Vettel: "Nu mă interesează recordurile, dar sunt mândru că am egalat performanţa lui Schumacher"

de Daniel Popescu
Luni, 04.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel este mândru că a egalat seria de şapte victorii consecutive ale lui Michael Schumacher, însă susţine că nu este interesat de recorduri.

Esential 7 victorii consecutive a obtinut Vettel in sezonul 2013
9 victorii consecutive este recordul detinut de Alberto Ascari
Sebastian Vettel a obţinut duminică pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi a şaptea victorie consecutivă din acest sezon, ocazie cu care a egalat performanţa similară realizată de Michael Schumacher în sezonul 2004.

Pilotul echipei Red Bull Racing insistă că nu este interesat de recorduri, însă admite că este mândru că a egalat performanţa conaţionalului său.

"Nu asta mă face să urc în monopost. Oamenii văd şapte curse, dar nu văd provocările necesare pentru a obţine victoria în fiecare cursă. Cred că este ceva excepţional că totul a decurs bine, inclusiv pitstopurile şi fiabilitatea. Numerele nu sunt importante pentru mine, dar în acelaşi timp sun foarte, foarte mândru", a declarat el.

Numerele nu sunt importante pentru mine, dar în acelaşi timp sun foarte, foarte mândru.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Vettel explică mândria pe care o simte în prezent prin faptul că Schumacher a fost idolul sau când a debutat în cursele de monoposturi.

"Îmi aduc aminte când eram un puşti şi mă uitam la Formula 1, iar Schumacher era la Ferrari şi domina mulţi ani cu un monopost foarte puternic şi cu un spirit puternic de echipă.

Să egalez o parte din ceea ce a făcut el este foarte special, nu numai pentru mine, ci şi pentru echipă. Au fost ani speciali şi este dificil să repetăm un sezon ca acesta", a adăugat el.

Vettel va avea oportunitatea de a depăşi performanţa lui Schumacher în Marele Premiu al Statelor Unite. În cazul în care va câştiga şi ultimele două curse de la New Jersey şi Interlagos, germanul va egala recordul de noua victorii consecutive deţinut de Alberto Ascari din 1952-1953.

Diferenţa între cele două performanţe ar fi că Vettel ar obţine cele nouă victorii pe parcursul unui singur sezon, în timp ce Ascari a avut nevoie de două sezoane, câştigând ultimele şase curse din 1952 şi primele trei din 1953.

Via GPUpdate

Comentarii (3)

  • Hmmm...pai atunci cand se apropie de finalul cursei in care conduce detasat de ce tot intreaba cat este best lap time? :)...
    8 2
  • moromete
    Ccmax, vezi ce raspunde Nila cand il intreaba muma-sa de ce a taiat salcamul si ala e raspunsul pentru tine.
    4 3
  • @moromete:
    lu' Paraschiv i-a raspuns:))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru