Webber, surprins că l-a învins pe Alonso la Silverstone

de Daniel Popescu
Luni, 09.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber susţine că nu se aştepta să-l ajungă din urmă pe Fernando Alonso în ultimele tururi ale cursei de la Silverstone. "Credeam că se joacă cu mine!"

Esential 13 puncte mai are Fernando Alonso in fata lui Mark Webber in fruntea clasamentului general
Fernando Alonso a fost în permanentă lider în Marele Premiu al Marii Britanii până în turul 48, însă a pierdut conducerea cursei după ce a fost depăşit de Mark Webber cu numai patru tururi înainte de final.

Cei doi rivali au avut strategii diferite, întrucât pilotul Scuderiei Ferrari a mizat pe pneuri hard în primele două stinturi înainte de a utiliza pneurile soft în ultimele tururi. Cu o strategie exact opusă, Webber a fost capabil să se apropie de Alonso în ultimul stint, însă la finalul cursei a admis că nu se aştepta că pilotul Scuderiei Ferrari să fie atât de lent.

"Fernando a fost în formă foarte bună în primele două stinturi şi am fost surprins de cum au cedat pneurile sale soft. Cei de la Ferrari sunt în general foarte buni cu acest tip de pneu, dar asta demonstrează că nu trebuie să renunţi niciodată.

Am crezut că doar se juca puţin cu mine la începutul ultimului stint, m-am gândit că poate merge destul de lent după ultima intrare la boxe şi să fie mai rapid dacă soseam. Dar nu a putut să reacţioneze, am mirosit sângele şi l-am depăşit", a declarat australianul pentru televiziunea britanică SkySports.

În urma victoriei din Marea Britanie, Webber rămâne pe locul doi în clasamentul general cu 116 puncte şi a redus la numai 13 puncte diferenţa care îl separă de Alonso.

Via SkySports

Comentarii (3)

  • bine ca la anvins pe tractoristul de alonso
    9 30
  • adyy

    Desteptule! Hi, hi!
    7 11
  • WEBBER A SEMNAT PE 2013 CU RED BULL!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru