Villeneuve: "Alonso vrea să-l distrugă psihologic pe Raikkonen"

de Daniel Popescu
Joi, 27.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jacques Villeneuve consideră că Fernando Alonso va face tot posibilul să-l "distrugă" psihologic pe Kimi Raikkonen pentru a-şi păstra influenţa în cadrul Scuderiei Ferrari.

În primele trei curse, Alonso încearcă să-l distrugă psihologic pe Raikkonen pentru a fi înconjurat de echipă.

Jacques Villeneuve
Fost campion mondial
Fostul campion mondial Jacques Villeneuve anticipează un puternic conflict intern în cadrul Scuderiei Ferrari, care va fi generat de Fernando Alonso.

Canadianul consideră că spaniolul intenţionează să-l "distrugă" din punct de vedere psihologic pe coechipierul său Kimi Raikkonenin primele trei curse ale anului, pentru a-şi păstra influenţa în cadrul echipei.

"Planul lui Alonso este evident, vrea să-l învingă pe Raikkonen cu orice preţ. În teste totul a fost calm, dar la Melbourne Alonso şi-a arătat adevăratul potenţial. În primele trei curse, Alonso încearcă să-l distrugă psihologic pe Raikkonen pentru a fi înconjurat de echipă", a declarat Villeneuve.

Schimbarea regulilor îl va favoriza pe Raikkonen.

Jacques Villeneuve
Fost campion mondial
Raikkonen a avut un început ezitant de sezon şi are serioase probleme în controlarea noului monopost Ferrari, însă Villeneuve îl creditează cu şanse mari să obţină mai multe puncte decât Alonso.

"Raikkonen nu este "Iceman" (n.r - omul de gheaţă).

Şi-a creat această imagine pentru a se izola, dar, la fel ca oricărui alt pilot, nu-i plac rezultatele proaste. Dar nu cred că fanii lui Kimi ar trebui să fie îngrijoraţi, pentru că a avut probleme cu controlul monopostului şi în 2007, când a devenit campion. Mai mult, cred că schimbarea regulilor îl va favoriza. În calificări, Alonso va fi mai rapid, dar asta nu mai este atât de important în acest an", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (22)

  • Vettel
    Villeneuve a primit bani de la Red Bull sa declare asta :)
    23 13
  • C Long
    Suplimentar, mai pune si Villeneuve presiune...
    26 6
  • Cei doi se vor descurca, sa vedem cum se descurca vETEL cu Riciardo ;)
    18 6
  • Ferrari
    Il asteptam pe Vetel la Ferrari, cu Alonso coechipier.
    9 16
  • Villeneuve asta o ia tot mai rau pe aratura, chiar daca mi-a placut cand pilota acuma imi pare un scelerat dornic de afirmare, un scelerat pe care nu il baga nici dracu in seama si acuma tanjeste dupa atentie! Trebuia sa isi doreasca sa piloteze masini si nu bani daca isi dorea sa nu fie ignorat..... asa ...... parca am fi la gradinita si ii competitie care baietel sa fie prietenul fetitei favorite!
    17 8
  • Sergiu
    Cand sunt doi piloti de calibru evident ca exista "razboaie psihologice", se intampla cu si mai mare miza la Mercedes, unde Hamilton este mai vulnerabil la capitolul asta. La Williams la fel, Massa se doreste un nr.1 dar Bottas merge foarte bine.
    17 2
  • Alonso o sa-l bata pe unde il prinde pe Kimi ,este mai inteligent fortza alonsooo
    10 27
  • Adrian
    Nu vad cum schimbarea regulamentului il poate favoriza pe Raikkonen. Din ce am vazut atat in testele din iarna cat si in prima cursa cel care se chinuie cu controlul masinii pe circuit este tocmai Raikkonen.
    9 3
  • pablo256r
    Ce declaratie ... puerila.
    Adica Alo e un imbecil si vrea cu orice pret sa-l distruga psihic pe Kimi.El de fapt nu vrea sa adune puncte sa aibe sanse cat mai mari la podiumul la piloti ci neaparat vrea sa-l termine pe Kimi.
    Vrea sa aiba echipa in jurul lui?
    Pai ambii au proprii mecanici, propriul inginer de cursa, etc. Deci au o "echipa" in jurul lor!
    Kimi nu mi se pare sa se fi obisnuit deocamdata cu noul monopost. Atat si nimic mai mult.
    Hai sa-i vedem la treaba si lasati speculatiile inutile!
    24 4
  • @himler
    S-a amestecat echipa, i-a pus lu' Kimi apa in loc de vodca d-aia incurca butoanele, bine ca nu doare prostia ca te-ai tavali :))))
    5 19
  • De cand nu mai face parte din F1 Villeneuve si-a cam pierdut din minti. De unde stie ce va face Alonso , poate spui asa ceva cand ai ceva cu el astfel nu inteleg.
    13 2
  • tataluhitler
    Hitler nu te mai droga, ce naiba, doar ti-am spus
    7 2
  • kaiserul willhelm
    @tatalui hitler cred ca ai supt de la tata gresita cand erai putin mai mic decat esti acum.N a mai avut mamica ta lapte baietica...
    2 6
  • imbatjo`
    si ma rog cumil distruge psihologic? Prin valoare sau prin mijmasuri? Repet, e tare curios cum Kimi a pastrat diferenta de 4 sec pana la a doua intrare la pit a lui Raikkonen. Prin turul 30 erau 4 sec diferenta. In turul 40, dupa al doilea pit al lui Kimi diferenta era de 17 sec!!

    Asta m-a facut sa imi aduc aminte ca si cu Massa se intampla la fel cand era prea aproape de Alonso

    Daca era vorba de ritmul lui Alonso mai bun, diferenta ar fi crescut constant inca din primul tur
    2 12
  • bogdan
    Kimi a mai stat un tur pe circuit cu SC, tur in care evident mergi mai incet. Daca Kimi era chemat la boxe inaintea lui Alonso ordinea era alta. Sau i au chemat pe amandoi odata (nu s a vazut intrare la boxe a lui Kimi pe SC) si atunci Kimi a fost dezavantajat. In ambele situatii Kimi a fost dezavantajat, insa a fost firesc pentru ca Alonso era in fata. Daca nu intra SC, Kimi era deja in spatele lui Alonso si nu stim ce s ar fi intamplat. Cred ca cel putin s ar fi dat la el.
    10 8
  • pablo256r
    Ambii piloti Ferrari au iesit in acelsi tur in cursa din Australia odata cu intrarea SC pe circuit.
    Nu au aratat schimbul de pneuri al lui Kimi dar se vede ca in momentul in care pleaca de la boxe Alo mecanicii raman pe pozitie si mai au un set de pneuri de schimbat (singurul la care puteau sa o faca era Kimi). Ceva s-a intimplat la schimbul de pneuri al lui Kimi pentru ca a fost cu peste 1 secunda mai lent decit al lui Alo. A si pierdut doua pozitii din cauza asta.
    Dar a spune ca "echipa l-a sabotat pe Kimi" e ... un nonsens! Nu aveau nici cea mai mica intentie de a-l tine mai mult, oricum era SC pe circuit si Alo in fata lui. S-a intimplat, asta e. Dar in nici un caz nu a fost o actiune premeditata.
    9 4
  • imibatjo`
    @bogdan

    am zis dupa al doilea pit al lui Kimi!!!
    Dupa primul, Kimi a redus ce a pierdut, a venit la 4 sec diferenta. Dupa al doilea pit stop normal, fara SF, al lui Kimi a fost problema .....
    3 3
  • bogdan
    N am zis c a fost sabotat, doar am sesizat de unde a fost diferenta. Chiar am subliniat ca Alonso era in fata si asta a fost ordinea fireasca a lucrurilor.
    1 2
  • pablo256r
    O posibila explicatie a avolutiilor celor doi piloti Ferrari:
    http://www.automarket.ro/formula1/ferrari-a-avut-n-australia-doua-defeciuni-misterioase-la-sistemele-drs-i-mgu-k-55766.html
    2 0
  • Asta vorbeste cam mult pentru unul care cu chiu cu vai a castigat si el un titlu in Formula 1 si pe urma a fost o nulitate in motorsportul international, daca omitem performanta sa de la Le Mans, locul 2.

    Da, cand Raikkonen va pierde in fata lui Alonso multi vor spune ca a fost sabotat, iar cand Alonso va pierde in fata lui Raikkonen aceleasi persoane vor spune ca spaniolul e in F1 datorita bancii. Pe cand ambii sunt piloti foarte buni, insa momentan nu au o masina pe masura. E posibil ca unul dintre ei sa fie mai bun in anumite curse decat celalalt, dar conteaza cand se trage linia la final. Ori acolo Alonso are deja prima sansa sa fie in fata finlandezului.
    7 7
  • iar te ai trezit ca latri ma ekidistantule?tu care l pupi pe alonso ori de care ori ai okazia vb de canadian?rusine!
    4 5
  • bipbip
    @ferr
    mai scoate si tu capul la lumina (scoate-l dintre bucile spaniolului). Aici afara lumea vede altfel situatia
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru