Vettel, surprins de viteza demonstrată de Mercedes în calificări

de Daniel Popescu
Sambata, 11.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel nu se aştepta să fie cu o secundă mai lent în calificări comparativ cu piloţii Mercedes, în timp ce Kimi Raikkonen este dezamăgit de locul şase ocupat pe grila de start.

Esential 0.905 secunde a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Sebastian Vettel in calificari
Mercedes a monopolizat prima linie a grilei de start pentru Marele Premiu al Chinei prin Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, care au fost despărţiţi de numai 0.042 secunde, în timp ce Ferrari a fost la aproape o secundă în spate prin Sebastian Vettel.

▶ Cronică: Hamilton l-a învins la limită pe Rosberg în calificările din China

Chiar dacă şi-a îndeplinit obiectivul de a ocupa locul trei, germanul a admis că nu se aştepta ca rivalii de la Mercedes să fie atât de rapizi, însă sugerează că va încerca să-i atace în primul viraj al cursei.

"Sunt mulţumit, am avut o strategie diferită şi am ieşit pe circuit cu pneuri uzate o singură dată. Cei de la Mercedes au fost mai rapizi decât ne aşteptam, iar locul trei este cel mai bun pe care îl puteam aştepta. Sper ca mâine să fie o luptă mai echilibrată, iar drumul până în primul viraj nu este prea lung.

Este un circuit unde pneurile sunt importante", a declarat el.

Ferrari a demonstrat în antrenamente că gestionează mai bine pneurile, în special pe cele de compoziţie medium, însă în cursa vor fi utilizate preponderent cauciucurile soft, cu care Mercedes au un avans considerabil.

▶ Analiză: Ferrari, şanse mici să lupte cu Mercedes pentru victorie în China

Dintr-un motiv sau altul, monopostul a fost foarte alunecos în primele două viraje.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
La rândul său, Kimi Raikkonen a dezvăluit că un comportament bizar al monopostului în primele două viraje i-au ruinat turul rapid, motiv pentru care s-a poziţionat doar pe locul al şaselea al grilei de start.

"A fost un tur slab cu ultimul set de pneuri. Dintr-un motiv sau altul, monopostul a fost foarte alunecos în primele două viraje. Timpul pe tur fusese deja ruinat în acel moment, aşa că am încercat să dau tot ce am mai bun. Sunt dezamăgit de locul pe care am terminat", a explicat finlandezul.

Marele Premiu al Chinei va avea loc duminică cu începere de la ora 09:00, ora României, şi va putea fi urmărit pe postul de televiziune Dolce Sport. 

▶ Formula 1 în 2015.

La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (16)

  • Mercedes
    Surprins? Se astepta sa fie ca in Malaezia? Sa fie bucuros daca pupa podiumul.
    14 27
  • Ha,ha,ha...
    Ar trebuii sa fie surprinsi de cat de lenti sunt ei fata de Mercedes,nu ca sunt aia mai rapizi !?Stiam cu totii ca cei de la Mercedes au cel mai rapid monopost,si ma tem ca vor devenii si mai rapizi.In schimb sper ca Ferrari sa nu aduca "imbunatatiri"ca in anii trecuti,cand mai mult le-au scazut performanta in loc sa-i apropie de lider(i) !!!
    11 15
  • mobius
    Cam lipsit de modestie. Oare succesul l-a rupt de realitate?
    8 18
  • Anul asta Vettel trebuie sa fie multumit cu locul 3.Daca mai invinge in sezonul asta va fi extraordinar,daca nu la anul ar trebui sa aiba pretentii la fiecare cursa!Forza Vettel!
    10 16
  • slashdot
    cu Raikkonen in echipa chiat si Alonso parea bun...
    0 6
  • querty
    Alonso s-a "multumit" de 3 ori cu locul 2 la Ferrari. De ce sa se multumeasca Vetel cu locul 3? Ca masina are de locul 2.
    2 2
  • Bafta Vettel pe maine!!
    18 6
  • Unde sunt aia care spuneau ca Kimi din cauza lui Alonso nu merge el bine si il saboteaza echipa. Sa inteleg ca si acum il saboteaza ?
    0 5
  • Au fost pusi la locul lor Vitzelul si Vodkanen!!! Asa, la o secunda de lideri. Acolo le e locul pe locul 2, primii loseri.
    Ce obraznici au devenit Vitzelul si cu Allison. Sa isi vada ei lungul nasului pentru ca mereu au inceput bine si pe parcurs Ferrari nu a tinut pasul cu dezvoltarea raportat la rivali. Mercedes s-a distantat, Williams s-a apropiat, Mclaren vine tare din urma. Au fost la doar +0.2 de a iesi din Q1, dupa ce in ultimele curse au fost la distante mult mai mari de +0.2. Urmatorul pas, sa treaca peste Force India si sa se apropie de grupul Lotus, Sauber, Torro Rosso.
    10 26
  • Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia.

    Forza Ferrari !!!
    17 3
  • Maine o noua victorie Lewis! Sper sa dorm bine la cursa si sa fiu trezit de imnul GB
    3 2
  • Mercedes sunt in fata si nimeni, nici chiar Vettel n-ar trebui sa fie surprinsi. Cu floarea primita de la Mercedes cadou, in Malaezia, nu vine primavara la Maranello.
    4 9
  • F1 Vision
    Nimeni n-ar trebui sa fie "surprins" dar, in cursa treaba poate sa fie cu totul alta. Cei de la Ferrari au cate un set nou din ambele tipuri de pneu, iar pe cel mediu, au mers 19 tururi, ceea ce poate sa-i ajute pe final. Cat de mult, vedem maine, evident.
    13 1
  • Mclada a venit foaret tare dar pe mansalier,in schimb ceva nui in regula la mercedes sant foarte rapizi pe un tur dar an cursa au ritmul lu ferrari poate au lucrat ceva la scurgerea combustibilului ,au prea mare putere fata de curse,...forza ferrari
    2 2
  • nu se poate vorbi numai de cauciucuri si franele sunt foarte solicitate.chiar daca castiga mertu sau oricare alta echipa mi-ar place sa vad o cursa muncita, nu o fuga de restu lumii.
    2 0
  • Mercedes sunt singurii care in Q1 n-au folosit pneuri soft. Deci au cel putin un set nou la dispozitie.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru