Vettel refuză să comenteze ordinele de echipă de la Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 27.07.2010
Sebastian Vettel a refuzat să comenteze modul în care Fernando Alonso a câştigat Marele Premiu al Germaniei în faţa lui Felipe Massa.

Sebastian Vettel a terminat pe locul trei cursa de la Hockenheim, în spatele celor doi piloţi ai Scuderiei Ferrari.

Pilotul echipei Red Bull a mărturisit la sfârşitul cursei că nu a văzut manevra prin care Fernando Alonso la trecut în fruntea cursei în detrimentul lui Felipe Massa, însă a admis că a aflat imediat de controversele privind ordinele de echipa dictate de la boxe.

Totuşi, Vettel a refuzat să comenteze incidentul când a fost întrebat ce decizie ar trebui să adopte FIA în acest caz.

"Nu pot şi nu vreau să fac niciun comentariu. Ne-am concentrat pe noi înşine şi până la urmă locul trei este destul de satisfăcător. Iar cei care au fost în faţa noastră sunt încă în spate în clasament", a declarat germanul în cadrul unui amplu interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Cu toate acestea, Vettel consideră că o echipă trebuie să-şi trateze ambii piloţi în acelaşi mod, întrucât crede că titlul constructorilor este la fel de important ca cel al piloţilor.

"În mod normal, ca echipă, întotdeauna încerci să aduce cele două monoposturi cât mai sus posibil.

Cert este ca în Formula 1 există două titluri: cel al piloţilor şi cel al constructorilor. Iar titlul constructorilor este cel puţin la fel de important că titlul piloţilor. Aşa că interesul echipei este să aibă grijă de cei doi piloţi în acelaşi mod", a mai precizat el.

Pe de altă parte, germanul a admis că scandalul izbucnit la Hockenheim ajuta Red Bull Racing să nu mai fie în lumina reflectoarelor, aşa cum s-a întâmplat după cursele din Turcia şi Marea Britanie.

"Până la urma nu-mi pasă de celelate echipe. Se vor ocupa alţii de asta. Trebuie să ne concentrăm pe noi, mai ales că am avut şi noi problemele noastre în acest an din diverse motive. Este bine ca de data aceasta nu mai suntem în lumina reflectoarelor", a încheiat germanul.

Via | Formula1.com

Comentarii (2)

  • Sa moara si cea a vecinului. Ca doar suntem oameni.
    13 4
  • Incepe sa se maturizeze... Isi da seama ca nici echipa RBR nu sta prea bine...
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru