Vişoiu s-a clasat în puncte în ambele curse de GP3 de la Spa-Francorchamps

de Daniel Popescu
Luni, 26.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Vişoiu a obţinut trei puncte în cele două curse de GP3 de la Spa-Francorchamps, însă se simte nedreptăţit pentru faptul că nu a plecat din pole position în manşă de duminică.

Esential 3 puncte a castigat Robert Visoiu in etapa de GP3 de la Spa
În paralel cu Marele Premiu de Formula 1 la Belgiei, Robert Vişoiu a participat la sfârşitul săptămânii la etapa de GP3 de pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

Pilotul echipei MW Arden a plecat de pe locul 12 în prima cursă şi a câştigat trei poziţii la start, dar ulterior a fost depăşit de Melville McKee chiar după a doua neutralizare a cursei prin Safety Car. Pilotul român, care în cele din urmă a terminat cursa pe locul nouă, consideră însă că depăşirea lui McKee a fost neregulamentară şi a depus contestaţie la comisari.

"Din punctul meu de vedere a fost un rezultat foarte bun. După cea de a doua prezenţa a safety-carului pe circuit, când mă aflam pe locul 9, Melville McKee m-a depăşit înaintea zonei ce semnaliza posibilitatea începerii atacurilor. Chiar înaintea acelui punct, McKee era cu o miime de secundă în faţa mea.

Deşi am depus o contestaţie, aceasta ne-a fost respinsă", a precizat el.

Dacă ar fi câştigat contestaţia, Visoiu ar fi fost promovat pe locul opt în clasamentul general, ceea ce i-ar fi permis să plece din pole position în a doua cursă, conform regulamentului grilei inversate. Comisarii de cursă nu i-au acceptat însă punctul de vedere, astfel că Vişoiu a plecat de pe nouă şi a terminat pe locul opt după ce a efectuat o depăşire în a doua parte a cursei.

"Am încheiat week-endul cu regretul celor întâmplate ieri. Contestaţia trebuia judecată, iar eu puteam ajunge pe locul 8 şi mai apoi, duminică, în pole-position. Singurul lucru pozitiv este că am încheiat în puncte de două ori", a adăugat el.

Pentru rezultatele sale, Vişoiu a fost recompensat cu trei puncte cu ajutorul cărora şi-a menţinut poziţia a 10-a în clasamentul general cu 43 de puncte.

Via PMRacing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru