Villeneuve: "Raikkonen nu merita să câştige titlul în 2007"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.08.2011
Jacques Villeneuve consideră că titlul mondial din sezonul 2007 a fost câştigat de Kimi Raikkonen datorită norocului şi că trofeul merita să ajungă în mâinile lui Felipe Massa.

Kimi Raikkonen a câştigat titlul mondial în sezonul 2007 după ce a recuperat un deficit de 17 puncte în ultimele două curse, profitând şi de lupta strânsă dintre Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, pe atunci coechipieri la McLaren.

Fostul campion mondial Jacques Villeneuve consideră că tocmai acest duel intern de la McLaren l-a ajutat pe finlandez să obţină trofeul şi crede că Felipe Massa era un învingător mai merituos.

"Dacă Raikkonen a câştigat titlul a făcut-o cu noroc, pentru că nu îl merită. Massa îl merita mult mai mult pentru că întotdeauna a fost mai capabil decât Raikkonen şi îl bătea cu uşurinţă", a declarat canadianul.

După patru ani, Massa se regăseşte în umbra lui Fernando Alonso, care s-a integrat imediat la Ferrari după sosirea în 2010 şi a devenit liderul echipei. Totuşi, Villeneuve insistă că brazilianul face o treabă foarte bună în cadrul team-ului şi laudă calităţile acestuia.

"Massa are viteza necesară şi este capabil să piloteze bine.

Nu am niciun dubiu în privinţa asta. Dar trebuie să facă şi mai mult, pentru că este echipa lui Alonso, ceea ce este normal, având în vedere că este dublu campion mondial. Este logic. Dacă coechipierul este dublu campion mondial, este normal ca echipa să se concentreze pe el. Massa a câştigat curse şi aproape un campionat (n.r - în 2008), poate chiar două. Este un pilot grozav, iar acum pilotează bine pentru Ferrari. Nu-i înţeleg pe oamenii care-l critică", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (14)

  • schumacher merita mai mult titlul in 1997
    10 7
  • Drog47
    Vai de tine
    asta e senil sau se preface? cand vreodata in viata lui o sa fie masa mai bun ca Raikkonen. Asta nu e in stare sa faca 2 depasiri dak il pui pe o pozitie pe aia termina. pilotu vietii.
    21 9
  • Raikkonen si-a meritat Titlu din 2007 dupa atatia ani pierduti la Mclaren...
    Villeneuve:Dacă Raikkonen a câştigat titlul a făcut-o cu noroc, pentru că nu îl merită. Massa îl merita mult mai mult pentru că întotdeauna a fost mai capabil decât Raikkonen şi îl bătea cu uşurinţă"Raikkonen a fost peste Massa in 2007/2008 a riscat intotdeauna mai mult si a fost mult mai rapid..amintiti-va de Belgia 2008.
    15 8
  • Belgia 2008
    Cursa aia demonstreaza ca Raikkonen e un adevarat campion si merge doar pentru victorie.
    Eu zic sa va amintiti Suzuka 2005
    16 4
  • @Davidenko
    Amintesteti de ultima cursa in Brazilia 2007 daca Massa nu era in fata lu HamHam si Alonso adio titlu pentru Kimi, amintesteti de ultima cursa din Brazilia si celelalte din 2008 si vei vedea ca Massa nu a fost ajutat deloc de catre Kimi nici macar o data, ba mai mult Massa nici nu ar fi avut nevoie de ajutorul lui daca nu iar fii crapat motorul in Ungaria cand avea vreo 15 sec avans fata de Kova cu vreo 5-6 ture inainte de final cu punctele alea ar fi fost campion si ar fii meritat, e drept ca dupa accident nu mai este in forma dinainte dar trebuie sa recunoastem ca si masina este cam slaba.
    10 6
  • @jul1974
    Totusi aduti aminte de China 2008, 1.Hamilton 2.Raikkonen 3.Massa cand Raikkonen i-a cedat pozitia lui Felipe. Atunci pt ca Felipe sa fi fost campion mondial Lewis trebuia sa termine pe 8. Totusi iti spun eu de a ce a pierdut Felipe titlul in 2008 nu numai de evenimentul de la Hungaroring ci si din cauza Crashgate pt ca daca iti aduci aminte era la conducerea cursei cand s-a intamplat. Deci in 2008 unde Felipe a terminat pe 2 la general iar Kimi pe 3, Felipe a pierdut puncte importante in cele 2 evenimente amintite mai sus. Sa iti aduci aminte de Canada 2008 cand Hamilton,Raikkonen si Kubica au intrat la boxe iar Kimi a iesit in fata lui Hamilton, iar aceasta s-a bagat pur si simplu in el , fara ca Raikkonen sa aiba vreo vina, Europa 2008 cand la fel ca si lui Felipe lui Raikkonen a avut problema cu motorul. Belgia 2008 daca Hamilton nu taia sicana si Raikkonen ar fi castigat cum in mod normal ar fi trebuit lucrurile la finalul cursei erau asa 1. Raikkonen, 2.Hamilton, 3.Felipe si totusi Massa ar fi pierdut 4 puncte. Felipe a avut un sezon 2008 mai bun, insa totusi in sezonul 2007 Raikkonen a avut 6 victorii fata de cele 4 ale pilotilor McLaren, 3 ale lui Felipe. Da recunosc Felipe la ajutat pe Raikkonen in 2007 sa castige titlul mondial. Totusi in 2007 la Nurbugring Raikkonen a plecat din pole si daca nu ma insel era la conducerea cursei cand a avut acele probleme hidraulice, sau tot la Nurbugring in 2005 cand mai erau cateva tururi. Kimi are 2 titluri de vice-campion mondial si totusi cand sa batut cu cel care a fost campion mondial (2003 cu Michael Schumacher , 2005 cu Fernando Alonso). Totusi sa ne aducem aminte ca Raikkonen a facut curse foarte frumoase. Totusi el a adus singura victorie din sezonul 2009 cand la Spa Ferarri aproape ca erau egali cu cei de la Force India, asa totusi aceste perspective nu au fost studiate dar totusi Villeneuve bate campii sa ne luam lua si noi de titlul sau din 1997 si totusi el ce a facut dupa 1997 nimic a fost un anonim al Formulei 1 si totusi bine ca stie vorbi despre altii, el acuma ii criticul Formulei 1 sau ce...
    14 3
  • Dap.....
    Ca el il merita pe cel din 1997.... Kimi mai merita si titlurile din 2003 si 2005 dar asta e :D
    11 3
  • Kimi - King of Spa
    Kimi a castigat Spa Francochamp 3 ani consecutiv - ce dovada mai buna e necesara?
    14 6
  • jake,fara Williams-ul lui Old Papa Frank erai un ilustru necunoscut in F1
    Subscriu si eu la toti antevorbitorii mei mai putin jul1974.Nenea jake villneuve si nenea jul1974 sunt intr-o mare eroare si oarecum pe langa subiect,fiecare din motivele lui.Mesaj ptr ei:double j:ciocul mic si joc de glezne mai baieti.
    8 3
  • McLaren nu avea voie sa castige in 2007
    Eu cred ca Hamilton sau Alonso nu au avut voie sa castige titlul din cauza scandalului cu Ferrari.Ei au mai ramas in cursa doar pentru spectacol, pentru ca altfel,daca ii descalificau omorau campionatul din acel an. Probabil au zis Bernie si ceilalti ca e mai bine sa dea iluzia ca se joaca campionatul! Nu se poate sa pierzi cu un avans de 17 puncte in ultimele doua etape. Mie mi s-a parut prea trasa de par!
    3 5
  • massa
    felipe massa in 2008 a avut 2 mari ghinioane: in ungaria( motorul ferrari a cedat) si singapore, cu accidentul provocat de coechipierul lui Alonso. Poate unii sunt meniti sa fie campioni, iar altii nu.
    7 1
  • @Ravas112
    Te inseli in urma acelui scandal McLaren a fost descalificata din clasamanetul constructorilor....dar piloti au putut in continuare sa se bata pt. titlu.Si avansul de 17 pct. a fost recuperat de Kimi pt. ca Hamilton a pierdut mult in ultimele 2 curse:abandon China si acel start cu probleme de la Interlagos.
    5 2
  • bogdan
    @Vilneuve
    nu stiu ce-si da cu parerea si Vilneuve ... nu a aratat in formula 1 nici 10% din cat a dovedit Kimi. Spune despre Kimi ca a castigat cu noroc in 2007, in timp ce el in 1997 asa a castigat ca putea sa conduca si ... Ukyo (kamikaze)Katayama acel williams si iesea campion mondial ...
    7 1
  • esti ret***at,vilelneuve
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru