Vitaly Petrov, aproape de o prelungire a contractului cu Renault

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 03.08.2010
Primul pilot rus din Formula 1 a reuşit să câştige încrederea şefilor Renault prin locul al cincilea din Ungaria.

Weekend-ul excelent pe care l-a realizat Vitaly Petrov în Ungaria, când rusul de la Renault l-a depăşit pe Robert Kubica în calificări şi a terminat pe locul al cincilea în cursă, i-a ridicat acestuia şansele de a continua în Formula 1 şi în sezonul următor.

Eric Boullier, şeful echipei Renault, susţine că performanţele lui Petrov nu au trecut neobservate în faţa celor care contează: "Nu iei o decizie după rezultatul unei curse, însă dacă reuşeşte să strălucească precum a făcut-o în Ungaria şi să adune puncte preţioase pentru echipă, vom semna foarte repede prelungirea angajamentului", spune Boullier.

Conform oficialului Renault, Petrov a dovedit în ultimele curse că titlul de vicecampion GP2 care stă în vitrina sa nu este unul câştigat întâmplător. "Cred că merge din ce în ce mai rapid şi că începe să câştige încredere. Ştie că poate intra în Q3 şi că poate să se bată pentru poziţii în cursă şi învaţă când să tragă de el, cum s-a întâmplat în cursa de duminică atunci când a trebuit să treacă de un adversar direct la pitstop.

Merge pe drumul cel bun", continuă Boiller.

Taguri: Petrov, Renault

Comentarii (4)

  • Vitaly Petrov
    Merg pe vorba accea "un shut in f..d un pas inainte" :))
    Cam asa arata si situatia de aici: o avertizare, mai mult sacrificiu din partea lui Petrov in F1
    9 2
  • altii
    voua nu va place de unul, de altul si tot asa...dar de cine voua va place?...
    4 0
  • Un pilot interesant, acest Petrov... Are dorinta de victorie, de lupta... Daca si anul viitor ramane la Renault o sa aibe parte de multe victorii(asta daca echipa ii ofera o masina buna). Kubica o sa aibe un adversar de temut in acest Petrov...
    E un rus dur... Care nu lasa nimic de la el. Vrea totul dintr-o cursa, tot ce poate. Imi place dorinta lui si mai ales lupta. Doar ca mai are multe de invatat... Sa depasesti 2, 3 masini nu e totul intr-o cursa. Trebuie sa si gandeasa, dupa ce face aceste depasiri. Sa-si pastreze pozitia. Dar dintre debutanti e cel mai bun... a demonstrat ca are stofa de pilot.
    Renault ar face o afacere buna daca ar continua cu el... in 3 ani cred ca va lupta pentru titlul mondial.
    Respect pentru rus!
    7 0
  • tech_nick
    Ca debutant...
    ...mai bun decat multi cu pretentii.
    Bravo Petrov!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru