VIDEO: Massa a furat startul în cursa de la Spa-Francorchamps

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.08.2010
Felipe Massa s-a poziţionat mai aproape de monopostul din faţa sa decât prevede regulamentul pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei.

Conform regulamentului sportiv al Formulei 1, la poziţionarea unui pilot pe grila de start pneurile faţă ale monopostului trebuie să fie în spatele liniei galbene situată imediat în spatele liniei albe proeminente care marchează locul pe grila.

Potrivit unor imagini video surprinse de un supoerter aflat în tribună de pe linia de start-sosire, Felipe Massa a încălcat această regulă, întrucât s-a poziţionat cu câţiva zeci de centimetri mai în faţă şi, în acelaşi timp, mai aproape de monopostul lui Sebastian Vettel.

În ciuda faptului că poziţia piloţilor pe grila de start poate fi observată în mod electronic de FIA, pilotul brazilian nu a fost penalizat în niciun fel pentru încălcarea regulamentului.

Iată clipul video care demonstrează că Massa a încălcat regulamentul:

 

Via | Adam Cooper

Comentarii (8)

  • Asta este...
    Dacă era Schumacher sigur primea amendă!

    Toți oamenii sunt egali dar unii sun mai egali decât alții.

    Cei câțiva centimetri sunt de fapt aproape un metru.

    Nu dau doi bani pe moralitatea celor de la FIA, sau a comisarilor de cursă. Credeți că sunt imparțiali?...

    Schumacher nu a dat cu Bari de zid dar a primit amendă plus o retrogradare pe grila de start. Vettel scoate oamenii de pe pistă (cu șanse la titlu) în mod kamikaze și este penalizat de ochii lumii.
    33 2
  • dragos
    asta este..
    ASA ESTE, AI FOARTE MARE DREPTATE SI ESTE O OBS FOARTE PERTINENTA. CHIAR DUMINICA IN TIMPUL CURSEI MA MINUNAM CUM VETTEL A FOST PENALIZAT DOAR CU UN DRIVE TROUGH PENTRU CE I-A FACUT LUI BUTTON IAR SCHUMACHER PENTRU DUELUL CU BARICHELO CARE A FOST LA LIMITA, DAR IN LIMITELE SPORTIVITATII CA PANA LA URMA ESTE UN SPORT PENTRU BARBATI NU PENTRU DOMNISOARE, A FOST PENALIZAT DRASTIC. CIUDAT, FOARTE CIUADAT. PANA LA URMA FERRARI ADUCE MULTI BANI IN F1 SI PUN PARIU CA NU VA FI PENALIZATA NICI PENTRU ORDINELE DE ECHIPA. AM FOST SI MAI SUNT INCA FAN FERRARI DAR DACA E DREPATATE TREBUIE SA O O IMPARTIM LA FEL PENTRU TOTI
    19 1
  • rayn380
    ooo
    a furat Massa grosolan rau de tot. Abia acum am avut posibilitatea sa vad filmul. Ce-o fi pazit Charlie in turn acolo sus?? Oricum, ma bucur pentru Massa ca i-a dat peste nas, maretului Alonso, la cursa trecuta. Tot era o poza la ceva articole despre Alonso, in care Massa este in spatele lui Alonso cu un zambet oarecum ironic(daca va uitati mai atent). Cred ca a fost luata imediat dupa cursa de la SPA. A mers constant, n-a facut greseli, a profitat de abandonul lui Button, din cauza berbecutz-ului de Vettel, de penalizarea acestuia din urma si a scos un meritat loc 4.
    9 8
  • @
    probabil vroia sa faca o liniuta cu Button :)
    9 0
  • button
    mda...
    stati linistiti. mai stiu pe unul care nu ar fi patit nimic: hamilon.
    4 10
  • foarte interesant
    imi place cat de creduli suntem toti , stau si ma intreb cat de autentica este acea inregistrare si care este rostul ei, oricum eu ma indoiesc iar in cea ce priveste pedepsele primite de Schumi si de Vettel parerea mea este ca nu le putem compara ,desi am fost fan Schumi pe vremea cat a fost la Ferrari trebuie sa recunosc ca acolo a fost vorba de un gest nesportiv INTENTIONAT pe cand la Vettel a fost o incercare disperata de a trece in fata lui Button care ii facea jocul lui Hamilton tinandu-l pe Vettel la distanta de acesta si datorita imprejurarilor (adica carosabil umed) a pierdut controlul volanului, mai pe scurt a fost o greseala la Vettel si o intentie la Schumi. Credeti ca este acelasi lucru?
    Tin sa remarc ca sunt fan Ferrari deci ma lasa rece Vettel dar asta este parerea mea. Oricum eu cred ca cei care judeca aceste situati au mai multe date decat toti cei care isi dau cu parerea mai mult sau mai putin avizati. Daca poate cineva sa conteste deciziile lor sunt echipele care intradevar au de pierdut din deciziile comisarilor. Eu cred ca totusi este bine sa ne dam cu parerea dar sa nu fim atat de categorici in afirmati.
    Va doresc o zi buna toturor fanilor formula 1.
    6 1
  • @sam
    sunt intru totul de acord cu tine...dar nici schumacher nu a intentionat sa-l arunce in zid pe barichello, pur si simplu credea ca acesta va ceda intimidarii...mi-a placut ca barichello l-a batut!
    2 3
  • dany
    da, ai dreptate normal ca nu a vrut sa provoace o tragedie, dar clar ca a fost un gest INTENTIONAT si NESPORTIV de intimidare, oricum a trecut si nu mai are importanta ,eu de fapt am vrut sa spun intre ce a facut Vettel si ce a facut Schumi este o diferenta (fara sa mai luam in calcul ca Vettel se bate ptr. titlu si conta foarte mult pe ce loc termina cursa). Si mie mi-a placut reactia lui Barichello cred ca a fost si putina ura in reactia lui ptr. toata perioada cand a trebuit sa cedeze in fata lui Schumi.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru