Vettel va pleca din pole position în Marele Premiu al Turciei!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 07.05.2011
Sebastian Vettel va pleca din pole position în cursa de la Istanbul şi va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său de la Red Bull, Mark Webber.

Red Bull Racing a demonstrat că deţine în continuare cel mai bun monopost din Formula 1, după ce austriecii au monopolizat prima linie a grilei de start din cadrul Marelui Premiu al Turciei prin Sebastian Vettel şi Mark Webber.

Cronometrat cu 1:25.049, campionul mondial a fost cu patru zecimi mai rapid decât coechipierul său şi, la fel ca şi acesta din urmă, a salvat un set de pneuri după ce a renunţat să mai iasă pe circuit în a doua parte din Q3. Acest lucru reprezintă încă o dovadă că Red Bull se aştepta ca niciunul dintre rivali să nu fie capabil să-i detroneze pe cei doi. In plus, Vettel rămâne astfel singurul pilot care a plecat din pole position în sezonul 2011 al Formulei 1.

Mercedes GP a confirmat progresele arătate anterior în antrenamente, iar Nico Rosberg va pleca de pe locul trei al grilei de start, în timp ce Michael Schumacher a avut o evoluţie mai modestă şi va pleca doar de pe opt.

Fernando Alonso nu a reuşit mai mult de un loc cinci la volanul monopostului Ferrari şi s-a intercalat între cei doi piloţi ai echipei McLaren, Lewis Hamilton (locul 4) şi Jenson Button (locul 6).

Renault vă pleca de pe locurile 7 şi 9 prin Vitaly Petrov şi Nick Heidfeld, în timp ce Felipe Massa nu a efectuat niciun tur în Q3 şi va lua startul de pe 10.

Williams continuă parcursul dezamăgitor din acest debut de sezon după ce Rubens Barrichello şi Pastor Maldonado s-au calificat doar pe locurile 11 şi, respectiv, 14, iar între cei doi s-au intercalat  piloţii echipei Force India, Adrian Sutil şi Paul di Resta. Sergio Perez a obţinut locul 15 pentru Sauber, în timp ce Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari vor pleca de pe 16 şi, respectiv, 17. 

Team Lotus nu a reuşit nici de această dată să pătrundă în Q2, astfel încât Heikki Kovalainen şi Jarno Trulli vor lua startul de pe locurile 18 şi 19. Jerome D'Ambrosio a stabilit al 20-lea timp, însă va pleca ultimul ca urmare a penalizării de cinci poziţii dicutate de comisarii de cursă pentru nerespectarea unui steag galben în antrenamente. Hispania Racing a reuşit în premieră să învingă Virgin Racing în calificări după ce Vitantonio Liuzzi s-a poziţionat în faţa lui Timo Glock.

Kamui Kobayashi nu a efectuat niciun tur cronometrat în Q1 din cauza unor defecţiuni tehnice şi nu a mai putut reveni pe traseu în timp util.

Teoretic, pilotul echipei Sauber nu are dreptul de a participa în cursă, însă este foarte posibil să primească acceptul comisarilor de cursă pe baza timpilor realizaţi în antrenamente.

Turcia - Rezultate calificări

Marele Premiu al Turciei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Comentarii (37)

  • simona
    Vettel
    Vettel = THE BEST !
    22 12
  • ctlnmihai
    Vettel va pleca din pole position în Marele Premiu al Turciei!
    Red Bull confirmă faptul că este cel mai bun monopost de pe grilă la ora actuală,Mercedes revine în luptă ,Mclaren într-un ușor regres față de primele 2 curse dar e și firesc fiind singura echipă care n-a adus update-uri majore la această cursă și Ferrari o echipă care nu trebuie neglijată nici când merge prost .O mențiune specială pentru Webber care pentru prima dată în acest sezon este mai aproape de Vettel..Datorită poziționării piloților pe grila de start și datorită diferitelor strategii care vor fi adoptate de echipele fruntașe ,mâine vom avea o cursă interesantă ,cred eu..
    16 7
  • Compozitia pneurilor din Q3 ?
    Ce compozitie de pneuri au folosit pilotii in turul final din Q3 (nu stiu daca Massa a fost cronometrat in Q3) ?
    5 3
  • salutare
    esti pe langa Mihai,Mclaren a adus niste update-uri la aripa spate si evacuare,dar nu sunt toate updateurile pe care spera Button sa le aibe pe masina.
    Cat despre Vettel si pole este fantastic si uitandu-ma spre cursa ni-e groaza ce se va putea intampla,mai ales ca Redbull au si un set nou de soft gata de cursa!
    Afost batut timpul de pole al lui Montoya :(
    11 5
  • mda
    ...toamna se numara bobocii.......... maine mizez pe mercedes si pe webber
    3 13
  • Q3
    Nu inteleg de ce MercedesGP a asteptat ultima min in Q3?... MSchumacher cu toate ca de fiecare data in teste se arata fruntas oricum dezamageste total in calificari...
    2 11
  • ctlnmihai
    mad79
    Am spus update-uri majore...Oricum mie nu mi se pare c-au înfluențat în mod pozitiv evoluția monopotului Mclaren..Chiar și Whitmarsh a declarat că ,pentru acest mare premiu ,Mclaren au venit cu update-uri minore spre deosebire de celelalte echipe..
    6 6
  • iar vettel...
    sincer, m am saturat de pustiul asta arogant. chiar asa de mare diferenta intre red bull si restul echipelor...? de i bate asta de i asculta cu urechea in fiecare cursa pe toti?

    ferrari mediocra in continuare..
    3 13
  • ctlnmihai
    MR.F1
    Din cât am citit aici Ferrari,Mclaren și Mercedes au ales strategii diferite pentru fiecare din piloții lor..Poate Schumacher a preferat o altă strategie...
    3 6
  • calificari
    Red Bull au un monopost mult mai rapid in calificari. De asteptat pole-ul lui Vettel, Webber la fel. Rosberg confirma evolutia Mercedes si va fi varful de lance al echipei. Ferrari s-au mai apropiat, de la 1,2-1,4, fata de Red Bull, la 0,8-0,9, este corecta estimarea lui Alonso care spunea ca nu e o "revolutie" ci mai degraba un upgrade care aduce un castig de cateva zecimi/sec. Alonso a "scos" tot ce se putea asa ca locul 5 este satisfacator. Massa lent pe componenta dura, a trebuit sa foloseasca softuri in Q1. Posibil din aceasta cauza a preferat sa nu iasa in Q3. Nu cred ca se califica mai sus de 7-8. Michael cred ca putea mai mult, nu i-o fi iesit turul rapid. Strategia Mercedes, cu o singura iesire in Q3 pare a fi una care sa le permita un rand de pneuri proaspete in cursa. Cursa va fi interesanta, si daca vor cadea cateva picaturi de ploaie...Ii doresc un start reusit lui Alonso maine.Bafta!
    11 4
  • @MR.F1
    Mercedes au ales deliberat o strategie cu o singura intrare in Q3, tocmai pentru a-si pastra un set de pneuri soft proaspete pentru cursa. Este strategia cu care a castigat Hamilton in China.
    8 2
  • in Q3
    Toti au folosit pneuri option(soft). Exceptie Massa.
    4 1
  • Cristi Gheorghe
    Rosberg
    Cat timp trebuie Rosberg sa il mai bata pe Schumacher (cu o masina facuta pentru Schumacher) pentru ca cei de la Mercedes sa se axeze mai mult pe el? Azi a fost o secunda diferenta intre ei la naiba. Ce scuza mai gaseste mosulica Schumacher de data asta?
    12 23
  • tlnmihai
    Cristi Gheorghe
    Scuza vârstei...e destul că poate să concureze și la vârsta asta .. e destul c-a revenit...Putea să stea liniștit acasă și să trăiască din dobândă..Dar nu ,el a preferat să se întoarcă în F 1..
    14 7
  • Vet
    Vettel fantastic. Red Bull de neatins.
    14 1
  • @Cristi Gheorghe
    "Mosulica" are 7 titluri si Mercedes nu are decat de castigat sa-l aiba alaturi.
    15 4
  • Joaca tare Vettel. Uitati-va aici, asta este timpul de batut, eu ma duc sa iau o bere, ca sunt sigur ca nu veti reusi .... Va face anul acesta ce ar fi trebuit sa faca si anul trecut - sa omoare campionatul. Nu de alta, dar sa nu-si mai faca unii impresii cum ca valoarea si nu norocul chior ii mentine in lupta pana la final. Echipele momentului ar fi RBR, Mercedes si McLaren, dar nu trebuie neglijat nici faptul ca au piloti care sunt pe val, precum Rosberg, Hamilton si Button. Sa mai zic ceva si de Alonso? Nu, ca nici de Kova n-am zis nimic ...
    7 12
  • Ingrijorare mare
    Comentatorul transmisiei este mare admirator al lui Jaques Villeneuve la fal ca si Miki Alexandrescu. Bate campii in materie de istorie a recordurilor in formula 1... Nu stie deosebirea si nu o exprima intre supravirare si sub virare... Foloseste doar cuvintele pentru ca suna bine...
    Mi-e dor de Miki Alexandrescu. Vai ce ma distram cu gasca la comentariile lui era un incompetent sincer, candid...
    11 12
  • Doar Red Bull vedem in calea ochilor.
    Schumacher pe 8? Dupa primele viraje ale cursei va ajunge in primii 4 :))
    In rest ce mai avem de comentat?:)) Red Bull in ultima vreme ne inchide gura! No comment!
    Pacat de Ferrari ca nu-si revin, la fel si de McLaren... Mercedes Gp peste vreo 2 mari premii cred ca va putea produce surpriza de a invinge Red Bull. Au recuperat foarte mult, iar in curand vor recupera totul. Dar Rosberg cred ca se va putea bucura mai mult de monopost, Schumacher e in spate, poate se va salva in cursa.
    Maine nu cred ca va fi spectacol, ci dubla pentru Red Bull, iar pe 3 va veni Alonso sau unul dintre pilotii McLaren. As paria pe Alonso si setea lui de victorie, de succes, dar masina nu il ajuta deloc. In continuare, RUSINE FERRARI! Atata tam-tam pentru nimic.
    14 5
  • Fernando
    Priviti-l maine pe Alonso. O sa aveti o mica surpriza:)..unii o sa-si muste degetele. Forza Ferrari!!
    14 11
  • ctlnmihai
    @maryo, daca Massa ar dat un tur in Q3, ai fi vazut ca setea lui Alo e in spatele lui Massa. Si-a cam luat-o in cap Massa in ultimul timp..... Voi reveni maine sa-ti amintesc faptul ca te-am avertizat ca nu va face Alo nicio branza, cu toate ca este la o echipa cu pretentii si care investeste enorm in ideile de "dezvoltator de monoposturi" ale lui Alonso. Mai bine mergeau pe mana lui Massa din start. Va fi prea tarziu peste cateva curse.
    6 11
  • @ctlnmiha
    Esti varza:)..Massa e mult mai lent ca Alonso si iti trebuie ochelari de cal sa nu vezi asta.Sau sa fii fan Hamilton.
    13 12
  • ctlnmihai
    esti sfecla... Massa e in revenire de forma si se vede abia acum unde este Alo de fapt. Si da, sunt fan Hamilton, tipul ala care l-a batut pe Alonso al tau pe aceeasi masina si cu propriile setari si inca in anul de debut. Niciun campion nu a mai fost umilit asa .... ca dovada ca a fost un campion mai de conjunctura decat multi altii.
    11 9
  • ctlnmihai
    clonelor mele
    Dacă tot mă copiați , faceți un mișto plăcut ,că mi se duce dracului reputația pe aici
    9 8
  • iiiincredibili sunt astia de la RBR...
    ...da' chiar nu-i ajunge nimeni, frate?! Daca or sa continue tot asa, ar fi mare pacat ptr spectacolul din sezonul asta, o sa avem de urmarit cine iasa pe 2... Oricum, jos palaria ptr ei.
    Altfel, e clar ptr toata lumea se pare ca Mercedes au castigat mult in performanta in ultimele saptamani, McLaren sunt tot pe-acolo, in timp ce Ferrari... tot se chinuie, dar nu-s foarte departe.
    Eu sunt convins ca o sa avem spectacol maine, ROsberg sau Hamilton - e clar! - in cursa se pot bate cu Taurii rosii! Am un feeling ca o sa-l vedem pe podium pe Rosberg maine... Sper doar sa fie si Hamilton langa el! :D Bafta McLaren!
    8 4
  • ctImihai
    esti murat
    Varza murata..reciti aceleasi fituici. Cu ce l-a batut Ham pe Alonso? Cu toata echipa de partea lui la final de campionat au terminat cu acelasi nr de puncte. Vezi clasamentul in 2007! Anul trecut desi aveau masina mai buna ca Ferrari a terminat in tufe.Pe ce loc a terminat Ham in 2010? Maine sa vezi unde termina Ham si unde termina Alonso!
    9 3
  • @ctlnmihai
    fa-ti alt cont. Adminul (tehnic vorbind) nu-ti poate ingradi cu adevarat accesul la un nou cont. Nu exista securitate 100%, doar masuri de descurajare. Si ramai cu reputatia intacta.
    1 9
  • ctlnmihai
    esti o ceapa prajita
    Si e rasuflata povestea asta. S-a vazut cine pe cine sabota la McLaren in 2007. Chiar Alonso ducea mare munca de sabotare. Si vezi tu care este clasamentul din 2007. Conform regulamentului (cum altfel?) Hamilton e pe 2 iar Alonso e pe 3 !!!
    7 5
  • ctlnmihai
    NGK
    glumeam NGK..oricum nu se merită
    4 2
  • Vettel
    Felicitari Red Bull pentru performanta din calificari si bineinteles si celor de la Mercedes pentru progresul pe care l`au realizat.
    7 0
  • RED BULL
    In epoca in care aerodinamica este 85%, motor 10%, pilotul 5% Red Bull sunt cei mai buni datorita lui Adrian NEWEY cel mai bun inginer din F1 .....acest inginer a facut treaba buna la toate echipele la care a lucrat , McLaren, Williams, Jaguar si acum Red Bull.
    Asta este speculeaza regulamentul , duce la extrem aerodinamica , toata stima pentru cei de RED BULL
    7 1
  • Schizofrenie
    Senzational, minuat, cool... Sub mai multe ID-uri aceeasi persoana se insjura, se ataca, se lauda, se autopupincureste... Cu toate astea Alonso e bun. Iar Jeques Villneuve a fost o hahalera. Ferrari are obligatia aristocratica de a fi la nivelul propriei legende si va fi...
    5 3
  • Confuzie
    Pentru binele nostru, al fanilor sper ca nenea comentatoru' sa fi facut o confuzie intre Jaques si fanatasticul, minuatul Gilles, tatal lu' degeneratu... Totusi, domnu comentator a marturisit de mai multe ori ca ie iubitor al lu' Jaques al Miki alexandrescau, a lu' peste...
    Cel mai frumos monopost din istoria formulei 1 a fost Ferrari 312T si toate Ferrari-u-rile din gama 312T, finalul deceniului ;apte al secolului trecut.
    4 4
  • @Bishuc
    Ma baietule sau ce ii fi tu, cu cine vorbesti, comentezi fara folos, bun daca Florin Ion nu a fost azi la microfonul DigiSport nu inseamna ca totul e pe spatele lui Antal Putinica. Pana ti-ai facut cont veneai cu comentari utile acuma esti un zero si ne plictisesti lumea nu se mai oboseste sa iti raspunda.
    1 3
  • @RBRfans
    Nu face abuz de energizante. Mananca fructe proaspete
    4 0
  • hellboy
    Inca o data, masina RBR, fenomenala
    Chiar daca au mai pierdut din avantajul colosal care l-au avut la inceputul campionatului, masina RBR ramane cea mai competitiva de pe pista.
    Totusi , cred ca Alonso o sa aiba un rol important in cursa, precum si Button. Schumacher o sa mai urce cateva pozitii, mai ales daca, cursa se va desfasura pe ploaie.
    De dragul zilelor demult apuse, sper sa-l vad pe batranul lup pe podium, desii e greu de crezut.
    3 0
  • hellboy
    marius
    Daca tot te imprumuti de la 6000 la 10000 pentru a-ti lua o masina, de ce nu te imprumuti ''ceva'' mai mult si iti iei un focus rs?
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru