Vettel minimalizează performanțele Mercedes și Red Bull din teste: germanul crede că simulările de cursă ale rivalilor nu sunt relevante

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susține că rezultatele bune obținute de Mercedes și Red Bull în simulările de cursă efectuate în teste nu sunt relevante, întrucât echipele au utilizat un singur tip de pneuri.

Ferrari a stabilit cel mai bun timp în cele două sesiuni de teste desfășurate pe circuitul de la Barcelona, însă pe de altă parte Mercedes și Red Bull au ieșit în evidență prin performanțele realizate în cadrul simulărilor de cursă.

Sebastian Vettel nu este însă îngrijorat de semnele arătate de rivali, întrucât consideră că simulările nu sunt relevante în contextul în care piloții au utilizat în cadrul acestor un singur tip de pneuri, cele de compoziție medium.

"Rivalii noștri de la Mercedes și Red Bull au folosit un singur tip de pneuri pentru simulările de cursă, ceea ce nu se poate întâmpla într-un Mare Premiu. Acest lucru are un impact asupra strategiilor și, implicit, a rezultatului", a explicat germanul.

În plus, Vettel este mulțumit de fiabilitatea monopostului Ferrari din timpul testelor, în ciuda faptului că au existat momente în care din spatele monopostului a ieșit fum negru.

"Nu am experimentat nicio problemă majoră cu monopostul și mi-a plăcut să-l pilotez.

Cred că plecăm de la o bază bună cu SF71-H. Acum trebuie să lucrăm la dezvoltare pentru a explora și a îmbunătăți potențialul. Am multă încredere în echipă, știu ce abilitați și cât de devotați sunt băieții de la Maranello", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (17)

  • Ai dracu astia de la scai iar il vb de rau pe Vițel
    9 9
  • Dupa ce a zis ca Mercedes e favorita, era si cazul sa o intoarca cumva si asta e bine, cand mai sunt putine zile pana la Australia. Oricum, imi doresc sa repete isprava de anul trecut.
    11 6
  • vali123
    nu cred ca a vrut sa minimizeze rezultatele din teste ,a vrut sa sublinieze faptul ca timpi nu sunt atat de importanti doarece fiecare isi ascund punctele forte pentru australia,in antrenamentul 3 din australia o sa vedem cu adevarat raportul de forte.si imi place ca majoritatea dau mercedes si mai ales redbull in fata celor de la ferrari,spund ca este la fel ca anul trecut uitand cine a fost liderul clasamentului pana la cursa de la monza.si anul trecut la fel tot redbull parca se lupta cu mercedes pentru victori parca.
    6 3
  • ferrari au schimbat conceptul masinii, de la low wheelbase la longwheelbase si high rake pt a reduce dragul masinii
    8 1
  • 1.Laurent Mekies ex director FIA pentru siguranta curselor a semnat cu Ferrari.2. Jean Todt a declarat ca ca Ferrari ar putea sa piarda dreptul de veto
    4 6
  • @Automarket, titlul stirii nu reflecta continutul acesteia, din contra, induce in eroare.
    Dupa parcurgerea materialului intelegi ca celalalte echipe nu si-au aratat tot potentialul, dpdv al lui Vettel.
    6 2
  • robert fan
    Din pacate nu putem vedea F1 la TV.
    Cum sa nu cumpere nimeni aceste drepturi.
    Am ales Telekom in special pentru ca difuza F1 si UCL.

    Parerea mea ca tot Mercedes si Ferrari se vor lupta si in acest an.
    RBR nu are motor si nici nu va avea in urmatorii ani.
    Sper sa vina Ricci la Ferrari in 2019. Kimi e plafonat.
    8 4
  • fan robert
    Really? Am si inceput sa aruncam cu noroi in motorul Renault de cand il conduce Alonso? Anul trecut daca avea macar un motor Renault ar fi fost pe podium ... sau cum era?
    3 2
  • Alonso va fi in primii 10 la start.
    6 1
  • robert fan
    Nu sunt fan Alonso, nici nu m-am gandit la asta. Asta spun specialistii din F1 ca motorul Renault e mai slab ca si putere fata de Ferrari si Mercedes. Anul trecut a fost vizibil pe circuitele rapide.
    Este doar parerea mea, nimic altceva.
    0 2
  • @ Robert de un sti ca nu vom vedem anul asta F1 la tv ?
    0 3
  • Pai scrie clar in stirea despre f1pro!
    0 0
  • championu'
    Cu morcovul bagat adanc in pardea dorsala, fetelica simte ca nici macar locul 2 nu mai e sigur
    4 8
  • robert fan
    Pana in acest moment nicio televiziune nu a cumparat drepturile TV.
    Mai este o saptamana pana la cursa.
    Poate negociaza intens si avem noroc, dar deocamdata internetul ramane singura optiune.
    2 2
  • finger
    ce sa zica fraieru ca orice masina are la Ferari o da in bara. Ce misto acrosaje a oferit in 2016-2017! Anul asta cred ca mai vedem cateva, iar i-o baga Lewis. Ba si Maxi!
    6 8
  • pentru fanii din r moldova transmisiile vor avea pe matci tv si setanta + posturi rusesti cu comentatori rusi care pina la urma nui mare probleme fiindka noi vorbim rusa bine ,mai rau de cei din rominia care nu o stiu delok
    5 2
  • Avem varianta RTL.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru