Vettel crede că Rosberg l-a dominat categoric pe Schumacher

de Daniel Popescu
Joi, 09.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel apreciază parcursul lui Michael Schumacher de la revenirea în Formula 1, însă consideră că Nico Rosberg a fost punctul de referinţă pentru Mercedes.

Esential 131 de puncte a castigat in plus Nico Rosberg comparativ cu Michael Schumacher din 2010 si pana in prezent
Revenirea lui Michael Schumacher în Formula 1 în 2010 după o absenţă de trei sezoane a fost presărată cu numeroase rezultate modeste, generate parţial de defecţiunile tehnice ale monopostului Mercedes.

Acestea au luat amploare în 2012 exact în anul în care septuplul campion mondial a dat semne că are potenţialul de a obţine performanţe majore, lucru evidenţiat şi de podiumul obţinut în Marele Premiu al Europei. Totuşi, germanul nu a fost capabil să ţină pasul cu coechipierul său Nico Rosberg, care s-a bucurat aproape permanent de rezultate mai bune, element evidenţiat şi de Sebastian Vettel.

"Pe de o parte putem spune că Schumacher nu a uitat nimic şi este evident că nu se chinuie, lucru pe care l-a demonstrat des. Dar Rosberg a făcut o treabă foarte bună şi de regulă a fost referinţă pentru Mercedes.

Nu există niciun alt mod în care să priveşti lucrurile", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing.

Cifrele sugerează acelaşi lucru: între Marele Premiu al Australiei din 2010 şi Marele Premiu al Ungariei din acest an, Rosberg a acumulat 308 puncte comparativ cu cele numai 177 ale lui Schumacher. De asemenea, Rosberg a obţinut un pole position, o victorie şi alte patru podiumuri, în timp ce Schumacher a urcat o singură dată pe podiumul de premiere.

Via GMM

Comentarii (3)

  • In sezonul 2010 nu incape discutie, l-a calcat in picioare, il putem numi anul de acomodare. In 2011 au fost "neck-in-neck", vreo 10 puncte maxim diferenta intre ei iar 2012 nu stiu daca merita comentat, tinand cont de cele 7 abandonuri tehnice ale lui schumacher (unul din ele chiar in acea cursa, China, cand mercedes a nimerit setarile si era cea mai rapida masina; rosberg a castigat iar pe schumacher l-au trimis sa plece de la boxe in 3 roti... super).
    24 6
  • no-name
    grea matematica :)
    7 0
  • wai dan balan
    tu esti un mare in cornorat. Cum ai pus coarnele asa mergi. Ai primit o observatie la articil chiar nu vrei sa o schimbi??? Nu e pentru prima oara cand scrii cate un articol asa cum iti place tie fara a tine cont de realitate. Incapatanat... icapatanat.
    1 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru