Vettel: "Datorită fanilor, locul doi la Monza valorează mai mult decât o victorie"

de Daniel Popescu
Luni, 07.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că locul doi obţinut la Monza valorează mai mult decât o victorie datorită emoţiilor generate de fani. Pilotul Scuderiei Ferrari afirmă că eliminarea Italiei din calendar i-ar frânge inima.

Mulţumesc tuturor fanilor pentru că mi-au oferit aceste emoţii pe podium.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull Racing
Sebastian Vettel nu a avut nicio şansă să lupte de la egal la egal cu Lewis Hamilton pe parcursul Marelui Premiu al Italiei, însă a obţinut locul doi după ce coechipierul său Kimi Raikkonen a ratat complet startul.

Cu toate acestea, cvadruplul campion mondial a fost copleşit de emoţii la finalul cursei după ce fanii au invadat circuitul şi l-au aclamat minute în şir.

"Este o zi incredibilă, este cel mai bun loc doi pe care l-am avut vreodată în Formula 1. Mulţumesc tuturor fanilor pentru că mi-au oferit aceste emoţii pe podium. Este fantastic să văd atât de mulţi fani, să simt sprijinul pe care îl primim ca echipă. Acest lucruri fac ca viaţa să merite să fie trăită când vezi că fanii vin sub podium. În termeni de victorie, valorează mai mult decât o victorie", a declarat el.

Vettel: "Pierderea cursei de la Monza ne-ar frânge inimile"

Ne-ar frânge inimile să pierdem această cursă din calendar din motive financiare.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Marele Premiu al Italiei riscă însă să fie exclus din calendarul competiţional începând din 2017, întrucât Bernie Ecclestone solicită o taxă de 25 de milioane de euro, în timp ce organizatorii au la dispoziţie doar 15 milioane de euro.
Vettel consideră că excluderea unei astfel de curse ar frânge inimile fanilor şi suporterilor.

"Ne-ar frânge inimile să pierdem această cursă din calendar din motive financiare. Suntem aici, pilotăm şi merită să facem asta datorită atmosferei. Pentru asta suntem aici. Stăm pe grilă, ne uitam în stânga, în dreapta, iar oamenii sunt pur şi simplu fericiţi să ia parte. Este atât de simplu, este incredibil", a adăugat el.

Via F1Fanatic, F1Fanatic

Comentarii (16)

  • hai sa n-o dam in alonsisme
    9 20
  • Ferrari
    Vorbeste si asta ca Alonso....locul 2 valoreaza....locul 2 valoreaza mai putin ca locul 1. Si mai mult decat locul pe care se afla el in clasamentul general.
    11 16
  • Nu a fost vina lui Alonso cum nici Vettel nu are nicio o vina. Ferrari asa este formata ca echipa. Nu ai voie sa critici sau sa vb de rau nimic. Sunt curios cat va tine mariajul Vettel-Ferrari. Deocamdata nu a facut mai mult decat Alonso.
    18 5
  • Alonso a castigat la Monza in primul an la Ferrari. A terminat sezonul cu 5 victorii si s-a batut pentru titlu cu sanse reale. Vettel este sub prestatia la Ferrari in primul an.
    10 18
  • RedBull nu a fost asa de dominanta ca Mercedes in 2014&2015,deci Vettel a facut mult mai mult decat Alonso,asa ca sush ;)
    14 14
  • @ everybody

    Nu conteaza!

    Forza Ferrari!!!
    11 1
  • serban
    @@Titi Da, dar în 2010 nu exista o supermașină ca și Mercedes, iar diferența între Red Bull și Ferrari era foarte mică !
    12 7
  • Si Vettel cand era RBR a fost intangibil de catre concurenta. La fel ca Ham acum. Cu exceptia 2010 si 2012 cand Alonso a dus suspansul pana in ultima cursa. Acum se bucura pt locul 3 in clasament. Dar nu are ce sa zica. NU cred ca Vettel suporta Ferrari cu astfel de monopost mai mult de 2 ani. Nu este prost precum Alonso sa-si inabuseasca cariera cu iluzii de monopost. Sa vedeti voi ca vine in locul lui rosberg la Mercedes. Eu asa simt ca Nico va pleca de la echipa sau echipa il forteaza sa plece. Bineinteles daca Vettel va fi de acord sa piloteze alturi de HAM
    7 7
  • @serban: asa este, si mai ales ca regulamentul nu era blocat in favoarea unei singure echipe, mai ales ani la rand.
    10 0
  • si eu spun ca este posibil ca Nico va pleca inainte de vreme de la MB
    sau sigur din 2017 (are contract pana in 2016)
    este posibil sa vina Alonso in locul lui, Zetche este fan Alonso
    depinde de Honda ce va arata anul viitor

    sau o sa vina Pascal Wehrlein... vedem
    16 1
  • Nacional
    ,, To be second it means to be the first loser " - Ayrton Senna
    11 3
  • raiko parca nu-i pupa atata pe italieni ... deci se poate
    8 2
  • Nacional
    @Nacional: A murit Ayrton Senna, inseamna ca-i "first loser" de vreo 20 de ani deja.

    P.S. Unii cred ca prostia este o calitate, din pacate nu-i una.
    5 9
  • Nacional
    Nu, inseamna ca odata cu el a murit mentalitatea de competitie.
    P.S. Nu cred ca esti in masura de a cataloga o astfel de afirmatie.
    11 1
  • Laurentiu
    Red Bull domina cu aerodinamica pe care n-avea cum s-o egaleze nimeni. Mercedes domina cu motorul care, cel putin in teorie poate fi egalat de echipe motorizate de ei. Ferrari aveau o echipa puternica in 2010, insa nu aveau tunel de vant bun. Acum nu mi se par la fel, cel putin nu la nivel de piloti. Vettel e mai slab ca Alonso. Poate Raikkonen, cand nu greseste.
    7 6
  • unul mai putin patimas
    @Titi, ai uitat ca atunci cand a venit "primadona" la Ferrari a venit la o masina de top care castigase titlul mondial in anii anteriori si pe care dupa primul an a facut-o praf cum a facut praf si titlul la piloti a lui Masa (cu complicitatea lui Briatore si naivitatea lui Bruno Senna) si cariera acestuia la Ferrari
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru