Vettel: "O coliziune pe circuit între Hamilton şi Rosberg ar fi binevenită"

de Daniel Popescu
Vineri, 17.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel admite că o coliziune pe circuit între Lewis Hamilton şi Nico Rosberg l-ar ajuta în lupta pentru titlu, însă anticipează că cei doi piloţi Mercedes vor evita astfel de conflicte.

Dacă se scot unul pe celălalt de pe circuit, toată lumea beneficiază, nu numai noi, iar asta ar fi binevenit.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Conflictul izbucnit între Lewis Hamilton şi Nico Rosberg la finalul Marelui Premiu al Chinei s-ar putea transforma într-un avantaj pentru rivalii de la Ferrari.

O eventuală coliziune pe circuit între cei doi piloţi l-ar propulsa pe Sebastian Vettel sau Kimi Raikkonen în postura de a obţine victorie, iar germanul nu ar fi deranjat de o astfel de oportunitate.

"Pentru noi este irelevant. Trebuie să avem grijă de noi înşine. Dacă se scot unul pe celălalt de pe circuit, toată lumea beneficiază, nu numai noi, iar asta ar fi binevenit. În acelaşi timp, nu ne aşteptăm la asta", a declarat cvadruplul campion mondial.

Vettel consideră însă că Hamilton şi Rosberg sunt suficient de profesionişti pentru a evita un incident de cursă care ar periclita performanţele Mercedes şi admite că Ferrari va da tot ce are mai bun pentru a recupera decalajul care există între cele două echipe.

"Ambii piloţi sunt suficient de profesionişti pentru a gestiona situaţia, chiar dacă pentru presă este foarte interesant să insiste pe această situaţie.

Avem ambiţia de a ajunge Mercedes din urmă, chiar dacă în acest moment este un obiectiv foarte ambiţios. Cu siguranţă acesta este obiectivul pentru mine şi pentru întreaga echipă", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (9)

  • Iar eu spun ca o coliziune intre Vettel si Rosberg ar fi mai benefica astfel Kimi ar prinde locul 2 si am avea piloti de la echipe diferite pe podium.Mi se pare foarte urat sa le doreste probleme celor din fata ta ca tu sa castigi dar Vettel a vazut ca a mers cu norocul in 2012 si s-a obisnuit prost
    23 29
  • Si lumea il critica pe Alonso cu ordine de echipa, accidente fortate si deliberate...
    14 7
  • @lcr Daca ai citi mai cu atentie, ai intelege ca nu a inceput el sa aiba fantezii cu un accident in fata, ci a fost intrebat de reporter despre acest subiect.
    23 4
  • Ce a spus e o tampenie,ca ar fi binevenit un accident intre Merc-uri.Nimeni nu e perfect.
    8 15
  • klausnake
    Cand am citit titlul articolului,mi-a venit instant sa vomit...
    Dupa ce am citit totusi,toata declaratia,am vazut ca nu e chiar asa,e doar ca asa se vrea interpretat,de catre presa...
    20 0
  • Vetel o ia razna....cand doresti raul ,rau vine...
    9 9
  • Dragon
    Vettel e un pilot supra evaluat doar in calificari e bun !
    10 13
  • @Redactia automarket

    Numai interpretati declaratii in felul in care vreti voi ... nu sunteti revista Can - Can

    Vettel a spusk fiecare isi vede treba lor si daca ei au problema uinul cu altul si se scot din cursa toata lumea beneficiaza CAR NU NE ASTEPTAM LA ASA CEVA

    iata citatul in intregime de pe sky F1

    http://www1.skysports.com/f1/news/24182/9808269/sebastian-vettel-hopeful-ferrari-can-be-closer-to-favourites-mercedes


    Vettel sat next to the feuding pair in the post-race press conference but doesn’t think they’ll come to blows on the track.

    “It was a comfortable position for me as I wasn’t involved, both of them are professional enough to handle the situation, even though I can see that it’s very interesting for you [the media] to keep pushing both of them!” he joked.

    "Both for us it’s irrelevant. We need to look after ourselves. If they are in trouble in each other and take each other out, everyone benefits, not just us. So it would be become and we’re not expecting that. They know what they’re doing."

    Forza Ferrari!
    13 3
  • @Soxy, voiam sa subliniez acelasi lucru.
    @AM: Vettel nu declara TEXTUAL ca o coliziune ar fi binevenita.
    Cam asta este varianta in engleza. “For us it’s irrelevant,” he said. “We need to look after ourselves. If they take each other out, everyone benefits, not just us, it would be welcome. Equally we’re not expecting that."
    Expresia " it would be welcome", are aici sensul de ar fi bineprimita, neasteptata. Nu inseamna ca isi doresc asta, dar daca se intampla, (toti) vor beneficia de aceasta sansa.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru