Villeneuve îl apără pe Schumacher după sezonul modest

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.12.2010
Jacques Villeneuve consideră că nimeni nu trebuia să aştepte rezultate foarte bune din partea lui Michael Schumacher la revenirea în Formula 1 după o absenţă de 3 sezoane.

Revenirea lui Michael Schumacher în Formula 1 nu a fost atât de spectaculoasă pe cât sperau fanii săi, întrucât germanul a avut reale dificultăţi de acomodare la noile reguli după o absenţă de trei sezoane.

Fostul campion mondial Jacques Villeneuve consideră că aşteptările în privinţa acestuia au fost prea ridicate şi că era greu de crezut că germanul se va impune de la început.

"La Ferrari era cu o zecime sau două de secundă în fata coechipierului său, rar cu mai mult de atât. Toată lumea a crezut că va fi cu o secundă în faţa lui Rosberg, dar nu a fost aşa nici măcar în trecut. A fost dificil pentru el până la jumătatea sezonului, dar până la final a fost în fata coechipierul sau", a declarat canadianul pentru publicaţia franceză AutoHebdo.

Villeneuve a trecut printr-o experienţă similară în urmă cu 6 ani şi spune că după o absenţă din competiţie este foarte greu să revii la forma obişnuită, mai ales dacă monopostul nu este unul competitiv.

"Este dificil.

Am fost departe pentru şase luni în 2004 şi a fost dificil din punct de vedere fizic. Ultima zecime este greu de recuperat. Iar dacă maşina nu i s-a potrivit, asta este dificil de rezolvat, dar la finalul sezonului a fost acolo", a adăugat el.

Villeneuve l-a învins pe Schumacher în lupta pentru titlul mondial în sezonul 1997, după ce germanul a încercat să-l scoată din cursă în ultima cursa a sezonului.

Via | GMM

Comentarii (18)

  • bravo villeneuve!
    16 8
  • Bravo!
    Inca un pilot obiectiv si cu bun simt, la fel ca si Hill.
    13 6
  • Schumy fan 4 ever
    Se strang randurile...
    Daca ex piloti de nimic care nu au realizat nimic in F1, sau care concureaza acum in cvasicampionate (vezi Prost piloteaza Duster) au tupeul sa spuna ca ei ar fost mai buni decat el in conditiile date(monopost slab, regulament diferit si pauza) sunt niste nesimtiti fara pereche.
    Din fericire se aduna afirmatiile ca ritmul sau a crescut constant si desi nu a obtinut o victorie, a tinut capul sus si a spus ca nu se lasa. Asta este atitudinea de invingator care l-a ajutat sa castige 7titluri.
    12 15
  • Sunt fan Schumi, dar sa faci afirmatia asta: ""... Daca ex piloti de nimic care nu au realizat nimic in F1, sau care concureaza acum in cvasicampionate (vezi Prost piloteaza Duster)..." mi se pare un pic depalasat! Prost piloteaza Duster pentru bani si probabil de placere, atat! Si daca imi amintesc bine, Prost are vreo 4 titluri mondiale in F1, how about that?
    15 2
  • michael_schumacher
    si eu sunt fan Schumacher, dar nu poti sa-l faci pe Alain Prost pilot de nimic pentru ca are in palmares 4 titluri mondiale 1985,1986,1989 si 1993, ultimele doua castigate in dauna lui Ayrton Senna, este al doilea in clasamentul all time al curselor castigate cu 51 de victorii. A concurat impotriva unor ilustri campioni mondiali ca Niki Lauda, Nelson Piquet, Nigel Mansell si Ayrton Senna (rivalul nr 1).
    ceea ce face in prezent este distractie.
    15 1
  • Prost
    Sunt de acord cu afirmatiile de mai sus, Prost este un pilot care a avut valoare in F1 si care trebuie respectat, mai ales ca a castigat campionate in detrimentul lui Senna. Eu cred ca michael_schumacher se referea la toti cei care fac afirmatii contra lui Schumacher, gen Stirling Moss. Referitor la Prost, eu cred ca nu valoarea lui ca si pilot este indoielnica ci caracterul sau poate fi pus in discutie in momentul in care face afirmatii de genul:

    http://www.adevarul.ro/sport/antifotbal/motor/Prost-Schumacher-lipsit-modestie_0_356364704.html

    Schumacher se vinde. Cei ce dau interviuri despre Schumacher isi fac publicitate. Asta este motivul pt. care Moss & co fac declaratii impotriva lui Schumi, asta este parerea mea.
    9 5
  • Schumy fan 4 ever
    celor doi carcotasi de mai sus, ati pierdut ideea unde vroiam sa ajung, plus ca am pus un mare SAU intre piloti de nimic si piloti care alearga in camionate sub mediocru si l-am dat exemplu pe Prost. Nu este nevoie sa imi spuneti cine este Prost, ce a fost si ce a facut, dar acum nu mai are curaj nici macar sa se apropie de o masina de F1, dar are tupeul sa stearga pe jos cu cel mai titrat pilot al tuturor timpurilor pentru un redebut modest.
    Sa-i fie rusine!
    Fiti mai atenti data viitoare!
    3 13
  • Schumacher după sezonul modest
    Villeneuve daca ar fi venit in f1 ar fi avut aceeasi soarta ca Schumacher asa ca sigur ca ii ia apararea. Vom vedea cate parale va face "marele campion" cu 7 mii de titluri si dupa 2012 prin ce campionate mediocre va evolua.In F1 nu va mai fi sigur!Pana una alta Rosberg, care nu are nici macar un titlu l-a batut mar.
    11 6
  • @mika
    Villeneuve a fost foarte interesat de o revenire in F1 insa nu si-a gasit loc. Nimeni nu mai este interesat de el pentru ca a lipsit foarte mult timp. Adevarul este ca o eventuala revenire a lui va fi probabil fara prea mult succes si este ceva normal dupa o absenta asa de lunga.
    Cine stie, poate il apara pe Schumi doar sa-si pregateasca o scuza la o eventuala revenire fara prea multe rezultate? Intreb doar, nu afirm nimic, sunt sigur ca este doar bun simt din partea lui sa-l aprere pe Schumi.
    7 1
  • @mika
    Asta am uitat... Facem un pariu acum ca anul viitor Schimi sterge cu Rosberg pe jos?
    5 2
  • @mika
    :D: m-am gandit la pedeapsa. Daca Schumi pierde in fata lui Rosberg in campionat in 2011, fiecare post de-al meu pe acest site de la sfarsitul campionatului 2011 si pana la inceperea celui din 2012 o sa inceapa asa: "Rosberg l-a batut pe Schumacher din nou". Daca vrei sa facem pariu, zi-mi ce pierzi tu.
    3 2
  • ok
    Daca pierd o sa postez o sa la finalul lui 2011 opusul titlului tau:)-adica "Schumacher l-a umilit pe Rosberg, am pronosticat gresit", e ok?
    4 0
  • vw-tr
    Si sunt de acord cu afirmatia ta din postul de la 10:37:)
    5 0
  • Pariul e in picioare!
    Sunt de cuvant. Daca pierd, o sa postez chestia aia de fiecare data.

    PS: N-o sa fie cazul :D
    4 0
  • Sper ca Brawn sa faca o treaba excelenta cu masina, iar Mercedes sa fie o echipa puternica.
    Daca echipa isi revine... vom avea spectacolul asigurat in 2011. Ce depasiri vor fi intre Schumacher-Alonso-Hamilton-Vettel. WOW! Sa dea Domnu' ca Schumacher sa aiba o masina de top:D Vom avea orgasme la fiecare cursa=)))
    4 2
  • @michael_schumacher
    parca altii erau "dusmanii" nostrii, dar cum vrei tu.
    Alain Prost a fost pilot, acum nu mai este in F1. Asta nu il face cu nimic mai slab decat acum 1 an spre exemplu.
    Legat de anumite afirmatii al lui AP, cred ca sunt si ceva rastalmaciri ale cuvintelor lui, presa este intr-o continua goana dupa extraordinar.
    Pace
    4 0
  • hellboy
    Anul viitor Mercedes o sa mearga bine, se lucreaza intens la monopost, Michael isi aduce un aport important in dezvoltarea sa. (sa nu uitam faptul ca neamtul a ridicat echipa Ferrari cand a venit)
    Rosberg o sa mai fie inca in fata lui Schumi, dar e de inteles de ce.
    Pt cei cu un neuron mai putin: SCHUMI A LIPSIT 3 ANI!!! si voi vorbiti ca nu e competitiv.
    Sunt fan de-al neamtului, dar eu ma asteptam sa fie mai prastie decat e.... dar se tine acolo cat de cat, lucru care ma imbucura.
    Rumegati mai departe....
    @mika : ``Vom vedea cate parale va face "marele campion" cu 7 mii de titluri si dupa 2012 prin ce campionate mediocre va evolua.`` esti bou.
    1 0
  • hellboy
    PS...
    @mika : Desi lumea stie ca Lance s-a dopat, cand a revenit in Tour de France, dupa anii stati pe tusa, el a declarat ceva de genul: ``...am venit sa castig Marea Bucla...`` si Contador a sters pe jos cu el in timpul turului.
    Lance are 7 tururi la active, Alberto doar 1 in momentul cand a venit americanul cu declaratiile belicoase.
    Raspunde-mi te rog ce s-a intamplat atunci, pentru ca vad ca F1 datorita vitezei in care se desfasoara, te depaseste amarnic, tocmai din acest motiv ti-am dat exemplul asta elocvent din ciclism (poate langa ei reusesti sa stai si sa nu mai bati campii)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru