VIDEO: Cum asamblează Renault motoarele pentru Formula 1

de Daniel Popescu
Marti, 02.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Publicaţia F1 Racing a realizat un clip video care dezvăluie modul în care inginerii Renault asamblează componentele unui motor de Formula 1.

Dezvoltarea motoarelor este interzisă în Formula 1 cel puţin până la apariţia noilor unităţi V6 de 1.6 litri în sezonul 2014, însă acest lucru nu înseamnă că misiunea inginerilor este simplă.

Renault dezvăluie prin intermediul publicaţiei F1 Racing modul în care inginerii asamblează pas cu pas un motor de Formula 1. Clipul este setat pe fast forward.

Comentarii (3)

  • Uite ca motoarele astea au distrubutia pe roti dintate (probabil o cureaua/lantul nu rezista la asemenea turatii)! Daca se tot "imprumuta technologii din F1de ce oare nu se implementeaza si aceasta solutie pe masinile de serie ca sa scape soferul de grija ruptului curelei/lantului de distributie?
    3 2
  • bolovan
    Probabil pretul? Banuiesc ca solutia asta creste pretul motorului cu un 30% pe usor (nu uita...trebuie uns, alt tip de ulei etc). Cu atat mai mult cu cat nu cred ca prelungeste asa de mult viata unei distributii fata de una pe lant...iar costul de inlocuire ii mult mai mare?
    3 0
  • datorita 'zgomotului".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru