Vettel, avantajat de penalizarea lui Liuzzi

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 18.10.2009
Sebastian Vettel a castigat un loc pe grila de start a Marelui Premiu al Braziliei dupa ce Vitantonio Liuzzi a fost penalizat cu 5 pozitii pentru schimbarea cutiei de viteze.

Vitantonio Liuzzi a fost protagonistul unui accident spectaculos in calificarile de la Interlagos, italianul pierzand controlul volanului din cauza acvaplanarii. Monopostul Force India s-a izbit cu partea spate de zidul de protectie si a fost propulsat de cealalta parte a circuitului, unde a lovit un alt zid de beton.

Liuzzi a iesit teafar din accident, insa partea spate a monopostului sau a fost grav avariata, iar echipa a confirmat ca va fi nevoita sa schimbe cutia de viteze in perspectiva cursei. In urma acestei decizii, Liuzzi va fi penalizat cu 5 pozitii pe grila de start si va pleca in cursa de pe ultimul loc, dupa ce stabilise cel de-al 15-lea timp in Q2.

Vestea este de bun augur pentru Sebastian Vettel, care ocupa anterior doar locul 16 pe grila de start, germanul urmand sa il aiba acum in fata sa chiar pe Jenson Button, liderul clasamentului general. Pilotul echipei Red Bull este obligat sa obtina cel putin locul 2 in Marele Premiu al Braziliei pentru a ramane in cursa pentru titlul mondial.

De retrogradarea lui Liuzzi vor profita indirect si Heikki Kovalainen, Lewis Hamilton, Nick Heidfeld si Giancarlo Fisichella, fiecare urmand sa castige un loc pe grila de start.

Via | Force India

Comentarii (1)

  • Sutil vs. Trulli...
    Amandoi sunt niste personaje care ar trebui sa urmeze cursuri de "bune maniere" si nu in ultimul rand...de pilotat monoposturi F1...! A fost incredibil cum nu au avut un moment de luciditate, astfel incat sa nu faca POC... Succes Barrichello !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru