Webber: "Vettel va egala fără probleme recordul de titluri al lui Schumacher"

de Daniel Popescu
Luni, 11.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber anticipează că Sebastian vettel va egala recordul de şapte titluri mondiale deţinut în prezent de Michael Schumacher.

Vettel este ca Alain Prost, dar are turul de calificare la degetul său mic.

Mark Webber
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a devenit în acest an cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istoria Formulei 1, la capătul unei dominaţii începute în sezonul 2010.

În vârstă de numai 26 de ani, germanul are în faţă cel puţin încă 10 ani de carieră în care poate concura pentru o echipă de top, motiv pentru care coechipierul său Mark Webber anticipează că acesta va ajunge fără emoţii la şapte titluri mondiale, urmând să-l egaleze astfel pe Michael Schumacher. În plus, el susţine că succesul lui Vettel nu se datorează doar calităţilor monopostului Red Bull.

"Vettel este fenomenal. Cred că va atinge fără probleme cele şapte titluri mondiale ale lui Schumacher. Vettel a câştigat multe curse când monopostul a fost bun, dar a câştigat multe curse şi când monopostul nu a fost atât de bun. Vettel este ca Alain Prost, dar are turul de calificare la degetul său mic.

Este impresionant. În plus, cu greu comite o greşeală. Nu ţine totul de monopost", a declarat el în cadrul unui amplu interviu acordat publicaţiei britanice Daily Mail.

Pe de altă parte, Webber susţine că nu se aştepta să aibă parte de o carieră de 12 ani în Formula 1, cu atât mai mult cu cât a nu a avut parte de accidentari grave care să-l ţină departe de circuit.

"Sunt mândru că am lipsit o singură sesiune în 12 ani de curse şi teste, când am avut o coastă ruptă. Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi aici atât de mult timp, dar este în natura omului să-şi dorească mai mult. Vreau încă o victorie din aceste ultime două curse în Formula 1", a adăugat el.

Via Daily Mail

Comentarii (12)

  • ayrton4ever
    Bravo Webber!! Imi place ca ti stii locul si recunosti valoarea lui Vettel...
    25 20
  • Vrajeala. Il perie un pic poate castiga si el in Brazilia.
    22 21
  • Da ce preten este Webber cu Vettel acum la final.
    Dupa ce a fost luat de gasca tot timpul in japonia prima oprire Webber 3,2 Vettel 2,6 faina treaba nu mai este F1 ce a fost.
    11 11
  • Singaporezul
    Daca ar fi spus altceva ar fi fost penibil, asa ca a spus adevarul.El stie cel mai bine si in rest numai bine la toata lumea.
    13 12
  • Eu cred ca asta a primit ceva bani in plus ca sa dea declaratii de-astea. Cand era in F1 nu vorbea atat de mult. Acum de fiecare data cand vorbeste, vorbeste numai despre Vettel.

    Bun, altceva mai stii? Ne-ai plictisit cu melodia asta in incercarea de a ne convinge... ce? Oricum va veni un alt pilot care o sa-l bata pe Vettel. Si atunci... ce?
    14 29
  • web_show
    precipitatii de declaratii in ultima perioada... si de prost gust! nu par a fi la locul lor. lar fetitele de mai sus cu comentarii stupide ma face sa cred ca unii sunt asa de usor de convins fara a depune mare efort daca e vorba de favoritu lor. Nici nu vreau sa ma contrez / sa va convig cu ceva ca n-are rost.. imi ramine doar sa nu atrag atentia si atit. Aveti realitatea in fata si pacat ca n-o observati. Webb nu face altceva decit sa va dea apa la moara si in plus are o suma grasa. Totul e pentru marketing, RedBR-vettel si-au facut un nume impreuna (vedeti si pe un model de infiniti numele lui vettel si sa nu credeti ca e doar intimplare) si anume ei sint actuali in f1, facind toti vilva si discutii in jurul lor. Sa nu credeti ca nu cred in talentul lui Vettel. Are, insa nu de fiecare data putea cistiga daca era totul egal. Webber ii putea fi primul adversar, ii putea incurca la multe. Anul 2010 a aratat destule. Cum credeti de era 4 ani la rind ceva similar cu acel an??? sau poate credeti ca Webb atunci putea lupta si acum NU?! Ei au pus baza in Vett fiindca era de VIITOR iar Webb temporar, logic... ginditiva! Webb iata ca acum pleaca iar vett continua. Pentru RBR, sint foarte importante aceste declaratii stupide de adormit copii pe care au multe de cistigat. Asa e prezentul de acum!
    10 6
  • Web are o ironie prea fina pentru unii. Probabil trebuia sa spuna ca vitzelu e cel mai bun pilot pe care l-a dat si-l va da istoria omenirii ca sa priceapa scuipatorii de seminte redbulieni.
    3 8
  • Un sincer...................................... bravo
    8 3
  • Si ai sa vezi draga '' 91Schumi06'' ca nu Webber va castiga ci 90% Vettel.
    8 2
  • Sper ca nu !
    Sunt ere diferite,dar tot nu se compara cu Michael,inca nu m a convins ca este intradevar un pilot care sa doboare recordurile stabilite de adevaratii piloti,chiar daca asta se intampla...din pacate.Recorduri egalate sau depasite de monopost,nu de el ca pilot,punct!
    8 5
  • mere cu pere
    "Era" RedBull si Vettel este una cat se poate de artificiala. Pneuri, solutii tehnice mereu in limita cu care esti superior, nu pilotul face diferenta astazi. In F1 oricum mereu a contat si va conta masinaria dar in zilele noastre mai mult ca nicicand. L-am vazut pe Vettel cand masina nu era pusa la punct si era un pilot de pluton. Nu mai departe de inceputul sezonului cand pneurile nu juca pentru echipa redbull. Cum era daca dublu difuzor n-ar fi fost interzis, probabil ca am fi avut o "era" Brawn cu Button avand in buzunar 4-5 titluri. Vettel nu este cel mai bun, dar are cea mai buna oportunitate si este omul momentului. Cand va castiga 3-4 curse pe sezon cu o masina de loc 3-4 atunci mai discutam. Deocamdata castiga cu cea mai buna si controversata masina de 4 ani.Schumacher a castigat si cu o masina inferioara, de loc 2. Sunt unii care tin neaparat si au o placere imensa sa compare mere cu pere. Stimabili istorici de net autodenumiti, doar in tenis putem face comparatii.
    6 7
  • Singaporezul
    web_show@.Daca stai sa te gandesti ce s-a intamplat pana acum(in ultimi 4 ani ) Vettel ti-a umplut gura,asa ca cine este fetita acum?Si mai vine...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru