Viteza in pitlane a fost redusa pentru MP al Australiei

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.03.2010
FIA a redus viteza maxima permisa in pitlane in calificari si cursa de la 100 km/h la 60 km/h.

Conform regulamentului sportiv, viteza maxima in pitlane pentru sesiunile de calificari si cursa este de 100 km/h, insa FIA a decis reducerea acesteia la numai 60 km/h, asa cum se practica pentru sesiunile de antrenamente. De asemenea, echipele au fost informate ca alimentarea monoposturilor cu combustibil intre calificari si cursa se va face in garajul fiecarui team, si nu in pitlane.

Ambele decizii au fost luate de Charlie Whinting, directorul de curse al FIA, din motive de securitate. Linia boxelor de pe circuitul Albert Park din Melbourne are numai 200 de metri si este una dintre cele mai scurte din calendarul competitional. Acest lucru a creat premisele unor probleme in acest weekend ca urmare a sporirii grilei de start de la 20 la 24 de monoposturi.

Se anticipeaza ca masurile nu vor afecta rezultatul schimbului de pneuri din timpul cursei de duminica, cu atat mai mult cu cat se preconizeaza ca pilotii vor opta in corpore pentru o singura oprire la boxe, asa cum s-a intamplat si in Bahrain.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru