Vettel: "Strategia Ferrari de la Spa nu a fost deloc riscantă"

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel insistă că strategia cu o singură oprire la boxe adoptată în Marele Premiu al Belgiei nu a fost deloc riscantă şi că ar trebui să existe indicii că pneurile urmează să explodeze.

Strategia noastră nu a fost niciodată riscantă, în niciun moment. Echipa nu este de vină.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Sebastian Vettel a suferit o explozie la pneul dreapta-spate în penultimul tur al Marelui Premiu al Belgiei în urma căreia a ratat podiumul, iar Pirelli a insistat că problema a apărut ca urmare a uzurii excesive.

Vettel a utilizat setul respectiv de pneuri medium între tururile 14 şi 43 pe baza unei strategii cu o singură oprire la boxe, în timp ce toate celelalte echipe au mizat pe strategii cu două sau trei opriri. Cauzele exacte ale exploziei rămân învăluite în mister, însă Vettel insistă că strategia adoptată de Ferrari nu a fost deloc riscantă.

"Eu şi echipa am decis împreună strategia. Sprijin echipa, iar echipa mă sprijină pe mine. Strategia noastră nu a fost niciodată riscantă, în niciun moment. Echipa nu este de vină", a declarat cvadruplul campion mondial pe site-ul său oficial.

Am meritat să terminăm pe podium, dar aşa sunt cursele.

Totuşi, este altceva să nu termini o cursă din cauza a ceea ce s-a întâmplat.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
De asemenea, Vettel consideră că nu este normal ca un pneu să explodeze fără să existe indicii preliminare cu privire la uzura acestuia şi solicită clarificări din partea producătorului italian.

"Am meritat să terminăm pe podium, dar aşa sunt cursele. Totuşi, este altceva să nu termini o cursă din cauza a ceea ce s-a întâmplat. Trebuie să vorbim unii cu alţii pentru că nu se poate întâmpla fără un preaviz", a adăugat el.

Pirelli analizează în prezent cauzele care au condus la explozia pneului şi va oferi primele concluzii până la sfârşitul acestei săptămâni.

Via Sebastian Vettel

Comentarii (4)

  • GrosJan
    operatia reusita, pacientul mort.
    9 1
  • Altii au pierdut titluri cand au avut explozii de pneuri noi si astia fac atata tam-tam mai ales ca au ales si o strategie riscanta chiar daca poate nu asta a fost cauza. La monaco hamilton a pierdut cursa din cauza unor erori de calcul si nu s-a vaitat atat, uite ca si vettel plateste locul 2 castigat nesperat acolo. Asa e in tenis.
    12 8
  • @McLaren_Honda - atunci (la Monaco) Fetitza (Vettel) se bucura la maxim de locul ocupat chiar spunea ca e un loc muncit!
    3 10
  • @McLaren_Honda: Ferrari a recunoscut ca a riscat pozitia cu strategia, dar nu asta este problema ci siguranta cauciucului, in conditiile in care pocneste din senin. Rosberg in antrenamente la fel a patit. Vettel si Ferrari au fost acuzati de Pirelli ca au folosit in exces cauciucul si acesta este motivul exploziei ceea ce nu este sustinut de circumstante. De aici scandalul, practic pentru securitate si siguranta anvelopei si nu neaparat pentru pozitie care este riscul fiecarei curse.
    18 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru