Vettel: "Alonso nu m-ar fi atacat in Bahrain"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 16.03.2010
Sebastian Vettel sustine ca ar fi castigat cursa din Bahrain daca nu ar fi avut probleme tehnice, intrucat Fernando Alonso a refuzat sa-l atace din cauza degradarii pneurilor.

Plecat din pole position, Sebastian Vettel a fost lider pana in turul 35 al Marelui Premiu al statului Bahrain, insa o problema la bujia motorului Renault l-a fortat sa cedeze trei pozitii in clasament. Pilotul echipei Red Bull este convins ca ar fi castigat cursa fara emotii, intrucat Fernando Alonso si-a dat seama ca nu poate risca un atac fara sa-si degradeze sever pneurile medium.

"In monopost nu am avut nicio idee (n.r - despre problema tehnica). Doar am realizat o scadere dramatica de viteza. In unele moment isi revenea, dar pe liniile drepte a fost o diferenta fundamentala inainte si dupa turul 33. Ne-am descurcat mai bine ca oricine altcineva la gestionarea pneurilor. Alonso a incercat sa atace, dar a realizat imediat ca si-ar distruge pneurile daca va face asta, asa ca ar fi fost ziua noastra", a declarat germanul pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Declaratiile lui Vettel confirma ipoteza ca noul regulament sportiv dauneaza spectacolului. Alonso a preferat sa-si conserve locul 2, intrucat daca l-ar fi atacat pe Vettel si-ar fi distrus pnreurile si ar fi fost obligat sa revina la boxe, moment in care ar fi pierdut cateva pozitii.

Via | Formula1.com

Comentarii (11)

  • depasire
    Sunt sigur ca Alonso nu ar fi reusit sa depaseasca si daca ar fi incercat.
    Duminica Vettel a pierdut nu Alonso a castigat !
    11 6
  • Vettel
    lasa baiete ca mai sint si alte curse,ca doar nu vei avea doar tu ghinion
    5 5
  • Bujia motorului
    Ce nu inteleg eu din articolul asta si din unul anterior este cum se face ca motorul Renault are doar o bujie? la opt cilindri ar trebui sa aiba 8 daca nu ma insel..... Asa ca intreb si eu a cedat O BUJIE sau au cedat toate ? nu se poate o exprimare ceva mai concreta pentru ca ' A cedat bujia motorului renault" suna a motor de mobra cu un singur cilindru......
    0 7
  • @hell
    Ce-i drept ca un motor cu "7 cilindri" (despre care presupunem ca functioneaza echilibrat , fara vibratiile cauzate de lipsa unui piston sau a simetriei) functioneaza la fel de eficient ca unu cu 8 cilindri....
    Ce spui tu este ceva de genul : "De ce daca eu alerg intr-un picior , sunt depasit de cineva care le foloseste pe amandoua?".
    O zi buna.
    7 2
  • vettel
    Vettel ar trebui sa-si tina guara. Daca si cu parca dar am terminat pe 4. Bravo
    4 6
  • Daca..
    A inceput razboiul si in plan psihologic. Vettel va avea timp sa invete ca in F1 exista o doza semnificativa de neprevazut. Toti marii campioni, fara exceptie, au beneficat de sansa sau au fost loviti de ghinioane. Tine de regula jocului. Nu stai sa invoci vesnicul "DACA". E pilot de F1 si trebuie sa se concentreze pe viitorul apropiat. Data viitoare, ochii si bujia.
    6 3
  • tiho edish, dalishe budish!!!
    Graba ti-a stricat treaba...forteaza m putin.
    5 3
  • bujia:))
    se vede ca habar nu aveti ce e ala un motor cum sa nu l depaseasca alonso daca vettel mergea in 7 pistoane doamne f1 e una motorul e alta probabil ca nu mergea tot timpul ba dadea scanteie ba nu dreaq stie posibil sa fii fost si alta problema
    3 3
  • infatuare
    Vettel fabuleaza, poate ca a gestionat bine pneurile dar se pare ca a fortat prea mult motorul. Nu stiu de ce crede el ca Alonso nu a fost capabil sa-si gestioneze bine pneurile. Inainte de aparitia defectiunii motorului Renault, Alonso a incercat o apropiere dar numai pentru a vedea cat poate castiga pe un tur, pentru a sti in ce tur sa lanseze atacul decisiv. Raman la parerea ca Vettel este talentat, dar mai are multe de invatat, si mai ales in ceea ce priveste respectul fata de adversari. In comentariul sau a dovedit ca este infatuat (imi cerscuze daca nu voi fi in asentimentul multora).
    4 1
  • alonso
    daca vettel era asa de tare si avea masina asa de bine echilibrata,cum se face ca nu a avut mai mult de 3 sec fata de alonso?in momentul de fata alonso este cel mai bun pilot de setup,care stie sa-si regleze masina in functie de circuit si de stilul sau de condus.ca sa nu mai spun ca de 2 ani nu a castigat nimic si are o foame....la start i-a dat lui massa o lectie de depasire ca la playstation,si eu cred ca nu sa fortat nici un moment sa-l ajunga pe vettel,pt ca stia ca ferrari este mai buna ca red bull cand este mai usoara si are aderenta mai mare.FORZA NANDO
    2 1
  • dj_adi88@yahoo.com
    ce tot atata hait cu schistigatul an primul rand ferrari sa nu se mai laude cas vai de ie forta vettel
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru