Williams: "Mai multe echipe se opun unei grile cu 28 de masini"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.10.2009
Williams a dezvaluit ca cel putin inca o echipa este impotriva unei grile de start cu 14 echipe in Formula 1 in sezonul urmator.

Sansele ca BMW-Sauber sa fie acceptata pe grila de start ca cea de-a 14-a echipa continua sa scada simtitor, in ciuda optimismului afisat de Mario Theissen, directorul departamentului de motorsport al BMW. Williams si-a reiterat marti intentia de a se opune unei grile de start cu 28 de monoposturi, iar CEO-ul Adam Parr a dezvaluit ca echipa sa nu este singura din Formula 1 care a luat aceasta decizie.

"Frank Williams a fost foarte clar in aceasta privinta. Este convins de asta, dar nu este singurul. La ultima intalnire a FOTA nu am fost singura echipa care si-a manifestat ingrijorarea si nu am fost singura echipa care a votat impotriva a 14 echipe", a declarat Parr, care a refuzat sa nominalizeze echipele la care a facut referire.

Oficialul Williams sustine ca reticenta la aceasta propunere are motive logistice si financiare. Pe de o parte, echipele beneficiaza pe unele circuite de spatii foarte inguste in paddock, iar adaugarea unei a 14-a echipe ar ingreuna si mai mult situatia.

Pe de alta parte, veniturile din drepturile comerciale s-ar micsora si mai mult, iar Parr a adaugat ca existenta a 28 de monoposturi ar duce la obligativitatea introducerii precalificarilor.

Acestea ar avea drept efect faptul ca unele echipe nu vor putea concura in cursa de duminica, ceea ce ar afecta imaginea sponsorilor si cheltuielile mari ale echipelor.

In ciuda acestor explicatii, Ferrari si Red Bull Racing sprijina echipa BMW-Sauber in incercarea de a continua in Formula 1, Stefano Domenicali si Christian Horner afirmand ca fac acest lucru numai pentru ca este vorba despre echipa cu sediul la Hinwil, care are o istorie bogata in competitie.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • ????
    PUNCTE PTR. FRANK???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru