Vettel: "Victoria din Japonia se datorează echipei"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.10.2010
Sebastian Vettel consideră că victoria obţinută la Suzuka se datorează muncii depuse de echipă pe tot parcursul weekendului.

Sebastian Vettel a câştigat duminică Marele Premiu al Japoniei după ce cu numai 5 ore în urmă obţinuse pole position-ul.

Pilotul echipei Red Bull Racing a cedat prima poziţie numai până la intrarea la boxe a lui Jenson Button şi nu a avut niciun fel de emoţie pe parcursul cursei, însă consideră că nu ar fi reuşit această performantă fără echipa de mecanici şi ingineri.

"O zi incredibilă. Pole position dimineaţă, iar după-amiaza a continuat fantastic. Totul s-a datorat echipei, care a muncit din greu. Cei mai mulţi băieţi nu au dormit de joi până sâmbătă, aşa că a fost mai bine că nu au mai fost calificări (n.r - calificările au fost amânate până duminică). Băieţii merită victoria. Circuitul ni se potriveşte cu virajele de mare viteză şi, pe măsură ce monopostul devenea din ce în ce mai uşor, era tot mai distractiv", a declarat germanul la conferinţa de presă de după Marele Premiu al Japoniei.

Vettel a obţinut a doua victorie consecutivă pe circuitul de la Suzuka, aşa cum au reuşit anterior şi Mika Hakkinen şi Michael Schumacher înainte de a cuceri titlul mondial.

"Suntem într-o poziţie foarte bună.

Era şi timpul şi sunt foarte bucuros să revin şi să câştig aici pentru a doua oară. Sunt foarte mândru. Cred că a fost o zi bună pentru noi, o experienţă specială în calificări şi cursă. Nu m-ar deranja (n.r - să câştig titlul), pentru că iubesc acest circuit. Este pentru prima oară când câştig un Mare Premiu pentru a doua oară, aşa că m-am îndrăgostit de acest circuit. Sunt foarte mândru şi cred că este de bun augur", a adăugat el.

Până la Marele Premiu al Japoniei, Vettel mai obţinuse alte 7 pole position-uri în acest sezon, însă reuşise să fructifice unul singur în victorie. După succesul de la Suzuka, germanul a ajuns la trei victorii, fiind la 14 puncte în spatele liderului Mark Webber.

Via | FIA

Comentarii (6)

  • Vettel
    sa fie oare noul campion mondial? asta cred ca se va decide in Abu Dhabi...
    3 0
  • RBR a dovedit din nou ca detine cel mai competitiv monopost, urmat la egalitate de Ferrari si Mclaren.
    4 1
  • Niculae
    Primul stint la "Zuzuka" a fost in favoarea celor de la Red Bull, dar al doilea as spune ca in favoarea celor de la Ferrari + McLaren. In ultimele 15 ture, masinile Red Bull pierdeau constant timp in favoarea celor de la Ferrari si McLaren. In ultimele ture cred ca Alonso a castigat macar 3-4 secunde, ceea ce spune mult despre performantele din cursa ale monoposturilor. Red Bull sunt foarte rapizi cu foarte putina benzina in calificari dar in cursa situatia alterneaza.
    2 2
  • baba
    BRAGO SEBASTIAN :D :* :p
    1 2
  • ---
    sanse mai sunt pt.toti cei 5 din frunte,dar va fi greu pt. ceilalti sa-i faca fata lui Vettel.
    2 0
  • vettel
    Sigur nu va mai gresi in curse si daca pleaca din pole va invinge sigur.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru