doilea dupa primul viraj , in cazul lui Rosberg si termini cursa al saselea , probabil in Spania Mercedes isi va arata adevaratul potential. Petrov destul de bataios fara folos. Heifeld o prestatie destul de buna. Admirabil Koba din nou plecat de pe 24 pana 10. Buemi a facut cursa foarte buna si a terminat pe 9. Massa a fost in centrul atentie in cursa de azi dar a terminat pe 11. Schumi daca nu era incidentul cu Petrov din startul cursei putea fi mult mai sus. In timp ce Williams dezastru total nu stiu ce se petrece acolo dar e o situatia foarte dificila. Si asa mai de parte. Am avut o cursa foarte frumoasa si sa speram ca o sa mai avem parte de asemenea curse in sezonul acesta.
    4 2
  • Era o vreme cand pentru Ferrari locul 2 era esec total. Acum se bucura enorm ca prinde un loc 3. Dar sunt alte vremuri ... este doar era Alonso la Ferrari.
    5 3
  • simona
    Istoria nu se repeta. Vettel nu mai permite micutilor sa spere pana in ultima cursa. Ii trimite in vacanta de acum.
    6 3
  • @nelu
    nelu, da-ti foc !! schumacher are timpi incredibili luand in considerare varsta si competitia !! pana si ROSBERG A ZIS CA SCHUMI E MULT MAI BUN DECAT O ARATA REZULTATELE LUI PREZENTE .... asa ca decat sa iti dai in petec cu aversitatea fata de schumi,mai bine mai citeste, mai studiaza, invata sa fii mai calculat si sa nu sari ca boul la primul stimul... fii mai echilibrat... asta daca ai pretentia sa iti ia cineva comentariul in serios
    9 5
  • hellboy
    Inca o cursa cu final asteptat.....
    Cum am mai zis, cei de la RBR au o masina fenomenala, dar se pare ca Ferrari e pe drumul cel bun, asteptat de atatia fani pe care-i are. Sper ca progresul celor de la Ferrari sa nu se opreasca aici, la fel cum sper ca si Mercedes si McLaren sa aiba un raspuns ferm in privinta asta.
    Cel putin asa vom avea curse spectaculoase, cu stiluri de pilotaj diferite, dar cu un material tehnic mai apropiat.
    Desi sunt un fan Schumi, imi pare rau sa o spun, dar varsta isi spune cuvantul atat in timpii pe tur cat si in cursa. Sper sa vad si un podium cu el.
    FORZA FERRARI!!! Se poate bate RBR, dar e mult de munca. Tineti-o tot asa, poate in Spania reusiti:).
    3 3
  • Eu nu inteleg ce se intampla cu Massa. Oare atat de mult sa-i fi scazut forma dupa accidentul din Ungaria? Momentan batalia se da pt locul 2 intre Ferrari si Mclaren. RBR sunt in fata si dau impresiea ca tin totul sub control chiar daca diferenta in cursa a fost relativ mica fata de Ferrari-ul lui Alonso.
    3 0
  • 5-4-3-2
    astea sunt pozitiile ocupate de Mark Webber in 2011. eram dispus sa fac pariu ca termina pe 2. urmeaza 1? foarte posibil!
    chiar daca sunt fan RBR, sunt curios ce ar face Vettel daca ar pleca din spate. un locul 18, sa zicem, precum Mark in China.

    si DA, cursa din China a fost mai palpitanta. a trebuit sa asteptam ultimele tururi pentru a afla cine castiga si cine urca pe ultima treapta a podiumului. schimbari la varf + reveniri spectaculoase + mai multe depasiri intre pilotii fruntasi.
    2 2
  • Ferrari + Alonso
    La final la premierea pilotilor, cand a dat premiul lui Alonso multimea s-a bucurat mai mult. Ferrari cred ca este pe 3 la constructori, nu cred ca Ferrari a obtinut locul 3 ieri si cred ca Alonso a facut tot ce a putut.
    2 0
  • salutare
    unde pot vede si eu cursa
    0 0
  • simona
    jane
    si Schumacher era foarte iubit la Ferrari. Dar a plecat de acolo pe usa din spate, cu toate ca a castigat 5 titluri pentru Ferrari. Kimi la fel. Alonso ca nu face nimic cum crezi ca o sa plece .....?
    4 2
  • simona
    Schumacher a plecat cu onoruri de la Ferrari, a fost alegerea lui. Alcoolicul a plecat cu un sac de bani nu numai de la Ferrari ci din F1. Cica in Nascar ii e locu. Alonso e in al doilea an, anul trecut a fost la un pas de titlu. Inca 2011 nu s-a terminat decat pentru unii fani frustrati care si anul trecut bateau cam aceleasi tobe.
    4 4
  • hellboy
    @costi
    http://www.programe-tv.eu . Acolo gasesti digi-sport, dar trebuie instalat sopcast. Gasesti toti pasii acolo. Calitatea imaginii e bunicica, singurul inconvenient este faptul ca trebuie sa folosesti internet explorer ca browser.
    Bafta
    0 0
  • unde sa vezi cursa
    intra pe site la RTL - Formel 1-Live Stream

    nu trebuie instalat nimic, doar ca e in germana
    1 0
  • hellboy
    @simona
    Nu uita ca Schumi era cel mai bun, deaia a plecat cu onoruri. Kimi nu era rau, dar nu-si facea banii , a plecat cum a plecat el de la Ferrari, Alfonso nu-i nici el rau, dar in schimb aduce multi bani la echipa(Santander Bank).
    Cred ca o sa plece de la Ferrari cu capul drept (nici sus, nici jos).
    Interesele financiare troneaza peste tot, chiar si la echipe precum Ferrari.
    2 0
  • simona
    jane
    Eu zic sa nu ne ambalam degeaba. Adica sa asteptam sa faca si Alonso ceva pentru Ferrari si abia dupa sa vorbim pe lucruri concrete. Deocamdata are doar un loc 2 pentru Ferrari, dar asta are si Massa. Stiu ca este nevoie sa repet: sa trancanim cand avem ceva concret. Plus ca RBR sunt unde sunt ....
    0 0
  • ctImihai
    @simona
    Rbr este unde este Hamilton o sa vina sa rezolve treaba asa cum a facut in 2010 ba chiar mai bine. Va zbura pe pista..
    0 3
  • simona
    jane
    nu-ti face iluzii, ca sa nu ai deziluzii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru