Webber, onorat să lupte cu Alonso pentru titlul mondial

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.10.2010
Mark Webber susţine că este onorat să concureze pentru titlul mondial împotriva lui Fernando Alonso, deşi a pierdut prima poziţie în clasament în favoarea spaniolului.

Abandonul suferit în Marele Premiu al Coreei de Sud l-a retrogradat pe Mark Webber pe poziţia a doua a clasamentului general, însă australianul rămâne încrezător în şansele sale la titlul mondial.

În plus, acesta susţine că este o onoare să lupte pentru trofeul suprem într-o companie selecta de piloţi din care face parte şi Fernando Alonso, dublu campion mondial cu Renault în 2005 şi 2006.

"A fost o cursă extraordinară şi a echilibrat situaţia în vârful clasamentului general. Dar cred cu adevărat că pot câştiga titlul. RB65 este un monopost grozav şi voi condimenta aceste ultime două curse din Brazilia şi Abu Dhabi. Să concurez împotriva unor piloţi de calibrul lui Alonso este o mare satisfacţie şi să-i învins este scopul principal al unui sport la acest nivel", a declarat australianul pe site-ul său oficial.

Chiar dacă nu are amintiri plăcute de la această cursă, Webber apreciază configuraţia circuitului dYeongam.

"A fost un circuit frumos de pilotat.

A avut trei sectoare diferite: linii drepte lungi în sector 1, câteva schimbări rapide de direcţie în sectorul 2 şi unele viraje lente în sectorul 3. A fost o provocare tehnică bună pentru că nu am folosit nivelul maxim de forţă de apăsare aerodinamică din cauza liniilor drepte lungi de la startul turului", a mai precizat el.

Via | ITV

Comentarii (4)

  • Diesel
    Webber
    Dupa Alonso, Webber este pilot care mi-ar place sa iasa campion mondial.Daca invinge este un adevarat merituos.
    17 4
  • Webber
    "Dar cred cu adevărat că pot câştiga titlul" -acum cateva zile il laudam cand nu se grabea sa spuna aceste vorbe si sa fie precaut...acum parca a vorbit frica din el.
    8 3
  • webber
    Lui Webber ii este frica. A simtit in ceafa rasuflarea lui Alonso si a lui Vettel, si s-a speriat, realizand ca poate extrem de usor sa nu devina campion mondial. Dupa ce s-a deconcentrat singur inainte de cursa in Korea, iesind din masina si povestind verzi si uscate cu o multime de alti trancanitori din zona grilei de start, a abordat cursa cu teama si a patit exact ce ii era frica sa nu pateasca.
    Daca omul nu se aduna, si nu va aborda cu curaj si fermitate cele doua curse ramase, atunci poate sa-si ia gandul de la titlu. Nu era in situatia de a conserva un avantaj, ci in situatia de a da totul pentru victorie. Altfel, sansele sale raman la voia sortii, la eventuala nesansa a celor cu care se lupta.
    Alonso, Vettel si Hamilton, sunt mai determinati si mai curajosi decat el, in acest moment.
    Il simpatizez pe Webber si i-as dori sa ajunga campion, dar din pacate, ii lipseste acea scanteie de superpilot, care il poate aduce in acea postura.
    3 0
  • Webber
    Alonso dpdv psihologic il domina clar pe Webber , iar fara un psihic puternic nu poti iesi campion mondial.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru