Vişoiu, locul 8 în prima cursă de GP3! Va pleca din pole în cursa de duminică!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.05.2012
Robert Vişoiu va pleca din pole position în cursa de duminică din GP3 după ce a terminat pe locul 8 cursa de sâmbătă de la Barcelona.

Pilotul român Robert Vişoiu a terminat pe locul 8 prima cursă de GP3 din noul sezon, desfăşurată sâmbătă pe circuitul de la Barcelona.

Piteşteanul în vârstă de 16 ani a obţinut locul 15 în calificări, însă a ocupat poziţia a 14-a pe grila de start după ce un adversar a fost penalizat cu 10 poziţii. Vişoiu a câştigat o poziţie la start, încă una în turul următor şi încă două poziţii în turul 8, după ce primii doi clasaţi au intrat la boxe.

Cu trei tururi înainte de final, românul a câştigat alte două poziţii şi a terminat cursa pe locul 8, pentru care va fi recompensat cu patru puncte în clasamentul general.

Conform regulamentului din GP3, grila de start pentru a doua cursă a etapei se stabileşte prin inversarea poziţiilor primilor 8 clasaţi din cursa de sâmbătă.

Prin urmare, Vişoiu va pleca din pole position şi va avea oportunitatea de a obţine prima victorie românească într-o competiţie de monoposturi după cea realizată de Mihai Marinescu la Monza în Formula 2 în luna octombrie a anului trecut.

Cursa va avea loc duminică cu începere de la ora 10:25 ora României şi va fi transmisă în direct pe postul de televiziune DigiSport 1.

Comentarii (7)

  • no-name
    SUPER!
    11 2
  • *****
    Felicitari tinere....... Bravo!!!!
    9 2
  • Robert Vişoiu
    Fata de alte dati in care nu ii recunosteam talentul lui Mihai Marinescu, acum am placerea de a recunoaste ca sunt urme clare de talent la acest roman, Robert Vişoiu, tinand cont de varsta sa frageda (16-ani), de locul unde se afla/concureaza (gp3), de numarul impresionant de pozitii urcate (6 pozitii) si de modul in care au fost realizate (prin lupta si depasire, fata de Mihai Marinescu care ori nu castiga nici o pozitie, ori o castiga prin iesirea in decor a unuia din adversarii sai aflati in fata sa). Cu tot respectul il felicit si daca as fi putut fi sponsorul unuia dintre cei doi in momentul de fata l-as alege pe Robert.
    7 1
  • Bravo
    Am zis si mai inainte si spun si acum ca Robert Visoiu va fi primul ROMAN din formula 1. In maximum 5 ani v-om avea primul pilot roman in F1.
    6 1
  • ravas team
    asteptam confirmarea
    felicitarile le merita din plin, insa e nevoie de confirmare in cursa de maine ...

    mult succes robert, maine in cursa, iar pitestiul se poate mandri, deja, cu tine!
    7 0
  • Razvan
    Ce ti-e si cu astia!
    Ba nu-i suport pe analfabeti ! Cum dracu sa nu stii sa scrii sa moara viata mea chiar puneti cratimele alea de iti supara ochii handi si oligo ce sunteti voi !!!
    2 2
  • GP3 se difuzeaza si pe Eurosport, de vreo 3 sezoane
    Asa e corect deontologic, daca nu aveti vreo intelegere cu Digi :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru