Vettel: "Schumacher a fost sursa mea de inspiraţie"

de Daniel Popescu
Marti, 27.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel afirmă că Michael Schumacher a fost sursă lui de inspiraţie la începutul carierei şi admite că trebuie să-şi stabilească permanent noi obiective pentru a putea rămâne motivat.

Esential 3 titluri mondiale consecutive a cucerit Vettel in Formula 1
Prietenia dintre Sebastian Vettel şi Michael Schumacher este cunoscută încă din perioada de juniorat a actualului pilot Red Bull Racing, care la vremea respectivă obişnuia să primească trofeele câştigate chiar din mâinile septuplului campion mondial.

Prin urmare, nu este o surpriză că Vettel îl consideră pe conaţionalul său sursa de inspiraţie pentru cariera în motorsport.

"Schumacher a fost o adevărată sursă de inspiraţie pentru mine. Cred că este foarte important că am avut un model după care să mă ghidez când eram mic. Schumacher a setat nişte idealuri pentru mine, speram că într-o bună zi să pot pilota un monopost ca al lui în Formula 1. Acesta a fost marele meu vis, iar Schumacher mi-a arătat cum pot atinge acest vis", a declarat germanul în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost prezentat drept noua imagine a brandului de îngrijire personală Braun.

Schumacher a fost o adevărată sursă de inspiraţie pentru mine.

Cred că este foarte important că am avut un model după care să mă ghidez când eram mic.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Vettel afirmă însă că unul dintre principalele ingrediente pentru a avea succes în lumea sporturilor cu motor este să-ţi placă ceea ce faci.

"E nevoie de paşi mici pentru a ajunge sus. Le sugerez tinerilor piloţi să aibă răbdare şi să rămână sinceri cu ei înşişi. Cred că trebuie să fii cumva obsedat de pilotaj, dar într-un sens pozitiv. Trebuie să crezi în tine, însă până la urmă cel mai important este să iubeşti ceea ce faci. Poţi forţa multe lucruri în viaţă, dar nu poţi forţa bucuria", a adăugat el.

Vettel a cucerit deja trei titluri mondiale în Formula 1 şi se îndreaptă cu paşi siguri spre al patrulea trofeu consecutiv în urma victoriei obţinute duminică la Spa-Francorchamps. Într-o asemenea situaţie, păstrarea motivaţiei este esenţială pentru a rămâne în formă, însă germanul are o soluţie simplă în acest sens.

"Deşi uneori este foarte greu, cel mai important este să crezi şi să lupţi pentru visul tău.

Cu cât munceşti mai mult, cu atât este mai dulce gustul victoriei când o obţii. Pe de altă parte, e bine să-ţi reînnoieşti visurile şi să găseşti întotdeauna lucruri noi care să te motiveze, altfel rişti să te simţi gol pe dinăuntru", a încheiat el. 

Comentarii (1)

  • Frumos din partea lui sa afirme asta si cu siguranta nu este singurul care l-a avut pe MSC ca reper.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru