Webber vrea să câştige cursa de la Le Mans pentru Porsche

de Daniel Popescu
Vineri, 08.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a dezvăluit că obiectivul său pentru 2014 este să câştige Cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru Porsche la revenirea constructorului german la clasa LMP1.

Esential 2 este numarul participarilor lui Webber in Cursa de 24 de ore de la Le Mans
Mark Webber este la numai două curse de retragerea din Formula 1, iar actualul pilot al echipei Red Bull Racing se gândeşte deja la sezonul următor. Australianul va începe alături de Porsche o nouă carieră în Campionatul Mondial de Anduranţă, iar punctul de referinţă al competiţiei este Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Webber crede că participarea într-o competiţie complet nouă îl va face să rămână motivat, după ce anterior a admis că nu mai simte plăcerea de a concura în Marele Circ. În plus, el este entuziasmat să colaboreze cu un constructor care a obţinut 16 victorii la Le Mans, dintre care şapte consecutive în perioada 1981-1987.

"Aştept cu nerăbdare această fază embrionară la revenirea lor în cursa în care au avut atât de mult succes în trecut. Porsche deţine recordul pentru cele mai multe victorii la Le Mans şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu ei în viitor pentru a menţine nivelul adrenalinei", a declarat el.

Acesta este primul obiectiv, să câştig la Le Mans.

Mark Webber
Pilot Red Bull
În plus, australianul şi-a stabilit deja un obiectiv personal, întrucât îşi propune să câştige Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

"Iubesc circuitul, iubesc să concurez la limită pe timp de noapte.

Este în natura umană să vrei mai mult şi este evident că vreau să câştig la Le Mans, să pun victoria alături de cea de la Monaco (n.r - din F1), asta ar fi frumos. Este suficient să câştigi o dată acolo, dar poate vreau să câştig mai multe curse. Dar în primul rând trebuie să o reuşeşti pe prima, ceea ce nu va fi uşor. Aşa că acesta este primul obiectiv, să câştig la Le Mans. Iar apoi vom continua. Încă mă bucur de curse", a adăugat el.

Webber a participat la Le Mans în 1998 şi 1999, însă nu a reuşit să parcurgă niciun tur complet. În 1998 a avut parte de o defecţiune la motor, iar în 1999 Mercedes s-a retras din cursă din motive de siguranţă după ce Webber s-a "catapultat" în aer de două ori pe parcursul antrenamentelor.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru