Webber nu-l va ajuta pe Vettel să devină campion în Japonia

de Daniel Popescu
Duminica, 13.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a exclus posibilitatea de a-l lăsa pe Sebastian Vettel să câştige cursa de la Suzuka, chiar dacă acest lucru l-ar transforma pe german în campion în cazul în care Fernando Alonso nu termină în primii opt.

Esential 8 este locul pe care trebuie sa termine Alonso cursa pentru a ramane in lupta pentru titlu
Mark Webber va pleca din pole position în Marele premiu al Japoniei după ce a profitat de defecţiunile la sistemul KERS suferite de coechipierul său, Sebastian Vettel, care a obţinut doar locul doi pe grila de start.

În cazul în care Fernando Alonso nu termină în primii opt, germanul are nevoie de o victorie pentru a deveni matematic campion mondial, însă Webber a exclus varianta de a-l ajuta, în special după incidentele de la Sepang, când Vettel a ingnorat ordinele de echipă şi şi-a depăşit coechipierul pentru a trece primul linia de sosire.

Fiecare luptă pentru el însuşi pentru a obţine cel mai bun rezultat posibil. Asta înseamnă că eu voi câştiga, iar cu restul se poate întâmpla orice.

Mark Webber
Pilot Red Bull
"Vom avea o cursă obişnuită. Fiecare luptă pentru el însuşi pentru a obţine cel mai bun rezultat posibil.
Asta înseamnă că eu voi câştiga, iar cu restul se poate întâmpla orice. Dacă Vettel poate obţine mai multe puncte decât Alonso, este bine pentru el şi pentru echipă"
, a declarat australianul.

În schimb, şeful Christian Horner a avut o reacţie care sugerează că ar putea utiliza ordinele de echipă pe parcursul cursei, în cazul în care acestea vor fi necesare pentru a-i asigura titlul lui Vettel. "Piloţii concurează pentru echipă. Sunt liberi să lupte, iar obiectivul este să facă tot ce este mai bine pentru echipă", a precizat el.

În schimb, Vettel a refuzat să intre în amănunte cu privire la strategia echipei de pe parcursul cursei.

"Este păcat că astfel de lucruri apar la finalul sezonului, dar genul acesta de întrebări apar pentru că unul dintre monoposturi este într-o poziţie foarte puternică", a precizat el.

Alonso va lua startul în cursă de pe locul opt, poziţia minimă pe care trebuie să termine pentru a rămâne în cursa pentru titlul mondial.

Între timp, Marele Premiu al Japoniei va marca şi o premieră: Charles Pic a devenit primul pilot care a fost penalizat cu un drive-through înainte de startul unei curse.

Pilotul echipei Caterham va fi obligat să efectueze un drive-through pe linia boxelor în primele cinci tururi ale cursei, întrucât a părăsit pitlane-ul cu cinci secunde după apariţia luminilor roşii ca urmare a incidentului în care a fost implicat Jean-Eric Vergne.

Via BBC Sport, Autosport

Comentarii (1)

  • iceman
    Charles Pic nu este la Marussia
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru