Vettel susţine că nu domină la fel de puternic Formula 1 precum Schumacher

de Daniel Popescu
Joi, 10.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că dominaţia sa asupra Formulei 1 este mai puţin impresionantă decât cea a lui Michael Schumacher.

Lewis Hamilton a afirmat recent că evoluţiile lui Sebastian Vettel din ultimii patru ani îi aduc aminte de dominaţia lui Michael Schumacher în Formula 1.

Reacţia pilotului Red Bull Racing nu s-a lăsat prea mult timp aşteptată, iar germanul consideră că cele două perioade de dominaţie nu sunt comparabile. Chiar dacă şi el câştigă curse într-o manieră dezarmantă, Vettel afirmă că avansul său în timpul unui Mare Premiu este semnificativ mai mic decât cel de care se bucura Schumacher.

"Este foarte diferit. A existat o cursă în Singapore care a reprezentat o excepţie, dar dacă luăm în calcul Coreea de Sud diferenţa a fost de trei până la zece secunde pentru întreaga cursă. Dacă ne uităm la ce se întâmpla acum zece ani, diferenţa era de 30 până la 60 de secunde, ceea ce reprezintă o diferenţă majoră", a declarat el.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Vettel a admis că ar fi încântat să câştige titlul mondial în cursa de la Suzuka, însă susţine că nu este foarte preocupat de acest subiect.

"Evident, s-ar putea întâmpla, dar nu depinde numai de noi.

Noi vom încerca să ne facem treaba, iar apoi vom vedea ce se întâmpla. Ar fi foarte special să facem asta aici. Este un circuit fantastic şi unul dintre circuitele pe care îl îndrăgesc cel mai mult. Dar obiectivul nostru este doar să câştigăm titlul, nu să-l obţinem într-o anumită cursa", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (6)

  • si foarte corect sustine, cu toate si MSC avea masina buna am vazut multe dueluri roata la roata.

    Cred ca nu degeaba toti pilotii de top din F1 striga intr-un glas ca nu se intrec cu Vettel ci cu Newey. a facut o capodopera , un bolid din alta liga.

    P.S. dar sunt sigur ca orice echipa are scheletele ei in dulap.
    19 6
  • Marea greseala a lui Newey a fost Williams-ul lui Senna. Pentru ca Hill aproape dominase sfarsitul de sezon, castigand 4 dn ultimele 6 curse. I-au trebuit insa 2 ani ca sa construiasca o masina campioana pentru Williams, a castigat cu McLaren, si de 4-5 a "pictat" masina Red Bull PERFECTA! Concluzia (personala) este : pune un pilot bun (nu stralucit) in masina lui Newey si are un titlu (sau mai multe) asigurat.
    12 6
  • O sa dureze la nesfarsit? Nu.Dar fanii lui Vettel se simt bine acum , asa cum se simteau si fanii lui Schumi(nu ma numaram printre ei) in perioada lui de glorie,invincibili si restul sufereau dar roata se-nvarte si probabil ca vor mai castiga si ceilalti campionate.PROBABIL
    7 2
  • @ally_great
    "Concluzia (personala) este : pune un pilot bun (nu stralucit) in masina lui Newey si are un titlu (sau mai multe) asigurat."
    Kimi?
    3 4
  • GrosJan
    Eu am mai spus ca atunci cand Schumacher avea masina facea un galop de sanatate, scapa mult in fata. Uite ca si Vettel zice la fel.
    3 0
  • GrosJan
    Va mai trece ceva vreme pana vor intelege oamenii ce pilot de ce calibru a fost Schumacher in F1. Cu toate ca la o prima vedere ultimii 3 ani apar ca o pata neagra pe cariera sa, vor intelege oamenii in cele din urma ca sunt de fapt o reconfirmare a valorii sale.

    Sa apari la 40+ de ani, dupa ani de pauza si sa reusesti in dese randuri sa fi mai rapid decat un coechipier foarte valoros (cel putin la fel de bun ca Hamilton) .... plus un pole la Monaco. Asta in conditiile in care masina nu a fost nici in primele 3 de pe grila.

    Da, punctele au fost cam putine (raportat la asteptari) si gafe au fost destule. Dar eu ma refer la viteza. Comparati asta cu situatia obisnuita in care revine un pilot batran si abia daca se apropie la 2 sec de coechipier. Asta daca reuseste sa ramana pe circuit. Intrebati-l pe Mansell ....
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru