Vettel: "Strategiile nu vor decide rezultatul în India"

de Daniel Popescu
Sambata, 26.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că strategia opusă aleasă de Mark Webber în calificări nu va avea un impact real asupra rezultatelor din cursa din India.

Esential 3 este numarul pole position-urilor consecutive obtinute de Vettel in India
Sebastian Vettel a obţinut sâmbătă pole position-ul pentru Marele Premiu al Indiei după o performanţă impresionantă în calificări, când a fost cu peste şapte zecimi de secundă mai rapid decât rivalii de la Mercedes.

Singurul semn de întrebare planează însă asupra strategiei lui Mark Webber, care va pleca de pe locul patru cu pneuri de compoziţie medium. Teoretic, acest lucru l-ar putea avantaja pe australianul să recupereze teren în faţa lui Vettel, însă germanul nu crede în această ipoteză.

Strategia nu ar trebui să determine prea mult rezultatul.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
"Noi am decis să mergem pe strategia pe care am ales-o (n.r - cu pneuri soft), iar Webber a decis pentru strategia opusă. Vom afla mâine care a fost strategia mai bună, dar cursa este lungă şi este timp suficient pentru a recupera.
Strategia nu ar trebui să determine prea mult rezultatul. Avem un ritm bun, iar monopostul se comportă bine aici, aşa că vom vedea ce putem face"
, a declarat el la conferinţa de presă de după calificări.

La rândul său, Webber este mulţumit de performanţa obţinută pe pneuri medium, însă admite că şansele de a obţine un avantaj datorită strategiei sunt de 50%.

"Sincer să fiu, nu a fost o sesiune de calificări prea rea. Probabil că un loc în prima linie a grilei nu ar fi fost posibil. Am avut un plan să utilizăm pneuri medium în Q3 şi am obţinut tot ce este mai bun din ele. Vom avea un start diferit de cursă comparativ cu cei cu pneuri soft, dar va trebui să pun şi eu acel pneu la un moment dat. Avem şanse 50%", a precizat el.

Comentarii (6)

  • pablo256r
    Ba da! Strategia inversa poate fi determinanta. Nu va fi totuna cand vei avea pneurile soft pe monopost. Sa nu mai vorbim despre posibilitatea ca cei care pornesc cu soft sa fie blocati in trafic de cei care au pornit pe medium in cursa si vor iesi la primul schimb mult mai tarziu. Daca asta se va intimpla pentru 7-8 ture poate influenta fundamental rezultatul final.
    11 5
  • La ce ritm de cursa are monopostul lui Newey, nimeni nu mai are sanse la victorie.
    15 7
  • pare sigur pe el,dar au fost probleme cu pneurile soft in calificari
    6 3
  • malasorte
    deja se crede solomon...pacat ca de sarbatori se mananca porc si nu Vittel
    11 9
  • ce mai comenteaza fraierii
    1 1
  • Vettel nu are ”nicio vina” ca a ajuns in echipa lui Newey!!! E usor sa faci pe inteleptul (Solomon) daca esti bazat... daca ar fi fost la Ferrari, Mercedes sau McLaren nu ar fi facut nimic in plus comparativ cu Alonso sau Hamilton...

    PS In 1992 Williams domina campionatul in maniera RedBull de azi! Nigel Mansell a castigat 9 curse si a plecat de 14 ori din pole in conditiile in care pe pista se afla si Ayrton Senna! De ce nu spune oare Gerhard Berger, coechipierul brazilianului, ca atunci Nigel Mansell era de departe cel mai bun pilot!?(asa cum a afirmat recent despre Vettel)
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru