Webber: "Pole-ul este un pic cârpit, Vettel a avut probleme cu KERS"

de Daniel Popescu
Sambata, 12.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a admis că a obţinut pole position-ul în Japonia şi datorită defecţiunilor tehnice suferite de Sebastian Vettel la sistemul KERS.

Vettel a avut o problemă, aşa că este un pole puţin cârpit, dar trebuie să profiţi de oportunităţi atunci când le ai.

Mark Webber
Pilot Red Bull
Mark Webber a obţinut sâmbătă la Suzuka primul pole position din acest sezon, reuşind pentru prima oară în 2013 să-l învingă pe coechipierul său Sebastian Vettel pe un singur tur de circuit.

Pilotul echipei Red Bull Racing a admis însă că performanţa se datorează parţial şi problemelor tehnice pe care Vettel le-a avut cu sistemul KERS încă din a treia sesiune de antrenamente libere.

"Este un circuit grozav şi îmi place foarte mult să pilotez aici. Vettel a avut o problemă, aşa că este un pole puţin cârpit, dar trebuie să profiţi de oportunităţi atunci când le ai. Am parcurs tururile atunci când a contat şi este un rămas bun foarte frumos pentru mine la ultima mea prezenţă la Suzuka. Este un circuit fenomenal care a reprezentat un punct de referinţă pentru mine.

În general cred că avem un monopost bun pentru cursă", a declarat el referindu-se la faptul că la sfârşitul anului se va retrage din Formula 1.

Da, am avut probleme, dar nu sunt genul care să spună că nu sunt mulţumit de asta.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
În schimb, Vettel a minimalizat problema cu sistemul KERS şi a evită să acuze echipa pentru ratarea pole position-ului, mai ales că a comis câte o greşeală în fiecare tur rapid din Q3.

"Am avut o problemă, dar am parcurs multe tururi. Îl felicit pe Webber pentru că a făcut un tur foarte bun. Da, am avut probleme, dar nu sunt genul care să spună că nu sunt mulţumit de asta. Monopostul a fost fenomenal. Nu sunt multe zile în care monopostul este grozav şi poţi forţa la limită", a declarat el.

Red Bull Racing a confirmat că Vettel nu a putut folosi sistemul KERS în calificări, în ciuda faptului că echipa a încercat să remedieze defecţiunea tehnică înregistrată în antrenamente.

Comentarii (3)

  • "Da, am avut probleme, dar nu sunt genul care să spună că nu sunt mulţumit de asta." Ahahaha, buna asta, fingerboy.
    8 9
  • La ce starturi are Webber, maine e pe 4 dupa primul viraj.
    15 5
  • Un pole este un pole,dar sa vedem startul.Si finalul.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru