Vettel, pole position în Mexic în fața lui Verstappen. Hamilton, locul 3 pe grila de start

de Daniel Popescu
Sambata, 28.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a obținut pole position-ul pentru Marele Premiu al Mexicului după ce l-a învins cu numai 0.086 secunde pe Max Verstappen, în timp ce Lewis Hamilton va lua startul de pe locul 3.

Sebastian Vettel a obținut sâmbătă pe circuitul din Mexic al 50-lea pole position din carieră.

Cronometrat cu 1:16.488, pilotul Scuderiei Ferrari l-a devansat cu numai 0.086 secunde pe Max Verstappen, care nu a reușit să-și îmbunătățească timpul la a doua ieșire în urma unei greșeli. În plus, pilotul echipei Red Bull Racing va fi investigat după calificări pentru o aparentă blocare a lui Valtteri Bottas, din cauza căreia pilotul Mercedes și-a ruinat primul tur cronometrat.

Lewis Hamilton a obținut locul 3 pe grila de start, în condițiile în care britanicul are nevoie doar de un loc 5 pentru a deveni campion mondial la finalul cursei, chiar și în cazul unei victorii a lui Vettel.

La a doua ieșire pe circuit, Bottas a obținut locul 4 în fața lui Kimi Raikkonen, în timp ce Esteban Ocon l-a surclasat pe Daniel Ricciardo în lupta pentru locul 5. McLaren va pleca cu ambii piloți din spatele grilei, după ce Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne au primit 20 și, respectiv, 35 de poziții de penalizare pentru înlocuirea unităților de propulsie.

Marele Premiu al Mexicului va avea loc duminică cu începere de la ora 21:00.

Mexic - Rezultate Calificări: 

Comentarii (10)

  • Cu toata bucuria lui Vettel, cred ca Hamilton va fi primul la intrarea in primul viraj.
    6 23
  • Bravo pentru Vettel, Verstappen si Hamilton, dar nu neg, bravo si pentru Alonso, care cred ca a avut un tur super, chiar daca restul nu fortau deloc. Oricum cei de la Honda sunt intr-un retard masiv, 55 de locuri penalizare cred ca este gluma zilei, urmata de problemele celor de la Toro Rosso...
    13 2
  • Eu zic sa nu se mai astepte finalul cursei si sa-i dea lui Ham inca de pe acum cupa.............................Asta care nu cumva sa fie vre-o greseala pe parcursul ultimelor curse!
    10 13
  • Cei doi amici sunt in prima linie; sa vedem maine cati trec de prima curba. :)
    19 8
  • @ GTS- cei de la Honda au folosit si cel mai mare numar de componente in sezonul asta ..Peste 100 .
    6 2
  • Facem cum facem si tot unde ne doare ajungem, la Alonso adica, singurul care forteaza cica. Voua nu vi s-a facut greata nici pana acum de ciorba asta reincalzita?
    0 2
  • Pai se stie, Alonso ttebuie doar sa se claseze in fata coechipierului sau slab ca sa fie senzational.
    0 2
  • Vettel asta se bucura intr-un mod extrem de penibil! Nici daca castiga cursa nu ar trebui sa se bucure asa....
    1 2
  • Cred ca Alonso era in primii 7 daca ajungea in Q3.
    4 1
  • @ZZZ: Da stiu ce vrei sa spui, Alonso are o parte la numarul 12... ti-am zis pe la mijlocul anului trecut, am zis 2015 a fost un an de teste, 2016 o sa fie ok si 2017 super pentru McLaren. Pana in acest moment, toate schimbarile efectuate de Honda, gramada de motoare si alte parti... nu pot decat sa spus ca-s fericit ca vor trece la Renault, Honda este pur si simplu o gluma.

    P.S. Si comentariu de mai sus de la 29.10.2017, 12:28 nu este al meu, sper ca nu ai crezut ca scriu astfel de prostii.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru