Vettel, pole position la Silverstone!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 20.06.2009
Sebastian Vettel va pleca de pe prima pozitie a grilei de start in Marele Premiu al Marii Britanii. Jenson Button, liderul clasamentului general, a obtinut doar locul 6!

Update-urile pregatite de Red Bull Racing pentru Marele Premiu al Marii Britanii si-au dovedit din plin eficienta in cadrul sesiunii de calificari.

Sebastian Vettel a "zburat" pe circuitul de la Silverstone si s-a instalat confortabil pe prima pozitie a grilei de start, dupa ce a fost cronometrat cu 1:19.509.

Germanul a fost cu peste trei zecimi de secunda decat Rubens Barrichello, care i se va alatura pe prima linie a grilei de start. Performanta lui Vettel a fost completata de coechipierul sau, Mark Webber, care a stabilit al treilea timp al zilei.

Intre timp, Jenson Button, liderul clasamentului general, va pleca in cursa doar de pe locul 6, la capatul unei sesiuni de calificari in care s-a chinuit sa tina pasul cu rivalii sai si a avut chiar emotii la promovarea in Q3. Toyota a confirmat rezultatele bune obtinute in Turcia, Jarno Trulli si Timo Glock urmand sa plece de pe locurile 4 si, respectiv, 8. La randul lor, Williams au intrat cu ambele monoposturi in ultima parte a calificarilor, iar Nico Rosberg si Kazuki Nakajima au stabilit timpi suficient de buni pentru a obtine locurile 5 si, respectiv, 7 pe grila de start.

Fernando Alonso va pleca de pe locul 10, in timp ce Ferrari a dat din nou semne de oboseala, intrucat Kimi Raikkonen nu a reusit mai mult de un loc 9.

In plus, coechipierul sau, Felipe Massa, a ratat din nou prezenta in ultima parte a calificarilor. O zi neagra a avut si Lewis Hamilton, castigatorul cursei de anul trecut aflandu-se acum intr-o ipostaza opusa: britanicul va pleca de pe ultima linie a grilei de start.

DEZASTRU PENTRU HAMILTON IN FATA PROPRIILOR SUPORTERI

Prima parte a calificarilor a fost una linistita pana cu numai 24 de secunde inainte de final. Monotonia a fost intrerupta de Adrian Sutil, pilotul echipei Force India fiind protagonistul unui accident violent. Germanul a scapat controlul volanului in virajul Abbey, iar monopostul s-a izbit violent de pneurile de pe marginea pistei.

Comisarii de cursa au decis intreruperea sesiunii din cauza ramasitelor ramase pe circuit, eveniment ce s-a dovedit fatal pentru Lewis Hamilton. Pilotul echipei McLaren risca sa fie eliminat si avea nevoie de un tur de pista foarte bun pentru a promova in Q2, insa in urma accidentului lui Sutil nu a mai reusit sa parcurga un tur complet. Astfel, britanicul a terminat sesiunea doar pe locul 19, urmand sa plece de pe ultima linie a grilei de start in cursa de duminica.

Ceilalti patru piloti eliminati in aceasta parte a calificarilor ai fost componentii echipelor Force India si Toro Rosso, Hamilton urmand sa fie acompaniat pe ultima linie a grilei de start de Sebastien Buemi.

In varful clasamentului surpriza a fost produsa de Kazuki Nakajima, care s-a instalat pe prima pozitie in fata lui Webber, Vettel si Trulli.

MASSA, DOAR LOCUL 11

Surprizele au continuat si in cea de-a doua parte a calificarilor, Felipe Massa ratand de putin promovarea in Q2.

Brazilianul avea nevoie de numai 0.023 secunde pentru a intra in Q3, iar contra-performanta sa vine in contextul in care Ferrari spera sa isi revina dupa un debut de sezon foarte slab.

Q2 nu a fost o sesiune productiva nici pentru BMW-Sauber, care s-au vazut eliminati cu ambii piloti: RobertKubica va pleca de pe 12, in timp ce Nick Heidfeld a stabilit doar al 15-lea timp. Intre cei doi s-au intercalat Heikki Kovalainen si Nelson Piquet Jr.

In acelasi timp, a doua parte a calificarilor a fost si cel mai relevant segment din punct de vedere al timpilor, iar Red Bull a demonstrat din nou ca este intr-o forma foarte buna. Webber a stabilit cel mai bun timp, iar Vettel s-a plasat pe locul 3, devansandu-i pe Barrichello (locul 4) si, mai ales, pe Button, care a stabilit doar al 8-lea timp, fiind chiar in perciol sa rateze promovarea in Q3.

Rezultatele complete ale calificarilor sunt disponibile aici.

Comentarii (12)

  • NeoGalaxy
    @Bravo
    Bravo Vettel :))))) Maine o sa fie o super cursa :)
    0 0
  • interviuri dupa cursa
    "I pt. MW: asa sa parut ca vei fi in pole, ce s-a intamplat? MW: nu stiu ce o facut Kimi, o dormit sau o baut vodka"
    0 0
  • ...
    bv vettel..pacat de massa..putea sa intre in q3..mai avea un tur la dispozitie...si kimi...slabutz...sa speram k maine va fii o cursa faina..si o prezenta ferrari in puncte.
    0 0
  • @alecstm
    intr-adevar foarte interesante optiunile 8-|.Kimi a trebuit sa incetineasca in turul sau rapid pentru a nu-l obstructiona pe vettel.stii,asa fac adevaratii campioni ;) GO Kimi!
    0 0
  • @Alexandra1710
    Mark Webber: "Kimi couldn't have done a better job of distracting me. He was right on the racing line, on the most important lap of qualifying and it ruined my rhythm."
    0 0
  • Kimi was, I don't know, drinking some vodka or dreaming or something...
    Incredibil...cred ca a depasit putin masura Webber!
    0 0
  • @webber
    mda...campionul webber...ia zi mama ce ai realizat tu in cariera ta?ha?aaaa...nimic deci.am inteles...8-|
    0 0
  • platinum, gold, silver???????????????
    Este cineva care realizeaza de ce la platinum sunt echipe de genul McLaren sau BMW? Inteleg ca sunt echipe de traditie dar anul asta stau degeaba acolo... Red Bull trebuie mutata la platinum si McLaren, BMW care este pe locul 8 chiar mutata la silver, este cam ciudata aceasta clasificare. Ferrari pe locul 4 la platinum de ce nu este la gold???
    0 0
  • @Alexandra1710
    ghilimele de obicei se pun la inceputul unui citat. casca ochii !
    0 0
  • NeoGalaxy
    @baronu_albastru
    Este chiar asa de greu de inteles ca aceste echipe isi vor schimba grupele in care intra, anul viitor mai ales pe baza rezultatelor de anul acesta? S-a mai explicat de 100000 de orica doar Brawn GP a fost mai speciala deoarece este o echipa noua. Restul isi vor schimba locul anul viitor. Sper ca s-a rezolvat si aceasta problema. Adminii au spus deja de 1000000 ori exact acelasi lucru.
    0 0
  • @neogalaxy
    probabil ai dreptate si tu si adminii, dar nu crezi ca nu mai e deloc interesant acest concurs? Tot ce ai de facut este sa alegi Brawn la platinum si Red Bull la gold si ai maxim de puncte, daca arunci o privire inapoi ai sa vezi ca rar ratezi ceva daca alegi asa. Conteaza numai punctele pe care le acumulezi pana la cursa, altfel toti la fel, numai este vorba de inspiratie.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @baronu_albastru
    Pai si cursele sunt cam la fel, sansele de castig sunt tot de partea Brawn si Red Bull, restul... ma rog... este discutabil :) Concursul nu are cu ce sa fie facut mai interesant, nici cursele :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru