Webber va pleca din pole position la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 15.05.2010
Mark Webber a obţinut la Monaco al doilea pole position consecutiv şi al şaselea pentru Red Bull în acest sezon, după ce i-a devansat în calificări pe Robert Kubica şi Sebastian Vettel.

Red Bull Racing rămâne în continuare singura echipă care a obţinut pole position-uri în acest sezon, rivalii nereuşind nici de această dată să întrerupă supremaţia austriecilor.

Cronometrat cu 1:13.826, Mark Webber a stabilit timpul de referinţă şi va pleca de pe prima poziţie a grilei de start, performanţa australianului fiind completată de coechipierul sau Sebastian Vettel, care a stabilit al treilea timp.

Spre deosebire de precedentele Mari Premii, singurul pilot care a ameninţat supremaţia lui Webber a fost Robert Kubica. Polonezul a avut o prestaţie foarte bună pe tot parcursul weekendului şi a luptat de la egal la egal cu Webber pentru prima poziţie, însă în cele din urmă a fost nevoit să se mulţumească cu locul 2.

Felipe Massa (Ferrari) şi Lewis Hamilton (McLaren) au completat topul primilor 5 piloţi şi au fost urmaţi de cei doi echipieri de la Mercedes GP, Nico Rosberg reuşind de această dată se se poziţioneze în fata veteranului Michael Schumacher. Jenson Button (McLaren) va pleca doar de pe locul 8 şi va fi urmat de Rubens Barrichello (Williams) şi Vitantonio Liuzzi, ultimul aducând din nou Force India în ultima parte a calificărilor.

Cu această ocazie, Red Bull Racing a egalat recordul de şase pole position-uri consecutive deţinut de Scuderia Ferrari pentru performanta similară din 2006-2007.

De asemenea, merită menţionat faptul că primii trei piloţi clasaţi în calificări sunt echipaţi cu motoare furnizate de constructorul francez Renault.

Vă reamintim că Fernando Alonso nu a participat în calificări, întrucât mecanicii Ferrari nu au reuşit să remedieze defecţiunile suferite de monopostul F10 în urma accidentului suferit de spaniol în ultima sesiune de antrenamente libere (detalii aici şi aici). Spaniolul va pleca din pitlane in Marele Premiu al statului Monaco.

BUTTON, CALIFICAT LA LIMITA ÎN Q2

Button a fost la mai puţin de două zecimi de secundă să fie eliminat în a doua parte a calificărilor, însă Hulkenberg nu a reuşit să-şi îmbunătăţească timpul în finalul sesiunii, astfel că pilotul echipei Williams va pleca de pe locul 11 al grilei de start. Germanul este urmat de conaţionalul sau de la Force India, Adrian Sutil, în timp ce Sebastien Buemi (Toro Rosso) a stabilit al 13-lea timp.

Vitaly Petrov va pleca al 14-lea, pilotul echipei Renault fiind urmat de cei doi echipieri de la BMW-Sauber, Petro de la Rosa şi Kamui Kobayashi. Singurul rus din Marele Circ a fost protagonistul unui accident uşor spre finalul sesiunii, însă comisarii de cursă au îndepărtat rapid monopostul R30 avariat de impactul cu glisierele de protecţie, astfel că programul nu a avut de suferit.

Cel mai tânăr pilot din Formula 1, Jaime Alguersuari (Toro Rosso), a fost cel mai lent în Q2 şi va pleca de pe locul 17.

NICIO SURPRIZĂ ÎN Q1

În contextul absenţei lui Alonso ca urmare a accidentului suferit în ultima sesiune de antrenamente, prima parte a calificărilor nu a produs nicio surpriză majoră. Aşa cum era de aşteptat, cei şase piloţi ai celor trei noi echipe au fost eliminaţi in corpore, fiind cu peste o secundă mai lenţi decât locul 16.

Astfel, Lotus Racing a confirmat că este cea mai bună dintre noile echipe şi va ocupa locurile 17 şi 18 pe grila de start prin Heikki Kovalainen şi Jarno Trulli. În spatele celor doi s-au poziţionat Timo Glock şi Lucas di Grassi de la Virgin Racing, în timp ce Hispania Racing a încheiat plutonul prin Bruno Senna şi Karun Chandhok.

În ciuda numeroaselor critici ale piloţilor de top, ccele trei noi echipe nu au produs haos în timpul calificărilor, pe parcursul Q1 neexistând practic incidente în privinţa piloţilor întârziaţi.

Clasamentul complet al calificărilor este disponibil aici.

Marele Premiu al statului Monaco va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Comentarii (49)

  • Monaco
    kobita?!
    urodul asta face de locul 2???...nosorog ce este...
    0 34
  • Bravo!!!
    Locurile 1,2,3 masini echipate cu motoare Renault. Frumos, n-am ce zice...Bravo lor!!!
    20 7
  • NeoGalaxy
    A fost magistral baiatul asta, a avut cateva tururi foarte bune, si un ultim tur extraordinar de rapid, bravo lui :) Nu-mi vine sa cred ca-l bate iarasi pe Vettel, dar vedem in cursa ce se va mai intampla. Felipe are o sansa sa aduca puncte valoroase, Kubica la fel, multa bafta!
    17 7
  • naspa
    Sincer f1 a ajuns la vremea lui Shumi,cand castiga tot,avea el numai sansa la pole si la castiguri.Acuma e fix asa cu Red Bull. Nici nu mai am chef sa ma uit maine la cursa,stiu deja cineva va castiga. Red Bull. Mi-e deja scarba de numele ala,si ili felicit pe Kubica care este singurul om care a putut tine pasul ca nataraii estia
    12 19
  • Monaco
    Daca ai fi urmarit sesiunile de antrenamente, atunci n-ai mai fi fost uimit acum de locul ocupat de Kubica...bafta Renault!
    16 3
  • @ BoBoRulZ
    Sa fim seriosi,dar anul trecut cand castigau numai Brawn cum era,nu era plictisitor?Iar cursele s-au dovedit a nu fi atat de plictisitoare.Plus ca la Monte Carlo nu se stie niciodata cum se va termina cursa,mai un accident,mai un safety-care,mai un acrosaj.Sper sa castige oricine,numai Hamilton sau Webber sa n-o faca.
    7 13
  • webber
    probleme:
    1)Ferarri si Mclare au o problema mare cu masina lor iar daca nu fac upgraiduri nu vor tine pasul cu cei de la Red Bull chiar daca in cursa se apropie Hamilton dar la ce ajuta asta daca nu termina cursa
    2)Webber e mai bun decat Vettel iar daca o tine asa 90% e campion.Stiu asta ca e prematur dar diferenata e mare intre ei
    3)Hamilton,Button si ALonso sunt ingenunchiati de catre Webber daca va vine sa credeti asta.
    12 10
  • Kubita
    Bravo Kubita! Excelent pilot! Bravo Massa, porneste din fata unui McLaren. Bafta Ferrari la startul de maine!
    14 13
  • @91Schumi06
    Zice tipul care are poza cu Webber la avatar....
    7 7
  • Daca nu s-ar pune presiune pe Alonso din partea echipei ar fi fost peste Weber asta.
    2 14
  • Bai baiatule:)))
    Baga-ti mintile-n cap cu Webber al tau.Pe cine a ingenuncheat asta???Iar pe Vettel l-a batut intr-o cursa si-l vezi campion mondial?Hamilton,Vettel si Alonso sunt marii favoriti la titlu.Si Panis sau Trulli au castigat la Monte Carlo si asta n-a insemnat nimic,la fel si Webber,care are 33 de ani si 3-4 victorii in toata cariera.Daca ajunge asta sa ia titlu' mondial eu chiar nu ma mai uit la sportul asta.
    13 6
  • Renault & Kubica
    Cine a urmarit cu atentie F1 a observat polonezul e un pilot de top! Foarte talentat, cu stofa de campion., iar Renault nu e chiar oricine in sportul asta. Mirarile de mai sus nu se justifica!
    14 4
  • @ Jolerto
    N-am inteles-o p-aia cu avataru'...
    3 6
  • Aaaa
    Ala e Vettel de la avatarul meu:)
    4 5
  • :)))
    Cu casca lui Webber:))),e luat dintr-un joc...masina ma interesa,ca Webber mi-e la fel de simpatic precum Hamilton,putin spre deloc:D
    3 7
  • rayn380
    calificari
    intr-adevar surprinzator kubica, nu acelasi lucru il pot spune si despre RBR...ce v-am zis la antr 1 in care alonso a stabilit cei mai buni timpi, ca RBR ii va lasa pe ceilalti sa se bucure si ei macar atunci. Weber chiar a fost rapid, a fost singurul care a coborat sub 1.14. Ma mira de altfel faptul ca este tot mai motivat si mai rapid decat vettel....strange, ori poate trage tare, intrucat tot aude diverse zvonuri. Sunt putin dezamagit de McLaren, pana azi, n-au prea fost pe val. Sper ca maine in cursa Lewis si Jenson sa faca o treaba buna si sa-si treaca in cont fiecare cate o clasare pe podium, ar fi beton....macar unul, daca nu amandoi, desi as prefera o victorie a lui Lewis. Ma rog sa aibe un start foarte bun si cine stie ce se intampla, poate mai urca ceva pozitii inca de la start. Oricum, desi McLaren a castigat de 15 ori aici la Monaco, sezonul asta se pare ca nu le-a mai priit, de altfel ca si sezonul trecut. Asadar, go go Lewis, go go Jenson, go go McLaren....Multa bafta pt maine...
    11 11
  • Monaco
    91Schumi06
    ...scimba-ti imaginea, daca tot esti cu scumi!...e clar asa?
    4 8
  • @mihai
    Nu pune nimeni presiune pe Fernando. Insa e om si mai poate gresi. Toti gresesc. Ii doresc succes si bafta, sa reuseasca imposibilul. Puncte in cursa de maine.
    12 4
  • NeoGalaxy
    @91Schumi06: Ai fost tare la faza asta :)))))))))))))))
    8 2
  • @91Schumi06
    Daca nu scotea pole-ul nu-ti schimbai avatarul, deci tot e bun la ceva Webber:)
    12 1
  • @91Schumi06
    lol ala e Webber, in carne si oase din 2009:P nu e nici un joc!
    daca vrei iti dau poze cu Vettel , Alonso , Schumi:P lol....
    5 4
  • Da,stiu...
    :))),da' nu merge s-o schimb.Lasa,e bun si Webber...da' sper sa nu castige
    1 10
  • ALONSO
    Alonso ar fi fost singurul care putea sa il bats.Pacat de el.Mi se pare normal sa fie presiune pe el ca e cel mai bun la ora actuala dar mo oftic ca nu are masina.Imi place de el ca da peste 100% din el ca sa obtina rezultate cu o masina slaba.Daca nu fac ceva cumasina nu ea titlul desi teoretic artrebui.MAGISTRAL KUBICA IAR CINE IL CRITICA E UN BOU!!!
    11 6
  • @ Jolerto
    Stiu ca e Webber,da' poza respectiva am luat-o din meniul unui joc...nu stiu de ce traiam cu impresia ca e Vettel,oricum multumesc pt atentionare:)
    4 4
  • NeoGalaxy
    Apropo, tot respectul pentru masina de anul acesta Red Bull, merge foarte bine si pe circuite lente si pe cele rapide, singura necunoscuta cred ca este rularea pe circuite ude, probabil pe pneurile de ploaie intermediare. Cam asa vad eu evolutia lor in primele 5 curse ale acestui sezon.
    13 3
  • WEB
    Inteligent Webber asta! O tine tot asa si castiga campionatul!
    11 3
  • Uhhh
    Gata ca l-am pus p-asta mic:D
    7 2
  • lewiss
    Lewis maine nu prea are ce sa faca. N-are cu ce. Am observat ca si-au pastrat gaura:), asta e un semn bun
    6 5
  • NeoGalaxy
    @91Schumi06: Si tu esti fan Vettel sau Schumacher? :P Nu ca ar conta dar asa de dragul discutiei :)
    8 3
  • Monaco
    NeoGalaxy
    ...e cu toti 3!
    4 3
  • diesel08
    Sper sa ai dreptate si sa il vedem in top 10 sau chiar in top 5
    7 4
  • @NeoGalaxy
    Pe Schumacher nu-l voi uita niciodata,din '94 pana-n 2006 n-am pierdut decat calificarile de la Nurburgring din 2003,il urmaream cu sufletul la gura chiar si atunci cand nu pierdea nici daca vroia,dar imi doresc ca si Vettel sa se apropie de performantele lui.Ma bucur pentru amandoi acum,numai ca sezonul asta ma cam lasa sa astept victoriile:(
    9 4
  • Alo
    Alonso nu ajunge in top 5.Poate in top 10 daca vor fi evenimente pe pista, oricum va fi protagonistul depasirilor, putine, de maine.
    10 4
  • In fine...
    Sa revenim la calificari si pronosticuri...Alonso n-are sanse sa intre-n puncte maine,e greu pe circuitul asta,iar daca va castiga cineva vreo pozitie o poate face doar la boxe,iar din punctul asta de vedere Hamilton e favorit,doar am vazut cu totii iesirile lui de la boxe,cand se poarta de parca i-a luat tac-su circuit...
    6 6
  • ham
    S-o crezi tu, nu se mai repeta ghinionul lui Vet de saptamana trecuta! Red Bull sunt printre cele mai bune echipe la schimbul de pneuri.
    10 4
  • Mihai
    Alonso in puncte
    11 5
  • fan rosu
    bravo mclaren
    Unde e ala din 1984 care radea cu gura pana la urechi? Mare branza au facut mclaren!
    7 6
  • fan rosu
    alonso
    Fernando da ia un punct e formidabil...da-i greu.
    11 4
  • unde sa fie ? in 84
    8 4
  • fan rosu
    @coanda
    S-o fi intors, il cauta pe ham
    6 4
  • @fan rosu
    oricum pentru mine tot e ok, deoarece Mclaren va termina cu ambele masini in puncte SI ISI VA MARI AVANSUL IN CLASAMENTUL CONSTRUCTORILOR FATA DE FERRARI :) iar in al doilea rand e si mai ok faptul ca in clasamentul constructorilor Jenson isi va mari avansul fata de marele Alonso. Deci in ambele clasamente Mclaren VA FI PESTE FERRARI dupa cursa de maine :)
    9 8
  • ..
    *clasamentul pilotilor
    7 7
  • fan rosu
    1984
    :)vedem dupa cursa cine e in fata..din nou faci clasamente inainte de cursa:)..recidivezi si asta-i semn bun.
    3 8
  • @fan rosu
    99% Mclaren in fata Ferrari atat la piloti cat si la constructori dupa cursa de maine :)
    9 9
  • webber
    nu inteleg rivalitatea asta asa mare intre voi....asa va place sa va luati in gura unu cu celalat.....va platesc cumva astia de la mclaren si ferrari sa veniti sa va luati in colimator???
    @91schumi06
    in legatura cu webber....da nu a parut niciodata un pilot gen schumi alonso raikkonen care sa te uimeasca prin stilul de pilotaj.....dar talent are si e destul de rapid....ce ca are 34 de ani??ce ca o castigat 3 curse pana acum???pana sezonul trecut button a avut o victorie norocoasa pe ploaie in ungaria cateva podiumuri prin 2004 si 2005 in rest o fo pe la coada....si in 2009 brusc campion.....cum o reusit??? masina competitiva si experienta si bineinteles un ross brawn care o stiut cum sa manevreze tot......e vettel mult mai talentat ca webber poate de o suta de ori....da nu are vettel experienta lui webber.....si cu ce masini o alergat bietu webber pana acum??!! un prim sezon la minardi si totusi a reusit sa adune 2 puncte cu un monopost care se taraia pe pista!la jaguar la fel a terminat mai mult in partea a doua a clasamentului da chiar si acolo a facut cateva curse bune....nu degeaba la filat williams care nu cred ca ia orce pilot in curtea sa dar cum williams era in cadere libera ce putea face??rosberg a facut ceva la williams???parca 2-3 podiumuri....sezonu trecut a dovedit ca e cv de webber pt ca sa putut urca intrun monopost competitiv si eu cred ca sia facut treaba.poate sezonu asta sa devina noul campion??dc nu.....va fi o surpriza dar cn a crezut ca sezonu trecut brawn va castiga aproximativ jumatate din curse cand in F1 alearga echipe cu pretentii gen ferrari si mclaren?? orcum de un lucru is sigur.....webber va aparea la final in clasament printre primii 5 piloti....
    9 1
  • F1-zone
    jupanule!
    ai marcat! Ai inchis multe guri pe-aici
    5 2
  • @ davidjupanu
    Mai tii minte sezonul 2003?Si atunci RSC a castigat 2 curse consecutive,la Nurburgring si la Magny-Cours si toata lumea il vedea campion,asa ca sa fim seriosi...Webber n-are cum sa ia titlul.
    0 1
  • @91schumi06
    in F1 comparatii nu isi au rostul...uite raikkonen in acelasi sezon 2003 a castigat o singura cursa si a fost vicecampion la 2 puncte sub schumi
    0 0
  • orcum de un singur lucru is sigur si ma bucur.....red bull o sa fie sigur campioana la echipe....in timp ce la piloti ori vettel ori webber ori poate alonso vor iesi campioni.....eu inclin balanta spre vettel da consider ca si webber are sansa lui....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru