F1 Belgia: Max Verstappen, penalizat cu 5 poziții pe grilă pentru schimbarea cutiei de viteze

de Tiberiu Safta
Vineri, 28.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a primit o penalizare de 5 poziții pe grilă pentru etapa din Belgia. Dublul campion mondial va pleca din afara primei linii după ce a fost nevoit să schimbe cutia de viteze pe monopostul său.

A 12-a etapă a sezonului 2023 de Formula 1 va avea loc în Belgia, pe legendarul circuit Spa-Francorchamps. Anul acesta, Marele Premiu al Belgiei va fi una dintre cele 6 etape de sprint din acest an, astfel încât sesiunea de calificări va avea loc vineri seara, după doar o singură sesiune de antrenamente libere.

Chiar dacă mai sunt câteva ore până la calificările pentru Marele Premiu de duminică, știm deja că Max Verstappen nu va pleca din pole. Asta pentru că dublul campion mondial va avea o penalizare de 5 poziții pe grilă după ce echipa Red Bull a fost nevoită să schimbe cutia de viteze. Verstappen este deja la a 5-a cutie de viteze în acest sezon, în contextul în care regulamentul permite utilizarea a numai 4 cutii pe toată durata sezonului înainte de aplicarea penalizărilor.

Așa cum spuneam, calificările pentru Marele Premiu al Belgiei vor începe astăzi de la ora 18.00, ora României. Programul de sâmbătă va cuprinde sesiunea de Sprint Shootout și apoi cursa de sprint, care va începe de la ora 17.30.

Cursa propriu-zisă va avea loc duminică, de la ora 16.00. Pe parcursul acestui weekend, sunt așteptate condiții de ploaie.

via Motorsport

Comentarii (3)

  • Omu’
    Tot va câștiga la 20 de secunde avans
    9 12
  • Dom'le, ăsta ca să nu câștige ar trebui să ia startul în cursă de acasă ! Deși mă îndoiesc oarecum că n-ar putea s-o facă și așa ...
    4 10
  • e sansa lui perez
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru