Vettel: "Nu înţeleg de ce Massa nu este mai rapid decât Alonso"

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel îl laudă pe Felipe Massa şi susţine că brazilianul ar trebui să fie mai rapid decât Fernando Alonso.

Felipe Massa este în continuare în pericol să-şi piardă postul la Ferrari din cauza rezultatelor modeste din parâma parte a sezonului.

Situaţia să s-a îmbunătăţit în urma rezultatelor pozitive din ultima perioadă care au culminat cu un podium la Suzuka, însă brazilianul este considerat în continuare un locotenent perfect pentru coechipierul sau Fernando Alonso. Massa este însă sprijinit moral chiar din tabăra rivalilor de la Red Bull Racing, dublul campion mondial Sebastian Vettel afirmând că acesta ar fi fost mai bine văzut de presă şi fani dacă ar fi câştigat titlul în 2008.

"Îmi place de Felipe ca persopana şi îl respect foarte mult ca pilot. Mulţi oameni uita cât de mult a câştigat şi că a pierdut titlul pentru un singur punct în faţa lui Lewis Hamilton. Dacă ar fi fost campion, oamenii ar fi vorbit altfel despre el. Nu înţeleg de ce a suferit atât de mult în ultimii ani", a declarat germanul.

Urmareste Automarket
În plus, Vettel a surprins fanii printr-o afirmaţie mai puţin obişnuită, susţinând că Massa are capacitatea de a fi mai rapid decât Alonso şi sugerează că situaţia este altfel din cauza anumitor evenimente interne din cadrul Scuderiei Ferrari.

"Cu tot respectul pentru Alonso, cred că Massa poate fi la fel sau chiar mai rapid decât el.

Dar nu înţeleg de ce diferenţa dintre ei este atât de mare. În trecut, Massa a concurat cu piloţi foarte buni precum Michael Schumacher şi Kimi Raikkonen şi întotdeauna a fost rapid, aşa că nu înţeleg. Dar nu sunt pilot Ferrari şi nu ştiu cum sunt lucrurile acolo. Este păcat că oamenii uită lucrurile atât de repede. În 2008 massa era văzut că unul dintre cei mai buni. Dacă motorul sau nu ar fi explodat în Ungaria ar fi fost campion. Ştiu că sunt mulţi de dacă, dar aşa este", a mai precizat el.

Via GMM

Comentarii (12)

  • Asa o sa te intrebi si in 2014...Nu inteleg de ce Aloso e mai rapid decat mine....??!!!
    90 56
  • cosmin
    ce nu intelege chiar crede baetica ca alonso este degeaba dublu campion mondial
    86 50
  • bbrunes
    "Dar nu sunt pilot Ferrari şi nu ştiu cum sunt lucrurile acolo"..exista la ei un pilot principal si un locotenent, insa chiar si asa, Ferrari e una din echipele ce le ofera sanse egale din punct de vedere al masinii, spre deosebire de RBR de exemplu..de ce nu se intreaba oare de ce Webber nu este mai rapid decat el? De ce a avut Webber atatea defectiuni la masina, cand putea chiar sa il intreaca frumusel, caci talent detine, la fel si experienta..
    94 43
  • Bai baieti voi la ce va uitati,tot timpul la Ferrari a fost nr.1 si locotenent ,Barichelo a fost ameninta daca nu il lasa pe Sumi primul il dau afarori ati uitat
    27 23
  • bai baieti aici este vorba de jocul psihologic care se pare ca a inceput...
    19 15
  • mobius
    Intr-adevar Vettel dupa ce a beneficiat de cele doua scoateri din cursa, in primul viraj de dupa start a lui Alonso (dupa parerea mea destul de dubioase), dupa ce el insusi a incercat si a reusit, se pare sub protectia FIA, sa-i fure o pozitie mai buna pe grila, acum se deda la un joc psihologic meschin, lucru perfect normal pentru un caracter marunt, aratat de altfel si cu alte ocazii. Bernie o sa-i puna probabil si anul acesta pe tava al treilea titlu.
    68 22
  • adidor77
    @mobius, cu tot respectul pentru tine, eu cred ca tu suferi de "teoria conspiratiei". O tot ti sus si tare ca Lewis a castigat titlul in Brazilia in urma unei "intelegeri" cu Glock. Acum iarasi intregul univers s-a inteles cu Vettel ca-l scoata afara de doua ori pe Alonso. Ar trebui ca delicatul si gingasul de alonso, sa-si organizeze campionatul lui propriu unde sa concureze numai el singur, poate asa o sa fi si tu multumit. ;)
    8 12
  • alonso jr.
    alonso un pilot exceptional, un adevarat talent, o placere sa-l vedem pilotand. fiecare pilot are ghinioanele lui si norocul lui. nu numai pilotaju excelent i-a adus puncte lui alonso, a fost si noroc prin primele curse mai ales, a beneficiat si el de abandonuri prin care si-a acumulat mai mule puncte. parerea mea e ca cei care judeca ar trebui sa priveasca mai in ansablu anul 2012. si nu uitati cum a fost ajutat alonso in drumul spre castigarea unui campionat. talentul e o chestiune fara de care probabil nu poti castiga campionate in F1, dar nu e suficient.
    8 3
  • ferrari 2012
    VETTEL daca MASSA ar fi mai rapid decat ALONSO inseamna ca E MULT MAI RAPID DECAT TINE campionu lu CRISTIAN peste
    4 7
  • cosmin
    ia uitativa cine ia pricinuit la alonso doua abandonuri cumva o masina echipata cu motor ferrari nu ci o echipa echipata cu motoare renault aia spune multe
    3 6
  • GrosJan
    cel mai probabil si oarecum de asteptat motivul este accidentul suferit. Altfel, lui alonso i-a iesit perfect ce nu a reusit la McLaren, anume impunerea sa ca pilot nr 1 de catre echipa. Daca este necesar chiar sabotarea coechipieruui. Dar eu cred mult in prima varianta.
    2 0
  • Ahem...fraza "Fernando is faster than you" va suna familiar?
    Daca da, atunci asta explica destule...
    Drept e ca e joc psihologic si cam orice e permis pe aceste planuri, dar daca Vettel se asteapta ca Massa sa-i puna bete-n roate lui Alonso, e nebun de legat...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru