Vettel şi Alonso se gândesc la provocările ploii din cursa de la Interlagos

de Daniel Popescu
Sambata, 24.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel şi Fernando Alonso admit că trebuie să se gândească ce setări vor utiliza în calificările de la Interlagos în condiţiile în care cursa va avea loc aproape sigur pe ploaie.

Regulamentul Formulei 1 interzice schimbarea setărilor monoposturilor între calificări şi cursa, iar acest lucru va reprezenta o adevărată provocare pentru Sebastian Vettel şi Fernando Alonso, cei doi piloţi care lupta pentru titlul mondial.

Calificările vor avea loc pe un circuit uscat la temperaturi de circa 33 de grade, în timp ce duminică va ploua toată ziua, iar temperatura maximă va fi de numai 22 de grade.

Vettel admite că este preocupat de subiect, dar crede că situaţia va fi complicată doar în cazul în care duminică va ploua torenţial.

"În prezent nu prea mai avem setări de ploaie. Sunt câteva lucruri pe care vrei să le schimbi dacă plouă torenţial, dar dacă nu plouă atât de tare trebui doar să punem pneurile de ploaie. Am avut o zi bună (n.r - în antrenamentele de vineri) şi la final am avut un stint lung decent", a declarat pilotul echipei Red Bull pentru SkySports.

Urmareste Automarket
În schimb, Alonso a admis că setările pentru cursa pe ploaie ar putea fi mai importante decât cele adoptate pentru calificări, mai ales în contextul mizei reprezentată de luptă pentru titlul mondial.

"Nu am găsit încă stabilitatea ideală a monopostului, aşa că mai avem mult de muncă cu inginerii.

Predicţiile meteo sunt foarte diferite pentru sâmbătă şi duminică, iar acesta este încă un motiv să ne concentrăm pe cea mai bună alegere când vine vorba de pregătirea monopostului pentru calificări, dar mai ales pentru cursă. Ştim că trebuie să câştigăm cu 14 puncte mai mult decât Vettel pentru titlu şi să nu pierdem acelaşi număr de puncte în faţa lui McLaren pentru a rămâne pe doi la constructori. Obiectivele noastre sunt clare, dar şi dificil de atins", a precizat spaniolul.

Citeşte aici previziunile pentru calificări şi cursa pe baza rezultatelor din antrenamente.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru