Villeneuve: "Piloţii de astăzi sunt nişte copii care se cred într-un joc video"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.06.2012
Jacques Villeneuve consideră că actuala generaţie de piloţi este formată din copii cu mulţi bani care ignoră pericolele la care se expun, exact ca într-un joc video.

Jacques Villeneuve a lansat un atac surprinzător la adresa piloţilor care alcătuiesc în prezent grila de start a Formulei 1.

Fostul campion mondial critică lipsa de unitate şi respect dintre piloţi, considerând că acesta este rezultatul apariţiei multor piloţi care concurează mai mult datorită banilor şi mai puţin datorită talentului.

"Cred că acum 20 sau 30 de ani, când Formula 1 era periculoasă, riscul de a muri era foarte mare, aşa că exista respect. Exista o bună înţelegere şi exista un grup de piloţi care a muncit din greu să ajungă în lumea curselor. Nu erau puşti de 12 ani cu finanţarea asigurată pentru a concura, trebuia să transpire pentru asta şi nu erau băieţii lui tata. Ei pilotează în Formula 1, sunt încă copii şi rămân aşa", a declarat canadianul pentru publicaţia The Guardian.

Formula 1 s-a schimbat dramatic în ultimele decenii, în special după implementarea unor măsuri de securitate drastice după accidentele mortale suferite de Roland Ratzenberger şi Ayrton Senna în 1994.

În opinia lui Villeneuve, sentimentul de siguranţă i-a determinat pe piloţi să concureze ca într-un joc video, însă fostul pilot al echipei Williams este convins că mai devreme sau mai târziu va exista un nou accident mortal în Formula 1.

"Piloţii par să uite, dar într-o zi se va întâmpla şi se va implementa un nou set de reguli care va reprezenta o exagerare. Toată lumea a adormit şi a uitat că Formula 1 este periculoasă. Toţi cred că este un joc video, dar nu este aşa. Este (un sport)foarte, foarte periculos", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Taguri: Villeneuve

Comentarii (4)

  • @admin. nici o masura?
    2 2
  • AndreiF1
    @scuderia: Exista vre-un admin pe aici? Unde?
    2 1
  • Intr-adevar, Formula 1 s-a schimbat, si poate nu in bine. Dar schimbarea nu s-a facut datorita pilotilor, ci datorita lui Bernie, precum si a intereselor financiare. Acum 2-3 decenii Formula 1 inainte de toate era un sport, acum a devenit in mod evident o afacere. De fapt, orice sport a devenit o afacere, indiferent daca este vorba de Formula 1, de fotbal, box sau alte sporturi. E oarecum de inteles sa fie asa, avand in vedere foamea de bani si active de pe piata mondiala, care a crescut exponential in ultimii 20 de ani. Bun, si totusi, asta nu stirbeste calitatile pilotilor; da, nu mai exista camaraderia din epoca de aur, nu mai exista poate acel fair-play, dar sa nu minimalizam performantele pilotilor, care tocmai, fac performanta la cel mai inalt nivel la o varsta atat de frageda. De transpirat, toti transpira ca sa ajunga in Formula 1, si mai ales ca sa ramana. Cat despre "baietii lui tata", cred ca Jacques Villeneuve este exemplul cel mai elocvent.
    3 0
  • ayrton4ever
    Mda... s-a trezit Villeneuve sa comenteze... in '97 a fost singurul an de cand ma uit la F1 cand am tinut cu Schumacher(am mai tinut cu el la Imola 2005 cand incerca sa-l depaseasca pe Alonso dar n-a reusit)... Villeneuve in viziunea mea de fan F1 este unul dintre cei mai slabi campioni mondiali alaturi de Button si poate Hill... cum stropea cineva pista, cum era in tribune cu masina (exagerez of course).... remember si Hungaroring '97(depasirea asupra lui Hill:)))), ca sa nu vorbim de perioada lui de glorie la BAR :))
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru