Vettel a câştigat Marele Premiu din Singapore!

de Daniel Popescu
Duminica, 23.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a câştigat cursa în nocturnă din Singapore după ce a profitat de abandonul liderului Lewis Hamilton din motive tehnice. Jenson Button şi Fernando Alonso l-au acompaniat pe german pe podium.

Esential 2 este numarul de victorii obtinute de Sebastian Vettel in 2012
3 este numarul de victorii, dar si de abandonuri, suferite de Lewis Hamilton in acest an
2 este numarul de intrari ale Safety Car-ului pe circuit in cursa de duminica
29 de puncte este avansul pe care il mai are Fernando Alonso in fruntea clasamentului dupa cursa din Singapore
52 de puncte este numarul de puncte pe care trebuie sa-l recupereze Lewis Hamilton in fata lui Fernando Alonso
Sebastian Vettel a obţinut duminică pe circuitul Marina Bay din Singapore a doua victorie din acest sezon şi a devenit principalul rival al lui Fernando Alonso în lupta pentru titlul mondial.

Plecat de pe poziţia a treia a grilei, pilotul echipei Red Bull Racing l-a depăşit pe Pastor Maldonado la start şi ulterior a profitat de abandonul suferit de liderul Lewis Hamilton pentru a trece fără emoţii linia de sosire din postura de învingător.

Jenson Button a urcat pe a doua treaptă a podiumului după o cursă copiată la indigo după Vettel, întrucât l-a depăşit pe Maldonado la start şi ulterior a profitat de abandonul coechipierului său. Singurul moment delicat s-a petrecut în turul 38 în momentul în care Safety Car-ul era prezent pe circuit după un accident suferit de Narain Karthikeyan, când Button a evitat în ultima clipă un acroşaj cu Vettel.

Coborât pe locul patru după start, Maldonado a efectuat o intrare suplimentare la boxe în momentul intrării Safety Car-ului pe circuit şi căzuse pe locul 10, însă nu a mai ajuns la linia de sosire întrucât s-a retras la boxe din cauza unei defecţiuni la sistemul hidraulic.

HAMILTON, TRĂDAT DE CUTIA DE VITEZE

Lewis Hamilton a făcut o cursă perfectă până în turul 23, reuşind să-şi construiască un avans confortabil în faţa lui Vettel şi să rămână lider după prima intrare la boxe. Totuşi, pilotul echipei McLaren a fost nevoit să tragă monopostul pe dreapta în urma unei defecţiuni la cutia de viteze, iar inginerul său de cursă a dezvăluit prin radio că problema tehnică fusese observată de echipă încă de sâmbătă.

Cel mai probabil, McLaren a refuzat să înlocuiască componenta pentru a evita o penalizare de cinci poziţii pe grila de start, însă abandonul are repercursiuni majore în lupta pentru titlu, întrucât diferenţa faţă de liderul Alonso a crescut de la 37 la 52 de puncte. 

Abandonul suferit de Hamilton şi strategia eronată a lui Maldonado i-au permis lui Alonso să termine pe ultima treaptă a podiumului, în ciuda faptului că a plecat de pe locul cinci al grilei şi nu a efectuat nicio depăşire, cu exceptia celor in fata pilotilor care nu intrasera inca la boxe pentru primul schimb de pneuri. Pilotul Scuderiei Ferrari rămâne astfel lider detaşat în clasamentul general după o cursă în care nu a avut la dispoziţie un monopost competitiv.

La fel de mult a profitat şi Paul di Resta, care a obţinut cea mai bună clasare din carieră în Formula 1 după ce a terminat pe locul patru.

GREŞEALĂ DE ÎNCEPĂTOR PENTRU SCHUMACHER

Strategia lui Nico Rosberg de a începe cursa cu pneuri soft a dat roade, întrucât germanul a terminat pe locul cinci. Nu la fel de norocos a fost însă coechipierul său Michael Schumacher, care a abandonat în turul 39 după ce a frânat prea târziu într-un viraj şi l-a lovit violent din spate pe Jean-Eric Vergne, aflat în acel moment într-un duel cu Sergio Perez. Septuplul campion mondial va fi investigat după cursă de comisari, mai ales că a generat şi abandonul pilotului Toro Rosso.

Dupa rezultatele modeste din calificări, Lotus a obţinut locurile şase şi şapte prin Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean. Francezul a fost însă mai bine clasat decât coechipierul său până spre finalul cursei, când Lotus a apelat la ordine de echipa pentru a-i permite lui Raikkonen să câştige mai multe puncte şi să rămână astfel în cursa pentru titlul mondial.

La rândul său, Felipe Massa a avut parte de o cursă de recuperare spectaculoasă. Plecat doar de pe locul 13, brazilianul a coborât pe ultima poziţie după ce a fost nevoit să oprească în primul tur cu o pană, însă numeroasele abandonuri şi depăşirile efectuate în a doua parte a cursei i-au permis să termine cursa pe locul opt, în faţa lui Daniel Ricciardo de la Toro Rosso.

Urmareste Automarket
Ultimul punct pus în joc a fost câştigat de Mark Webber, care a pierdut trei poziţii fata de start, a efectuat trei opriri la boxe în loc de două ca majoritatea rivalilor şi va fi de asemenea investigat de comisari după cursă pentru un incident cu Kamui Kobayashi.

Sauber nu a reuşit să puncteze, în timp ce Timo Glock a obţinut cel mai bun rezultat din istoria echipei Marussia după ce a terminat cursa pe locul 12, chiar între Sergio Perez (locul 11) şi Kobayashi (13).

Cel mai bun timp în cursă a fost stabilit de Nico Hulkenberg, care a fost cronometrat cu 1:51.033 în turul 52. Marele Premiu al statului Singapore s-a încheiat după numai 59 dintre cele 61 de tururi programate din cauza atingerii limitei maxime de două ore pentru o cursă.

Singapore - Rezultate cursă:

 1. 
Vettel Red Bull-Renault 2h00:26.144 2. Button McLaren-Mercedes + 8.959 3. Alonso Ferrari + 15.227 4. Di Resta Force India-Mercedes + 19.063 5. Rosberg Mercedes + 34.759 6. Raikkonen Lotus-Renault + 35.700 7. Grosjean Lotus-Renault + 36.600 8. Massa Ferrari + 42.800 9. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 45.800 10. Webber Red Bull-Renault + 47.100 11. Perez Sauber-Ferrari + 50.600 12. Glock Marussia-Cosworth + 1 lap 13. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 lap 14. Hulkenberg Force India-Mercedes + 1 lap 15. Pic Marussia-Cosworth + 1 lap (*) 16. Kovalainen Caterham-Renault + 1 lap 17. De la Rosa HRT-Cosworth + 1 lap 18. Senna Williams-Renault + 2 laps 19. Petrov Caterham-Renault + 2 laps Fastest lap: Hulkenberg, 1:51.033
(*) Pending 20-second penalty

Not classified/retirements: Driver Team On lap
Vergne        Toro Rosso-Ferrari           41
Schumacher    Mercedes                     41
Maldonado     Williams-Renault             41
Karthikeyan   HRT-Cosworth                 33
Hamilton      McLaren-Mercedes             25


World Championship standings, round 14: Drivers: Constructors: 
 1.  Alonso       194        1.  Red Bull-Renault          298
 2.  Vettel       165        2.  McLaren-Mercedes          261
 3.  Raikkonen    149        3.  Ferrari                   245
 4.  Hamilton     142        4.  Lotus-Renault             231
 5.  Webber       133        5.  Mercedes                  136
 6.  Button       119        6.  Sauber-Ferrari            100
 7.  Rosberg       93        7.  Force India-Mercedes       75
 8.  Grosjean      82        8.  Williams-Renault           54
 9.  Perez         65        9.  Toro Rosso-Ferrari         14
10.  Massa         51       
11.  Di Resta      44       
12.  Schumacher    43       
13.  Kobayashi     35       
14.  Hulkenberg    31       
15.  Maldonado     29       
16.  Senna         25       
17.  Vergne         8       
18.  Ricciardo      6       

Comentarii (58)

  • alonso
    superr alonso felicitarii :X
    43 30
  • Bravo Vettel.
    26 26
  • Bravo FERRARi-BRAVo ALONSO-BRAVO MASSA-excelenta cursa-ALONSO SIGURUL din cei 3 de pe podium care a depasit in cursa si MASSA la fel!
    25 24
  • Imi pare rau pentru Hamilton dar nu imi dau seama de ce nu au schimbat cutia de viteze ieri, mai bine un abandon decat penalizare cu 5 pozitii din care stim cu totii foarte bine ca isi revenea repede Lewis ..... Schumacher (desi sunt fan) trebuie sa spun ca a facut acceasi greseala stupida care nici macar Ma Qing Hua nu cred ca o facea ... Ma intreb unde se ducea daca nu era acolo Vergne :)) . Plus de asta habar nu am ce s-a intamplat intre Kobayashi si Weber incident care e sub investigatie , dar clumea ca incidentele Hulkenberg - Perez - Kobayashi a ramas fara nici o investigare .. Per total o cursa frumoasa.
    24 7
  • @grojan te-ai uitat la golf sau la polo-leguma?
    1 14
  • sky sports: "Alonso have a magic powder bag" - singura explicatie pentru rezultatul obtinut :).
    In rest Vettel, Button & co au mers fara probleme pe un circuit care in afara de conditiile meteo si de faptul ca se desfasoara pe timp de noapte nu are nimic interesant. Hamilton cred ca a mai obtinut un milion in plus la salariu dupa cursa de azi iar MSC a fost furat de peisaj.
    34 6
  • Tine-o Alonso tot asa si campion vei deveni! ;)
    25 20
  • @GrosJan-nu mai zici nimic leguma stricata?
    3 13
  • Si referitor la Alonso ... @alonso - de ce felicitari ? A plecat de pe 5 nu? A terminat pe 3 da? Au abandonat Maldonado si Hamilton ... deci 5-2=3 ! Nu vreau sa fiu rau dar ce a facut Alonso in cursa asta decat sa ramana in aceeasi pozitie toata cursa ? Maldonado si pentru el imi pare rau ca putea termina pe un loc super si Senna la fel ... de ce am impresia ca tot alternatorul a fost problema lui?
    23 26
  • AndreiF1
    @Singapore 2012: Foarte tare cursa, pacat de abandonul lui Hamilton (de fapt nu-i pacat deloc), shit happens. Vettel a mers cel mai bine in cursa, iar la final a mers si mai bine, Button la fel. Button mi s-a parut ca a mers ceva mai relaxat poate chiar strategic, dar cei mai in castig eu fost Vettel si Alonso. In schimb surpriza a fost Di Resta cu un surprinzator loc 4, bravo lui s-a tinut bine toata cursa. Greseala lui Maldo si numeroasele greseli l-au privat pe acesta de un loc in primii 4-6, plus prostiile facut de Senna au privat Williams de numeroase puncte. Greseala lui Schumacher... eh shit happens se mai intampla, cel mai tare moment a fost comentariul lui Brawn (What man :), cred ca de fapt a fost un What the fuck man :) dar s-ar taiat :P). Cel mai ciudat incident a fost cel cu Hulkenber si ambii piloti Sauber carora le-a rupt ba o bucata mai mica din aripa fata, ba o bucata mai mare fara sa fie investigat.

    Sa vedem ce se va mai intampla, dar mi-a placut ca Lotus, sta bine la ordinele de echipa... ah si lui Raikkonen cica nu-i plac ordinele de echipa :)))), cica n-are nevoie de asa ceva. Eh uite ca are nevoie :)
    16 14
  • sky sports: "Alonso have a magic powder bag"
    21 10
  • vettel
    Vettel !!! Hamilton ??? Button ... Alonso % . A fost o cursa dramatica dar in care Vettel a castigat . WOW !!! 8.959 DIFERRENTA ma bcur Di Resta imi para rau de Hmilton bn Alonso si Button .Schuimi naspa-i treaba si RedBull primia echipa care castiga de 2 ori . Hamilton al doilea pilot din istorie care nu castiga cu pole Vettel si-a dublat victoria.
    21 5
  • Omul cursei=Schuacher!Fantastic!
    7 16
  • Darida
    Alonso un ceas elvetian. Fara o masina competitiva reuseste si se mentine in lupta pt titlu.GrosJan, Kimi is faster:)))...
    25 12
  • Frumoasa cursa.
    Uimitor cum a evitat Massa accidentul cu Senna si a facut depasirea
    29 2
  • Dusmanii ii poarta pica, dar n-au valoarea sa
    Ei si mor de ciuda acum, c-o tine tot asa :))
    Asa's zilele lui lume
    Una naspa 2 bune
    Daca o tine tot asa
    In sfarsit va castiga
    Va fi de prosti injurat
    De fani/conationali laudat :))
    6 28
  • Marele pierdant a fost Hamilton. Cu siguranta ar fi castigat cursa daca nu abandona.
    Cursa destul de plictisitoare....adica nu se prea poate depasi la Singapore si singurele atractii in afara abandonurilor lui Hamilton, Maldonado sau Schumacher au fost cele doua intrari ale safety-carului.
    Si apropo...urata manevra lui Vettel la primul safety-car, cand Button era sa il acroseze.
    20 9
  • "Abandonul suferit de Hamilton şi strategia eronată a lui Maldonado i-au permis lui Alonso să termine pe ultima treaptă a podiumului, în ciuda faptului că a plecat de pe locul cinci al grilei şi nu a efectuat nicio depăşire. Pilotul Scuderiei Ferrari rămâne astfel lider detaşat în clasamentul general după o cursă în care nu a avut la dispoziţie un monopost competitiv. La fel de mult a profitat şi Paul di Resta, care a obţinut cea mai bună clasare din carieră în Formula 1 după ce a terminat pe locul patru."pentru cel care a scris articolul-sigur ai vazut cursa?nu de alta dar Alonso a facut 3 depasiri in cursa!te rog sa vezi cursa in reluare!
    30 5
  • oare de ce sunt o leguma stricata?
    sa fie din cauza parintilor meu care erau retardati si mi-au dat sa beau solutie de cartofi in loc de lapte?
    2 4
  • x_zone
    in afara de prosti si fani ferrari nu vezi pe aici, unii se bucura ca alonso poate iesi campion tarandu-se ca o muratura cursa de cursa, altii mai prosti se bucura ca hamilton are ghinion si cei mai multi plang cand vad ce valoare are schumi el tractoristo :))
    3 8
  • @danielpopescu85-rectifica te rog textul chiar daca nu iti convine!Alonso a depasit de minim 3x in cursa la fel si MASSA!-
    29 5
  • GrosJan
    Cursa lunga si proasta. Intr-un sport de sprint sa mergi nu prea tare ca se duce ba una ba alta ...
    Ba abandon Vettel, ba Hamilton. Nu e vina lui Alonso, dar e acelasi model de a castiga un campionat - abandonurile altora. ..., noroc sa ai. Massa a plecat ultimul si a tot depasit. Daca un pilot iesit din forma poate face asta, masina e chiar cea mai buna. Si nu ar fi chiar o surpriza din partea unei echipe precum ferrari.
    Kimi si Lotus o bila neagra. Schumacher a fost mai putin vinovat decat s-a vazut la tv. Totusi cred ca 'acel' Schumacher ar fi evitat cumva. O sa-mi dau seama mai bine cu un tv onboard de pe masina lui.
    Cred ca Monaco se destul. Circuitele stradale nu sunt pentru aceste masini. Doar daca nu vreti sa vedeti mult safety car si cursa mai putin.
    17 14
  • @gopo . Ce depasiri a facut Alonso ? Depasiri sa ajunga iar pe locul lui dupa iesirile de la boxe . Alea nu sunt depasiri... nu le poti numi depasiri.
    10 37
  • bunulSamaritean
    @ALL
    CARE VRETI SA VOTATI MULTIPLU!!
    STERGETI COOKIEURILE SAU ISTORICUL IN BROWSER SI VOTATI IAR!!
    SAMD

    adminul nu vrea sa rezolve problema asta iar voturile nu reflecta realitatea. In schimb pune ca invizibil un comm cu prea mult rosu ...

    @ADMIN rezolva problema asta!
    11 6
  • LAP 15
    Jenson Button rejoins the race in third, but appears to be close to Lewis Hamilton and Sebastian Vettel in front. Further back Fernando Alonso uses his Kers to put a move on Sergio Perez, who has yet to stop, for seventh.
    16 5
  • cineva
    Uite cum mai castiga alonso un titlu: profitand de ghinioanele si abandonurile altora!! Asta nu se dezminte niciodata!! Vorba lui GrosJan:.....noroc sa ai.
    11 29
  • On lap 17 Alonso passes Nico Hulkenberg for fifth place.
    21 6
  • @ratiu.andrei in turul 15 si in turul 17 Alonso a depasit si a castigat pozitii! il rog pe @danielpopescu85-redactor sa modifice textul analiza al cursei!
    19 3
  • asta este analiza corecta a cursei:http://totalf1.com/full_story/view/429592/Race_Notes__Vettel_wins_in_Singapore/
    13 4
  • Titlul inca nu e in vitrina lui Alonso din cate stiu...mai sunt 6 curse orice este posibil atata timp cat urmaritorii mai au "sanse" matematice.
    16 16
  • ShumyTW
    La start Alonso a pierdut 2 pozitii, daca nu chiar 3, pe care le-a recuperat in primele 2 tururi, plus inca 2 depasiri in tururile 15 si 17, deci avem cel putin 4 depasiri pe bune. Voi la ce cursa v-ati uitat, sau vedeti doar ce vreti voi?
    4 2
  • mobius
    Cine nu-l sufera pe Alonso nu tine cont de doua lucruri si anume ca, unu a avut si el cel putin la fel de multe ghinioane de care au profitat cine credeti, tocmai adversarii sai, pretendenti la titlu si doi Alonso este dintre toti cei care lupta pentru titlu, cel care greseste mai putin. Nu se avanta fara a gandi cum fac altii si prefera sa piarda un loc decat sa loveasca pe cineva. Daca Button nu ar fi evitat in extremis un acrosaj cu Vettel la gresala (magaria), ultimului, ar fi zis uni ca Alonso ar fi cistigat nemeritat. Bravo Alonso si spun si bravo Massa, rezultatul ultimului nu arata de loc ca masina Ferrari ar fi in top ca performanta.
    17 14
  • Vettel 2 abandonuri
    Hamilton 3 abandonuri
    Alonso 1 abandon

    Mare ghinion....
    35 9
  • Superba victoria lui Sebastian Vettel si pe deplin meritata dupa acest week end ! Si inca ceva voi de fiecare data cand alonso castiga : vai ce bun pilot este , iar cand nu o face : vai ce masina proasta , ce ghinion , ce strategie ...in fine ! Sper ca Sebastian sa castige al treilea sau titlu in formula 1 Go Seb !
    18 16
  • pacat de hamilton! dar sa nu fim sentimentali...
    1. Alonso are sanse 60% sa ia titlul
    2. Vettel e in carti... dar nu a demonstrat pana acum ca poate termina de fiecare data in fata spaniolului... dar se poate
    3. Hamilton nu cred ca mai are sanse daca in urmatoarele curse Alonso nu sufera un abandon
    4. Raikkonen nu are sanse cu masina actuala...
    5. nu cred ca altcineva se poate implica in lupta pentru titlu
    28 4
  • ba da, Diaconescu se poate implica pe ultima suta de metri in lupta pentru titlu.
    29 2
  • V-am zis inca de la Hockenheim ca Vettel isi revine pe final de sezon,si asa va fi. Sunt convins ca poate castiga si-n Japonia,Korea sau India,dupa care presiunea va fi pe umerii lui Alonso,si atunci o sa i se vada "marelui" Alonso valoarea! Despre depasirile lui de astazi,ce piloti a depasit? Pe Perez si Hulkenberg,care erau singurii din top 10 fara oprire la boxe in momentul respectiv si Alonso nu putea sa piarda timp in spatele lor,in rest n-a facut nimic. Pe urma,parca-mi vin in minte sezoanele 2005 si 2006,cand a luat campionatul pe greselile altora. La fel si acum,in 3 curse abandoneaza ba Vettel, ba Hamilton, ba Button, iar el termina pe locurile 3-4. Spuneti-mi si mie,exceptand Valencia si Sepang, cate curse a castigat Alonso anul asta fara sa plece din pole?De fapt,daca nu ma-nsel,a mai castigat doar la Hockenheim....
    7 16
  • "Licuriciul"a castigat di nou,in sfarsit,felicitari.Schumi dezamagitor,din pacate.Ultima cursa va fi palpitanta si Vettel va triumfa,cred eu. Ps:Antale dupa ce ca vorbesti si razi ca un papagal,azi ai reusit sa arati ca unul.Felicitari si tie
    7 5
  • marian
    schumacher penalizat cu 10 pozitii pe grila in japonia.mai bn il descalificau o cursa
    6 6
  • AndreiF1
    @91Schumi06: Esti prea destept baiete, pacat ca transpiri a frustrare in fiecare cuvant. Dar nu-i bai cam atata poti oricum. Tare faza aia cu 2005 si 2006, cred ca ai incurcat sezoanele. Nu este vina lui ca altii fac greseli, pana la urma pilotul cel mai bun este cel care face cele mai putine greseli asta daca nu te-a dus capul sa te gandesti singurel. Cauta o foaie A4 si-ti desenez la orice ora, cine stie poate te mai destepti si mai inveti ceva nou.

    Tare faza cu Valencia si Sepang, vezi ca Alonso a castigat la Valencia fara sa plece din pole, la fel Sepang, dar deh tu te-ai uitat la alte curse nu?, Pe care probabil le castigat Schumacher lol.

    Esti prea bun baiete, da-i inainte cu prostia, esti prea bun oricum pentru altceva. Ah si nu uita, cat mai multa frustrare, este chiar pacat sa incerci sa fii obiectiv sau sa te gandesti inainte de a posta nu-i asa?

    Cel mai tare moment a fost cand saracii comentatori de la BBC aproape ca plangeau ca baiatul lor a abandonat... Saracii comentatori nu-l sufera nici pe Vettel si nici pe Alonso, singurul pilot pentru ei este printisorul Hamilton. Restul... sunt in plus pe grila. Si cica se dau mari comentatori lol.
    11 19
  • cosmin
    mai baeti vad ca sunteti frustati ca alonso aduna puncte constant si alti nu sunt in stare sau poate alonso ii de vina ca la masina lui hamilton nu iau schimbat cutia de viteze sau la monza tot alonso ii de vina ca sa stricat alternatorul lui vettel nui vb de noroc pana la urma ii vb de a intelege ca campionatul nu se castiga daca castigi o cursa si abandonezi doua ci trebuie adunate puncte constant cine nu intelege nu are cum sa castige titlul mondial
    12 18
  • @AndreiF1, 91Schumi06 zici ca e frate cu GrosJan caruia cineva (Victor T) ii scria in felul urmator:"...mi-am dat seama ca baiatul asta GrosJan este cel mai bun idol in viata, mai ales ca-i un roman tipic, plin de frustrari, cu o viata fara nici un sens, caruia ii place doar sa jigneasca si sa minta doar doar il baga lumea in seama. Ah si ce simplu este, nu-i nevoie nici de gandire, nu-i nevoie nici de integritate, tot ce conteaza este cat de mult isi varsa frustrarile. Bravo lui, ce conteaza ca suntem fani ai unui sport, ce conteaza daca incercam sa spunem adevarul, ce conteaza sa fim intregi si sa incercam sa purtam discutii interesante si placute. Nu, astea sunt pentru prosti, barbatii adevarati sunt cei care mint si jignesc, bravo lol. Haide sa mintim, haide sa ne spunem frustrarile pentru ca atata putem. Haide sa scoatem tot veninul din noi pentru ca ne este rusine de ceea ce am devenit. Haide sa nu fim fair play, numai tampitii sunt fani ai unui sport. Bravo baieti, este o onoare pentru mine sa citeste comentariile voastre, sunteti prea buni pentru lumea astea, sunteti mai presut de un Mozart, sunteti mai presus de un Eminescu, cu atata ura si frustrare o sa ajungeti departe, bravo voua. Sunteti niste iinte umane prea bune, sunteti prea integrii si prea corecti, bravo voua, ma plec in fata voastra."
    5 15
  • GrosJan
    in 2005 Kimi a avut multe abandonuri tehnice. Plus ca se penaliza cu pozitii pe grila daca schimbai motorul. A fost lipsa de fiabilitate taxata prea mult. In 2006 a fost randul lui Schumacher sa abandoneze din motive tehnice. Nu este un mare merit sa termini curse. Daca mai esti si la o echipa de top, ai toate sansele sa termini in fata chiar daca nu castigi. Nu castiga intotdeauna cel mai bun, iar Alonso nu a castigat niciodata din postura de a fi cel mai bun. Hamilton e cel mai in forma pilot momentan, dar cu 3 abandonuri (pana acum) i-au scazut sansele considerabil.
    19 10
  • AndreiF1
    @GrosJan la 23.09.2012, 22:08: Da GrosJan, era vina lui Alonso ca Raikkonen distrugea motoarele si ca cei de la McLaren nu erau in stare sa faca un monopost fiabil, probabil Alonso ii sabota cu flacara violeta nu? In 2006, aceasi flacara violeta ii distrugea motoarele lui Schumacher... OMG Alonso este prea tare frate... zici ca se pricepe la F1 Voodoo nu?

    Asa este nu nici un mare merit sa termini cursele, ce prosti sunt pilotii aia care termina cursele nu? Ce dracu nu se castiga puncte cand termini cursele se castiga hartie igienica la baxuri. Da smechere, ai inteles cum sta treaba. Ne-am intors in 2005 si 2006 pentru ca-ti este tie greu sa accepti ca sunt cativa piloti care s-au descurcat bine in anumite situatii, in care favoritul tau... desi se pare ca inca nu exista unul, nu a fost la inaltime. Da este o mare smecherie sa spui ca Alonso este prost, nu este bun, si nu a castigat niciodata in postura de cel mai bun. Cu exceptia lui 2005 si 2006 cand eh Renault era favorita dar tie nu-ti place sa accepti asa ceva. Sincer este ok, nu-i bai ca nu-ti place de Alonso, vad ca-ti place de Schumacher, Hamilton si Raikkonen dar nu-ti place de Alonso si Vettel. Nici de Vettel n-ai spus nimic bun pan acum, dar nu conteaza.

    Sa stii ca nu conteaza ce-ti place tie, dar nu inteleg care-i problema cu Alonso. La orice stire, spui ceva despre Alonso, care-i treaba? Ai cosmaruri noaptea cu Alonso? Cu ce ti-a gresit? Ce ti-a facut asa de rau, urat, monstruos, diabolic de-l urasti asa de mult? Sper ca nu s-a culcat cu iubita da lol, si nu ti-a furat bani lol. Serios acuma, ce ti-a facut pilotul Alonso asa de rau?

    Hamilton este pilotul cel mai in forma, dar nu-i cel mai bun este cu totul altceva. Alonso este in forma tot timpul, monopostul este o prastie in schimb si asta se vede in fiecare an pentru ca echipa tehnica Ferrari sta prost la toate capitolele, si nu le iese nimic. Deh la manager retardat au, nici nu-i de mirare ca stau prost la capitolele monopost, strategie si pilot secund, adica cele mai importante capitole. Si da stiu este posibil ca candva sa-l schimbe pe Domenicalli cand poate, se vor trezi la realitate. Dar nu despre asta discutam.

    Deci da-mi voie sa-ti spun ca 2005, 2006 au trecut de mult, sunt in 2012, haide sa vedem cum decurge acest sezon. Eu personal cred ca Alonso este un pilot foarte bun, care desi nu are un monopost bun face exact ce fac pilotii buni de Formula 1: incearca sa-si duca monopostul la linia de sosire si sa castige cat mai multe puncte posibil. Cum face, cum o drege, si ce-o iesi vedem dupa ultima cursa. Da stiu toti pilotii stau bine la declaratii, tie iti place de Schumacher ca-i nu stiu cum, de Raikkonen ca-i nu stiu cum, si de Hamilton ca-i nu stiu cum dar toate chestiile astea sunt numai in mintea ta pentru ca pe pista fiecare pilot este si face ceea ce poate si nu ceea ce vrea sau isi doreste. Iar Formula 1 nu este o competitie dupa chipul si asemanarea ta ci dupa regulile stabilite de niste baieti foarte destepti care gandesc regulamentele. Nu-ti convine ca favoritul tau nu castiga, shit happens, who cares anyway? Nu-ti convine cand castiga altcineva? Nu neaparat idolul tau, sau unul din cei 10 idoli pe care ii ai tu? Shit happens mate, nu-i nevoie sa postezi 100000 de posturi pline de ura pentru ca nu stii ce sa faci si nu te-ai gandit niciodata ca nu-i sanatoasa atata ura.

    Ce pot sa-ti zic eu? Sincer mane... iti recomand o vizita la un doctor specializat, poate te poate ajuta. Daca nu, discuta si tu cu parintii tai, poate te pot ajuta ei, daca nu si nu... nu te mai uita la Formula 1 si asta este. Dar sincer... atata venin, atata ura in fiecare post... scuze dar nu-i sanatos. Si nu ajuta la nimic... sincer, nu ajuta la nimic. Pilotii o sa-si vada de treaba lor, cine va castiga o sa vedem peste cateva curse, poate o sa-ti placa poate nu, repet, eu doar ma uit la Formula 1 nu caut sa descopar misterul vietii eterne si nici care-i scopul nostru.

    Weekend placut in continuare, dar sincer, va spun la revedere, pentru ca nu voi mai posta pe acest site. La ce prostii imi este dat sa citesc, la persoane ca tine, pline de ura si de frustrare, scuze, nu asa ceva imi doresc sa citesc sau sa vad postand. Suntem fani ai unui sport civilizat, mai presus si mai complex decat multe alte sporturi... speram la un comportament similar. Nu se poate, asta este, la revedere si multa sanatate.
    6 24
  • Mai conteaza daca Alonso a facut sau nu depasiri? A terminat pe 3 ..intr-adevar a profitat de abandonul lui hamilton(care, impreuna cu echipa, s-a incapatanat sa foloseasca o cutie cu probleme - o greseala imensa) si cam atat...din cate imi amintsc maldonado mergea pe alta strategie si pierdea locul 3 chiar daca nu abandona.
    Si in plus ce vina are el ca ceilalti abandoneaza? trebuie sa traga si el masina pe dreapta doar ca sa fiti voi multumiti?
    Toti marii specialisti il considera un pilot de top ca performante si ca fiind printre cei mai cerebrali din cati concureaza acum...doar voi, specialisti de cartier, care comentati pe diferite site-uri, nu sunteti in stare sa apreciati valoarea unui pilot daca nu e acela pe care il idolatrizati.
    Ori sunteti prea prosti ca sa puteti vedea valoarea pilotilor ori comentati prostii doar ca sa fiti bagati in seama....deveniti din ce in ce mai penibili....
    8 19
  • GrosJan
    nu am spus ca era vina lui Alonso ca altii aveau abandonuri tehnice. Daca era asa, era chiar de condamnat. Am spus ca era pilotul cu sansa a doua, nu neaparat cel mai bun pilot. Avea "meritul" culegerii roadelor ghinioanelor celorlalti. Mare merit ...
    Tocmai aceasta pasivitate l-a costat titlul in 2010 in loc sa i-l aduca. A tot sperat din spatele lui Petrov sa crape motorul lui Vettel. Dar nu s-a intamplat. Daca se intampla, era erou, nu? Diferenta dintre agonie si extaz a fost data de motorul lui Vettel. Unde e Alonso in ecuatie? Pai nu e. El sta frumos in spatele lui Petrov. E cel putin hilar sa decizi valoarea unui pilot pe fiabilitatea motorului altuia. Dar fanii pot sa isi imagineze orice. Doar asta e treaba lor.
    19 14
  • Nu incerca sa contrazici vreodata un fan Ferrari....sfarsitul lumii.
    18 12
  • Nu cred ca in 2010 a asteptat sa se duca motorul lui vettel...pur si simplu nu a putut sa treaca de petrov....si eu am urmarit cursa si faceam spume in fata televizorului...dar cred ca a fost mai bine asa.
    @Davidenko.....putem sa ne contrazicem oricand fara sa fie sfarsitul lumii..nu am zis ca nu a avut noroc alonso....a avut, are si sper sa aiba in continuare...face parte din viata si trebuie luat in calcul....si inca ceva...cursa asta nu a avut deloc noroc....hamilton are acum 3 abandonuri pt ca plecat la drum cu ceva stricat....
    M-am contrazis cu voi doar cand ii negati valoare...poate nu e cel mai bun...e foarte greu sa faci un clasament acum, dar clar e printre primii. Si ca sa iti demonstrez asta...cum ai spus tu...Hamilton 3 abandonuri, Vettel 2 si alonso 1...Daca alonso abandona de 2 ori in loc sa castige(am ales cele mai bine curse) avea 3 abandonuri(=hamilton) si tot avea 2 puncte in fata acestuia, daca abandona doar intr-una din ele (=vettel) tot avea 4 puncte peste el.
    Aveti dreptate nu e la fel de agresiv ca hamilton...dar cand spuneti ca e slab....faceti cateva calcule si apoi vorbiti.
    11 19
  • Am luat de bun ce ai zis tu...dar am observat o greseala.....cred ca hamilton are 4 abandonuri (destul de multe pt un sezon), dar chiar si cu 75 de puncte mai putin(maximul) alonso tot ar fi la 23 de puncte de hamilton....ceea ce inseamna ca ar avea destule sanse pana la final.
    9 21
  • stiu ca acest comentariu va atrage iarasi nenumarate obectii dar totusi as vrea sai intreb pe cei mai "experimentati" ce se intimpla cu Massa?in cursele trecute toti tipau ca Massa este un ratat,dar daca ne gindim bine asupra afirmatiilor de azi conform carora multi zic ca Alonso a scos un rezultat bun cu un monopost mai slab decit al rivalilor,atunci reiese ca Felipe e un super pilot dupa aceasta revenire spectaculoasa,da cei drept ca au fost si abandonuri dar a mers foarte tare si a recuperat foarte si foarte mult...........apropo a rezistat la final pe supersoft 24 de tururi,fenominal
    8 18
  • GrosJan
    nu si-a revenit Felipe. Masina trece printr-o perioada de forma buna. Ca nu se vede asta si din partea lui Alonso e alta poveste. El e mai degraba prudent decat combatant. E un atribut (nu strategie, atat stie) care poate fi fructuos daca altii au probleme. Si se intampla destul de des sa aiba.
    8 9
  • Pffu...ce noroc pa capu' lui Vettel!Bafta chioara!
    5 3
  • Bravo Alonso
    Alonso este de departe cel mai merituos pilot din acest sezon. Nu sunt fan Ferrari sau Alonso dar pot sa am o imagine obiectiva. Monopostul Ferrari sta foarte rau pe circuite unde e nevoie de apasare mare, viraje lente, insa mereu Alonso a minimalizat pierderile, asta numai un mare pilot poate s-o faca. A castigat in conditii mixte, ploaie unde se vede calitatile unui mare campion. Sigur, vad ca unii contesta dar, oricine ar castiga, ar exista mereu contestatari. Anul asta e anul lui Alonso, daca o tine tot asa.
    11 7
  • GrosJan
    in loc de adjective precum merituos, mare, Alonso si-ar dori unele precum: bun, rapid la superlativ... dar astea sunt pentru altcineva. Nici macar cei mai inraiti fani nu il mai vad cel mai rapid. Semn bun.
    6 8
  • cineva
    GrosJan,cred ca dintre toti cei care-si dau cu parerea aici,esti cel mai lucid.
    4 5
  • GrosJan
    cineva, bine obsevat. Inseamna ca esti si tu lucid :)
    Fanii alonso nu sunt asa multi si inraiti precum pare aici. E unul jurist din Cluj, care crede ca e insarcinat sa sara la gatul celor care nu-l vad pe alonso pilotul suprem. El posteaza sub n nicknameuri pe aceeasi pagina, cu fel de fel de strategii de a intoxica opinia altora. Ba este doamna respectabila, ba injura ca la usa cortului. Bun de ignorat. Asta e profilul primului sau cont aici:
    http://www.automarket.ro/club/profil/F1-zone/
    6 3
  • @GrosJan-mergi tata la farmacie si cumpara antidepresive!Ai probleme mari ca sa nu mai zic de obsesii cu ALONSO!Apropo te-ai uitat la GOLF sau POLO in timpul cursei?
    2 2
  • alonso - poate cel mai inteligent pilot, scoate maxim din masina si oportunitatile ivite
    hamilton poate cel mai rapid, bataios
    vetel- cel mai constant? e f bun, dar nu stiu de ce nu mi-e simpatic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru