Villeneuve a fondat o scoala de pilotaj

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.05.2009
Fostul campion mondial Jacques Villeneuve a fondat la Montreal o scoala de pilotaj care ii poarta numele.

Academia Jaques Villeneuve a fost fondata la finalul saptamanii trecute cu scopul de a oferi programe de pilotaj tinerilor pasionati de sporturile cu motor, dar si pilotilor care au deja experienta in acest domeniu.

Academia isi va desfasura activitatea in principal pe circuite de karting din Montreal (Canada), iar Villenuve (foto, centru) a marturisit ca a simtit nevoia sa ofere ceva inapoi sporturilor cu motor dupa ce a devenit campion mondial al Formulei 1 cu Williams in 1997.

"Sa contruiesc propria mea scoala de pilotaj reprezinta o oportunitate grozava sa dau ceva inapoi sporturilor cu motor. Obiectivul meu este sa transmit pasiunea pentru curse si pentru a creste calitatea experientei pentru toti fanii sporturilor cu motor din intreaga lume, indiferent daca sunt incepatori sau profesionisti cu experienta. Academia Jaques Villenuve va oferi o gama variata de programe si pachete pentru toate bugetele, de la programe de pilotaj pentru novici pana la cursuri de pilotaj profesioniste, dar si programe pentru promovarea sigurantei pe drumurile publice", a declarat canadianul.

Jaques Villeneuve a debutat in Formula 1 in 1996 pentru Williams, impresionand inca de la primul sezon cand a luptat pentru titlul mondial cu Damon Hill pana la ultima cursa.

Un singur an mai tarziu, canadianul s-a incoronat drept campion mondial, iar ulterior a pilotat pentru echipe precum BAR, Renault, Sauber si BMW-Sauber.

Villeneuve a obtinut 11 victorii si 23 de podiurmuri in cele 165 de curse in care a luat startul, parasind Formula 1 dupa Marele Premiu al Germaniei din 2006. Ulterior, Villenuve a mai concurat in celebra cursa de la Le Mans pentru Peugeot, dar si in NASCAR, campionatul nor-american de turisme.

Via | FlagWorld

Comentarii (1)

  • @
    JACQUES *
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru