Vettel și Raikkonen, cei mai rapizi în antrenamentele din Belgia. Bottas și Hulkenberg vor pleca de pe ultima linie a grilei de start

de Daniel Popescu
Vineri, 24.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente de la Spa-Francorchamps, în timp ce coechipierul său Kimi Raikkonen s-a impus în a doua sesiune.

Ferrari a dominat fără mari emoții cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Belgiei, care marchează finalul vacanței de vară din Formula 1. 

În prima sesiune, Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:44.358, iar pilotul Scuderiei Ferrari a fost urmat de Max Verstappen la mai puțin de două zecimi de secundă.

Lewis Hamilton a terminat pe locul 3, chiar dacă a preferat să nu folosească cea mai rapidă compoziție de pneuri, în timp ce Kimi Raikkonen a terminat pe poziția a patra în fața lui Valtteri Bottas. Poziția a șasea i-a revenit lui Daniel Ricciardo, care a petrecut aproape toată sesiunea în garaj din cauza unei defecțiuni tehnice la motor, însă a efectuat un tur rapid pe final.

Dominația Ferrari a continuat și în a doua sesiune, însă de data aceasta a fost rândul lui Raikkonen să stabilească cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:43.355. Mercedes s-a aflat aproape de rivalii de la Ferrari, întrucât Hamilton și Bottas au terminat pe următoarele două locuri la câteva zecimi de secundă în spate.

Verstappen și-a trecut în cont un loc 4 în fața lui Vettel, în timp ce Ricciardo a încheiat din nou pe locul 6. 

Bottas și Hulkenberg, penalizați drastic

Grila de start va fi influențată puternic de cel puțin două penalizări în plutonul fruntaș. Mercedes le va oferi piloților o nouă unitate de propulsie, iar Bottas a utilizat deja toate componentele regulamentare, astfel că va fi penalizat drastic și va lua startul de pe ultima linie a grilei de start.

Finlandezul va fi acompaniat aici de Nico Hulkenberg, care va utiliza la rândul său o nouă serie de componente pentru unitatea de propulsie furnizată de Renault.

Force India a murit! Trăiască Force India!

Nu în ultimul rând, situația juridică a celor de la Force India a fost rezolvată. Participarea echipei deținută până de curând de Vijay Mallya a fost anulată împreună cu toate cele 59 de punce acumulate până în prezent în sezonul 2018.

Locul acesteia a fost luat de "noua" echipă Racing Point Force India, numele sub care va concura echipa cu sediul la Silverstone după preluarea de către un grup de investitori condus de miliardarul canadian Lawrance Stroll. Noua echipă va utiliza însă aceeași structură, infrastructură și piloți ca și "precedenta" echipă Force India, schimbarea fiind pur una de natură juridică.

Calificările pentru Marele Premiu al Belgiei vor avea loc sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursa este programată duminică la ora 16:10.

Belgia - Rezultate Antrenamente 1:

Belgia - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (11)

  • SIMPLE MINDS
    Dilema zilei in F1 :Baronul Munchhausen al *marelui circ* este Horner sau Alonso ???
    7 7
  • SIMPLE MINDS
    Sau AMANDOI?
    3 0
  • bravo kimi!

    ce au patit force india? dar mclaren? :))
    4 2
  • bre kimi ,scrie bre si tu cu litere de tipar numele alea proprii.
    6 3
  • @SIMPLE MINDS
    Cred ca baronul tau este ... Briatore ! Eu nu-l vad pe Horner stand agatat, cu oferte, de Alonso, si nici pe Alonso refuzand 6(sase) oferte Red Bull, preferand ce, sa ramana la McLaren ?
    3 5
  • bravo chimi!
    0 2
  • Pentru finalul sezonului actual se anunta un "Force India" Gate!
    3 1
  • Lando Norris e mai rapid decât Vandoorne pe circuitul de casa al acestuia. Sunt sigur că britanicul va face multe lucruri frumoase in viitor. Personal dacă eram la McLaren ii ofeream după sesiunea asta de teste un post de titular la anul .
    4 5
  • @ Ayrton- daca n-ai urmarit prima sesiune iti spun eu ca Vandoorne a stat mai mult prin garaj datorita unor defectiuni tehnice
    0 2
  • SIMPLE MINDS
    Pentru nickname-ul de la ora 18:33 din 24.08.2018 te-as fi apreciat daca aveai putina imaginatie si ai fi aparut cu un *Jim Kerr*-de exemplu.Apropo ,stii cine-i Jim Kerr ? Nu-i bai , important e sa excelezi la *circ* si de-o fi si *mare* asta nu face altceva decat sa te desavarseasca.
    0 2
  • SIMPLE MINDS
    @SIMPLE MINDS: Dar @Sarah Brown ce avea? Pacat ca pe tine nu te implineste nimic.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru