Williams consideră că este a doua forţă a Formulei 1

de Daniel Popescu
Joi, 20.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams vrea să învingă Mercedes în următoarele curse şi consideră că în prezent este a doua forţă a Formulei 1, cu un uşor avantaj în faţa rivalilor.

Esential 5 este locul obtinut de Williams in Australia dupa excluderea lui Daniel Ricciardo
Williams este considerată aproape de nivelul celor de la Mercedes, însă echipa nu şi-a putut demonstra pe deplin valoarea în etapa inaugurală din Australia, în primul rând din cauza ploii din calificări.

Totuşi, parcursul lui Valtteri Bottas din cursă arată că Williams are potenţial, iar directorul tehnic Pat Symonds consideră că există şanse inclusiv pentru învingerea celor de la Mercedes.

Întrebat dacă Williams este în prezent cea mai bună echipă cu excepţia germanilor, britanicul a replicat: "Vreau să-i învingem şi pe cei de la Mercedes. Opinia noastră este că Mercedes este în frunte şi că apoi urmează un grup de monoposturi. Simţim că, în condiţii optime, putem fi un pic în fruntea acestui grup", a declarat el.

Opinia noastră este că Mercedes este în frunte şi că apoi urmează un grup de monoposturi.

Simţim că putem fi un pic în fruntea acestui grup.

Pat Symonds
Director tehnic Williams
De altfel, inclusiv rivalii de la Mercedes au admis progresele înregistrate de Williams comparativ cu sezonul precedent, când echipa a ocupat un modest loc nouă în clasamentul constructorilor. "Dacă weekendul lor ar fi decurs normal, cel mai probabil ar fi luptat pentru podium", a precizat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Între timp, Symonds a dezvăluit şi motivele pentru care suspensia spate a monopostului Williams nu s-a deteriorat atunci când Bottas s-a lovit de zid în timpul cursei de la Melbourne. "Suspensia noastră este foarte puternică. Pastor Maldonado (n.r - pilotul Williams de anul trecut) a forţat foarte des limitele în trecut şi probabil că asta a avut o influenţă asupra designului", a precizat el.

Via GMM

Comentarii (6)

  • C Long
    Multumimiri lui Maldonando :)
    16 0
  • Symond e baiat destept. Tot el l-a facut campiom cu Renault pe Alonso
    17 1
  • Sa vad eu cat o sa-i tina asta cu "a doua forta"!
    7 8
  • cine stie, poate devine prima forta, nu-i tine mult cu a doua forta. E ce se vorbea prin vara si nu prea doareau sa admita unii. Motorul mercedes face diferenta
    7 4
  • pif666
    momentan motorul conteaza cel mai mult. dar fara fiabilitate e greu. nu uitati ca sunt disponibile doar 5 unitati pe an. nu ai vad prea bine in timp. buget limitat. piloti de pluton. lupta se va da intre mercedes si ferrari. si va fi una foarte echilibrata. red bull are un viitor cam tulbure. nu cred ca mai sta inganfatul la red bull anul care vine. sper sa se duca la mercedes ca este de-al lor.
    daca ajunge la ferrari ...........nici nu vreau sa imi imaginez asa ceva. sau poate isi face echipa noua. el si cu domenicali.
    in fine sper sa avem mai mult spectacol la cursa care urmeaza. ca prima : un dezastru.
    6 11
  • Daca era Hulkenberg la Wiiliams, duminica termina pe 2. Pacat ca Williams n-are piloti de top. Si sa vedem cum vor continua dezvoltarea. Poate ca acum e Williams si Mercedes in fata, dar peste cateva curse pot ajunge in spatele altor echipe.
    8 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru