Vettel, cel mai bun timp în dimineața celei de-a doua zile de teste de la Barcelona: programul echipelor, bulversat de ploaie

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Joi, 27.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a fost cel mai rapid în dimineața celei de-a doua zile de teste de pe circuitul de la Barcelona, în care piloții Mercedes, Red Bull și Ferrari au ieșit în decor.

Cea de-a doua sesiune de teste de pe circuitul de la Barcelona continuă joi pe o vreme instabilă. În primele ore ale dimineții, piloții au ieșit pe circuit cu pneuri intermediare din cauza ploii, însă pista s-a uscat treptat, astfel că echipele au putut ulterior să revină la programul obișnuit.

În contextul unor speculații cu privire la forma reală a celor de la Ferrari, Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp al dimineții după ce a fost cronometrat cu 1:16.841.

Imediat după ce a stabilit acest timp, germanul a ieșit în decor în virajul 5. De altfel, numeroși alți piloți au avut ieșiri în decor în timpul dimineții, iar printre ei s-au numărat și Max Verstappen de la Red Bull și Valtteri Bottas de la Mercedes.

Lance Stroll și-a trecut în cont locul doi în clasamentul general la mai puțin de trei zecimi în spatele liderului, iar pilotul celor de la Racing Point a fost urmat de Nicholas Lafiti (Williams) și Lando Norris (McLaren).

Cu excepția Scuderiei, echipele de top nu au forțat stabilirea unor timpi de referință, astfel că Verstappen și Bottas au încheiat dimineața doar pe pozițiile 5 și 6. Piloții vor reveni pe circuit după pauza de prânz.

Între timp, oficialii Formulei 1 au dat asigurări că etapele programate în Bahrain (22 martie) și Vietnam (5 aprilie) vor avea loc conform programului, în ciuda faptului că epidemia de coronavirus a mărit semnificativ restricțiile de zbor care afectează direct sau indirect și cele două state.

Via BBC

Comentarii (12)

  • Cred ca Racing Point va prinde cateva podiumuri sezonul asta! Este o copie, fara rusine, a Mercedesului! Daca se accepta, zic si ei saru' mana!
    5 2
  • Un fleac, i-a ciuruit.
    10 3
  • Costel
    chiar si intr-o dimineata atipica, bacoviana de-a dreptul in Catalonia, timpul obtinut de sebastian vettel cu pneuri C5 ii cu adevarat admirabil avand in vedere ca circuitul n-o fost ocolit nicimacar de atat de pacatoasele rafale de vant pentru aceasta disciplina auto si care-au perturbat si ele fireasca coborare cu SF1000 sub timpul din calificari al SF90 din mai trecut , acel meschin de-acu 1:16.2 dar numai daca-l raportam la capabilitatile exceptionale ale noului monopost si pentru care is convins ca ii necesara doar banala ajustare a ultimei capodopere din maranello chiar si in atat de docilul "promenade mode" pentru a-si depasi predecesorul in niste banale teste de februarie
    16 11
  • Daaa, asa ciuruie fetelica, in teste relevante.
    4 5
  • Rezultate ce nu-mi dau speranțe văzând că Hamilton "tolănește"... și nu-mi place să visez cu ochii deschiși.
    5 1
  • Costel
    dear lewis,

    dupa ce-oi observat ca azi dupa- amiaza oi fost calic cu expunerea publica "datorita" tururilor parcurse la Montmelo , doar 14 contabilizate dupa o numaratoare independenta , m-oi autosesizat si-oi indraznit sa le studiez si pe cele ale rivalului tau traditional sebastian vettel si nu mica mi-o fost mirarea atunci cand oi constatat ca germanul o inregistrat taman 145 , rugandu-te inainte sa te plictisesc cu fleacuri sa-mi oferi un raspuns (tolerez din partea ta si o argumentatie lapidara) fiindca numa' astfel se poate elimina confuzia unui profan al F1 precum @Costel din Romania:

    asta-i pan' la urma "upgrade-ul impresionant" la motor pe care-l anunta cu surle si trambite zilele trecute James Allison???

    thanks lewis
    10 9
  • corny39
    racing point copia mercedes 2019
    2 2
  • @Costel
    Lewis a avut probleme tehnice, Tropettel are probleme psihice.Am auzit ca Tropettel face show zilnic.Am si dovezi:
    https://m.youtube.com/watch?v=Jo93r_bQJHQ
    https://m.youtube.com/watch?v=HAvSvgJhTwQ
    5 0
  • S-o fi stricat volanul ajustabil ...
    9 1
  • Mă amuză faptul că se comentează cu atâta patos pe marginea unor teste care d.p.d.v. al comparării performanţei monopostului în cu al altor echipe sunt egale cu 0. Putem face scenarii multe dar sunt doar păreri subiective. Spre exemplu, Botas a fost mai rapid cu 3 secunde în prima sesiune din 2020 faţă de prima sesiune din 2019. A reuşit pole anul trecut la Barcelona cu 1.15.400, înseamnă că anul asta va face 1.12.400? dar Williams (motor mercedes) ? a avut 1.20.250 prin Kubita în calificări iar acum 1.17.300, deci e mai rapidă cu 3 secunde?
    Sunt doar 2 lucruri certe. Toate monoposturile sunt mai rapide ca anul trecut iar adevărata performanţă a lor se va vedea în cursă, restul e gargară
    5 0
  • Adrian
    Nu este prima cursa in Australia?? De ce se mentioneaza in articol Bahrein ca fiind prima cursa ?
    1 0
  • @Adrian: Ba da, Australia este in 15 martie. Am gresit data pentru Bahrain, care este programata in 22 martie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru