Webber: "Alonso este cel mai bun pilot, dar Vettel este superior în calificări"

de Daniel Popescu
Marti, 11.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber consideră că Fernando Alonso este cel mai bun pilot în curse, însă admite că Sebastian Vettel este superior în privinţa calificărilor.

Întotdeauna am crezut că Alonso era cel mai bun şi încă mai cred asta, în zilele de duminică.

Mark Webber
Fost pilot Red Bull
Mark Webber consideră că Fernando Alonso este cel mai bun pilot de Formula 1 în ritm de cursă, un element care a fost evidenţiat şi de performanţele obţinute alături de Ferrari inclusiv atunci când echipa italiană nu deţinea un monopost competitiv.

În schimb, fostul pilot al echipei Red Bull Racing este de părere că în regim de calificări Sebastian Vettel este superior, lucru care îl ajută de obicei să termine cursele în faţa spaniolului.

"Întotdeauna am crezut că Alonso era cel mai bun şi încă mai cred asta, în zilele de duminică. Totuşi, pe un singur tur, cred că vettel îl depăşeşte, şi mă refer şi la pregătire, nu numai la ritm. Alonso a avut multe pole-uri la vremea lui, dar probabil că acum vârsta devine un factor (n.r - are 32 de ani) şi pierzi un pic."

"Totuşi, în curse, are mai multe săgeţi în arc decât oricine şi nu oboseşte.

Aşa cum ştim, punctele forte ale lui Vettel sunt să scape la start şi să ruleze liber, pentru că este o altă poveste în privinţa pneurilor. Este ca un computer, iar singura lui slăbiciune au fost întotdeauna virajele rapide", a declarat australianul într-un interviu acordat publicaţiei Motor Sport.

Cred că Ricciardo îi va pune probleme lui Vettel în calificări şi anticipez că în primul an scorul va fi egal.

Mark Webber
Fost pilot Red Bull
Cu toate acestea, Webber anticipează că înlocuitorul său la Red Bull, Daniel Ricciardo, va fi egalul lui Vettel în calificări în sezonul 2014.

"Ricciardo va merge bine. Cred că îi va pune probleme lui Vettel în calificări şi anticipez că în primul an scorul va fi egal. L-am învins de câteva ori pe Vettel anul trecut (n.r - de două ori), iar posibilitatea de a avea un avantaj aerodinamic datorat sistemului de evacuare a dispărut. Cred că Ricciardo va fi bine şi cu siguranţă nu va fi un dezavantaj că provine din sistemul Red Bull.

Sper doar să aibă starturi mai bune decât mine", a adăugat el.

Ricciardo l-a învins de 15 ori în 19 sesiuni de calificări din sezonul 2013 pe coechipierul său de la Toro Rosso, Jean-Eric Vergne.

Via ESPNF1

Comentarii (24)

  • Slabe sanse ca Ricciardo sa se claseze in fata lui Vettel in calificari si astfel nici in curse nu va avea vre-o sansa.....tot ce vreau sa zic este ca: "Vettel, remember....multi 21"
    Oricum toti ochii vor fi atinti pe ceea ce se va intampla cu duelul Alonso-Raikkonen. Sunt curios cum se va termina acest sezon....unul din ei va claca sigur si va pleca de la Ferrari pentru ca pretentiile celor doi sunt mari.
    16 6
  • pablo256r
    Mark e prieten bun cu Alonso. Asa ca ... nu a spus nimic deosebit, nimic ce nu stiam.
    Insa degeaba ai constanta in cursa daca ai un monopost care nu-ti permite sa fii cel putin la fel de rapid ca si cei din fata ta. Sa nu uitam ca monopostul il reglezi in functie de ceea ce vrei sa obtii in cursa, adica nu trebuie sa fie cel mai rapid pe un tur (cazul Mercedes AMG la inceputul sezonului trecut) iar in cursa printre cele mai lente (tot Mercedes in cursa de la Barcelona).
    Nici acum nu pot intelege cum e posibil ca Vettel & RBR sa poata fi mai rapid cu 2 secunde / tur decit ceilalti competitori. Asa ceva nu am mai vazut in F1. O fi Vettel bun (doar are patru titluri) dar nici in halul asta!
    27 7
  • daci76
    ceva a fost putrd cu masina lui Vettel anul trecut ,
    clar
    12 6
  • E logic ca pilotul cu cel mai bun monopost va fi cel mai bun si-n calificari
    16 2
  • @pablo256r
    A mai fost acu cativa ani buni o chestie asemanatoare. Atunci in prim plan au fost pilotii McLaren Mercedes. Nu mai retin ce au modificat la masina, au pus ceva din titan, asa ceva. Insa in prima cursa, doar 4 au terminat in acelasi tur cu liderul. Cei 2 piloti McLaren erau desparitit de 5-10 secunde, iar restul pilotilor care erau in acelasi tur cu ei, erau la peste un minut.
    5 2
  • mistocaru
    sa mori tu? Sa vezi ce macaiala o sa-si ia, de la Raikkonen in primul rand, asta cel mai bun pilot al tau Webbere
    pentru ca in ultimii ani conjunctura a facut sa lupte pentru titlu Alonso cu Vettel necunoscatorii se simteau datori sa-l considere cel mai bun pe unul din acestia doi. Fals. Mai sunt altii destui care ar putea sa le ia fata, dar care nu au avut material de concurs. Si cand spuna sta ma gandesc si la Hamilton. E usor sa gestionezi o cursa corect cand ai cu ce. Cand nu ai si vrei prea mult apare greseala - vezi cazul Hamilton. Hamilton ca si Rosberg cred cu tarie ca ii bate pe istia doi de suna apa in ei
    10 16
  • pablito
    in functie de ce pneuri avea (uzura, tip) sunt multi piloti care au avut la un anumit moment in cursa un timp mai bun cu 2 sec decat altii. Nu generaliza, ca l-ai vazut la un moment dat pe Vettel mai rapid cu 2 sec nu insdeamna ca asa a fost tur de tur, cursa de cursa. Priveste numai rezultatul.... 2 sec pe tur, la 60 de ture, cu un tur de aprox 1.30, inseamna un avans de 120 sec la final, adica 2 min adica dadea cel putin un tur uricui de pe grila. Hai ca nu a fost cazul ....
    Sti care e tragedia? Ca Raikkonen va dovedi ca au fost titluri care au scapat celor de la Ferrari printre degete in acesti ultimi 4 ani din vina pilotului ... Situatie favorabila a fost in 2010 cu jihadul dintre pilotii RBR (masuka dadea tot ce avea in comparatie cu asta)
    8 6
  • o sa vina Kolles cu Dacia si o sa castige calificarile si cursa
    13 1
  • kimishor
    Raikkonen e slab. A AVUT UN SUPERMONOPOST IN 2013 si tot in s\urma lui Alonso a terminat. Pe langa asta am vazut ca rataceste cararile, probabil din cauza unei supradoze de vodca. N-o sa faca nimic la Ferrari decat sa-i tina trena lui Alonso, asa cum a facut si Masa. Alonso abia asteapta sa-l pape, masina sa aiba. Oricum nu Ferrari vor fi in pole.
    10 14
  • alonsita
    alonsita asteapta sa pape la chimi? mai degraba tremura izmeana pe el de frica sa nu fie halit. Sa va vad ce o sa mai ziceti cand o sa fie clar ca chimi e mai bun, cand o sa va dati seama ca ati fost ani la rand niste fani retarzi cu ifose de specialisti
    11 12
  • deocamdata Kimi a fosdt mai rapid/bun decat alonso; cu un avans consistent. Chiar daca au fost doar teste, nu cred ca nu a incercat fiecare macar cateva ture rapide ca sa vada pana unde poate merge masina
    6 6
  • radiosant
    Exista o conspiratie mondiala platita de Alonso formata din piloti, oameni din F1 care spun la unison ca-i cel mai bun. Si mai sunt cativa plictisiti p-acilea in general looseri cu profil de hateri care spun adevarul pa bune.
    12 4
  • briatore
    Webber e un pilot frustrat ca l-a indoit/spart Vettel in bataie pe pista... ce sa zica si el
    7 14
  • pablo256r
    pablito
    incearca sa revezi cursa din SINGAPORE de anul trecut. Nici cu SC nu s-a putut apropia nimeni de Vettel.
    Uita-te cum se majorau timpii tur dupa tur intre Vettel si Rosberg si mai apoi Alonso.
    12 2
  • pablo256r
    alonsita
    pentru tine chimi e acelasi pilot cu KIMI Räikkönen?
    Sau e ceva legat de ... chimie?
    Greu cu limba finlandeza!
    8 2
  • Vitzel
    Vitzelu il are pe Markoo asa ca Rici chiar daca va fi mai rapid stim ce se intampla, vezi cazul Webber in 2013 cand toate plezneau pe masina lui taman cand era langa micutz.
    9 5
  • pablito
    tot asa si massa era mai rapid dar alonso avea sponsoru

    Singapore e o SINGURA cursa. Eu am intebat daca a fost cursa de cursa mai rapid cu 2 sec tur de tur. 2 (doua ca asa ai zis) secunde. La inceputul capionatului Ferrari avea avans fata de RBR. Tu l tot pupindosesti pe alonso dar daca e sa vina Vettel la Ferrari cu Alonso coechipier, parca te vad ca iti piere graiul si astepti sa vazi ce se intampla nu mai dai cu cunoastere din asta in stanga si in dreapta
    6 7
  • radiosant
    cine spun la unison (u-ni-son!!) ca Alonso e cel mai bun? Parca odata fu preferat unu Hamilton in locul lui la McLaren .... asta numai un exemplu, dar mai sunt. Si chiar daca ar spune toti la unison ar fi doar vorbe. Odata tot asa la unison, pana la un anumit moment, se spunea ca Pamantul e plat si soarele se invarte in jurul lui. Tot specialisti ai momentului erau si aia. Evident, pana la proba contrara.... Sa fii asa convins de un lucru neprobat e un semn de nebunie, de fanatism
    2 4
  • GrosJan
    Alonso are multi fani ca deocamdata e imbracat in rosu. Iar fanii fac ce stiu ei cel mai bine sa faca ...
    6 6
  • Conform fanilor Vettel, tot Santander il plateste si pe Webber ca sa spuna asa ceva. Daca nu era Santander, nimeni nu-l mai vorbea de bine pe Alonso. Ce mai... Alonso nu mai era in F1.
    Kimi e mare pilot, chiar si atunci cand doarme. Kimi o sa conduca cu o mana si o sa-l bata pe Alonso, iar cu cealalta se scarpina intre craci. Alonso asta e clar ca n-are ce cauta in F1. Kimi a venit la Ferrari tocmai ca sa ne arate tuturor ca numai Santander e de Alonso, considera unii pe aici.:))

    Si Messi a luat vreo 4 baloane de aur, iar de acum nu mai ia niciunul. Sunt curios ce va spune lumea cand in noiembrie Alonso va fi campion? Tot Santader i-a cumparat titlul, da-o naibii. Pentru ca e de la sine inteles ca Alonso va fi campion. Pentru ca Santander. :))
    7 12
  • @ferr1
    esti ok omule?
    7 4
  • ferr beton
    Ti-a "ferrt"motoru'frate!
    6 3
  • Singaporezul
    Logica:Daca era cel mai bun pilot Fernandel,era considerat superior si in cursa si in calificari.Deci e o parere subiectiva a lui "Webba",asa cum Schumi considera ca Vettel este cel mai bun pilot.Dar Vettel are de partea sa REZULTATELE!
    7 3
  • @fier1
    un tampit ,calci pe urmele lui mclake mirshea,ai inceput sa te masokesti singur in oglinda cu alonso campion,dupa logica ta cam de ce l au adus italienii pe Kimi mai tampitule sa i tina trena lui Alonso?
    Atat de idiot ai devenit si tu ca......ala cu McLaren tu Alonso,doi dezaxati care priviti inainte ca niste cai cu okelari ,ala mereu vede cea mai supermasina care omoara tot ,iar tu Alo Alo..superpilot de pilot,.esti mandru ?!!!
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru